Επιβεβαιώνει η Eurobank την πώληση του ξενοδοχείου “Καψής” στον Ν. Κούτρα & ομάδα επενδυτών από Καναδά

2
1967

Επιβεβαιώθηκαν από την Eurobank οι πληροφορίες, για την πώληση του ξενοδοχείου “Καψής” στη Ρόδο.

Όπως είχε αναφέρει από προχθές “η Ροδιακή” η τράπεζα επέλεξε να πουλήσει το ξενοδοχείο σε επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο μετέχει ο ξενοδόχος κ. Νικόλαος Κούτρας και ομάδα επενδυτών από τον Καναδά.

Ο κ. Κούτρας κατάγεται από την Χαλκιδική και δραστηριοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στο νησί της Κω, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκουν δύο ξενοδοχειακές μονάδες (τα ξενοδοχεία Ακτή) στην περιοχή Καρδάμαινα.

Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο νησί της Κω και γενικότερα στους επιχειρηματικούς κύκλους. Επισήμως πάντως δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιους πωλείται το ξενοδοχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών. Το τίμημα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, φθάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα για τις εργασίες ανακαίνισης, δεδομένου ότι το ξενοδοχείο είναι κλειστό εδώ και 6 χρόνια.

Η επιλογή επενδυτή, επιβεβαιώθηκε από την Τράπεζα Eurobank, με δηλώσεις εκπροσώπου της χθες στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”.

Στο σχετικό δημοσίευμα, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Τέλος στο πολύχρονο σίριαλ της μεταβίβασης του εμβληματικού ξενοδοχείου Capsis φαίνεται να βάζει η Eurobank. Όπως αναφέρθηκε από την τράπεζα στη «Ν», «η συμφωνία έχει κλείσει, έχει επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής, ο οποίος κατέθεσε ήδη όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις και είναι ένας υγιής επιχειρηματίας. Το επόμενο διάστημα θα διευθετηθούν διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου και πάντως πριν από το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση».

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο αναμένεται να μεταβιβασθεί αντί περίπου 30 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, που διαθέτει δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω. Στον διαγωνισμό που είχε οργανώσει η Eurobank αρχικά, στην πρώτη φάση είχαν συμμετάσχει 26 ενδιαφερόμενοι, ενώ στη δεύτερη επτά και στο τέλος προσφορές κατατέθηκαν από πέντε επιχειρηματίες και ομίλους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν ο όμιλος Λάμψα, ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, ο όμιλος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία Πήτερ Ηλιόπουλου, ο οποίος ας σημειωθεί έχει ξεκινήσει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Λακωνία, ο όμιλος Σταματιάδη από τη Ρόδο και ο κ. Κούτρας.

Τελικά φαίνεται ότι ο κ. Κούτρας κατέθεσε την πιο ελκυστική προσφορά. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis) χτίστηκε στη δεκαετία του ‘70 και παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό, στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτήρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Το σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι πως διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές.

Η περίπτωση του Capsis δεν είναι η μοναδική στην οποία η διοίκηση της Eurobank επιδεικνύει κινητικότητα. Πρόσφατα μεταβίβασε ένα μικρό ξενοδοχείο στη Γεωργιούπολη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» το τελευταίο διάστημα έχει καλέσει πολλούς ξενοδόχους και τους ενημερώνει για τα ξενοδοχεία που ελέγχει και είναι διατεθειμένη να μεταβιβάσει».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΩΣ ……….ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΜΗ ΤΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ!!!!

  2. Αυτα φιλαρακι τελος πια. Επιδοτησεις και υπερτιμολογησεις τελος. Ολα πλεον ευτυχως περνουν απο το τραπεζικο συστημα. Εκτος, αν εχεις να μας υποδειξεις καποιον αλλο τροπο που ευυ ξερεις. Και το «γινεται» γραφεται με αι και οχι με Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ