9.992 επισκέπτες στην Κω την 1η εβδομάδα του Ιουνίου | Αυξητική τάση δείχνουν τα στοιχεία | Αεροπορική σύνδεση Ρόδου με Άμπου Ντάμπι

2
3820

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Άμπου Ντάμπι για πρώτη φορά στο νησί

 

Ο Ιούνιος ξεκίνησε με 40.000 επισκέπτες μέσω 360 διεθνών πτήσεων για τα νησιά του Ν. Αιγαίου

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 

Αεροπορική γέφυρα θα συνδέει, από τις 12 Ιουλίου, το νησί της Ρόδου με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την αεροπορική εταιρία WizzΑir. Για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία του νησιού, εισάγονται δύο απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα, (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή), που θα το συνδέουν με το Άμπου Ντάμπι, μέχρι τουλάχιστον και τον μήνα Σεπτέμβριο.

 

Παράλληλα, η ανοδική πορεία των διεθνών αφίξεων συνεχίζεται για τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, αφού οι πρώτες έξι μέρες του Ιουνίου σημειώνουν αύξηση της τάξης του 50% σε σύγκριση με το τελευταίο εξαήμερο του Μαΐου, παρά και τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης που λειτουργούν αποτρεπτικά για την κορυφαία «δεξαμενή» τουριστών για τα νησιά του Ν. Αιγαίου.

 

Η αυξητική τάση στις διεθνείς αφίξεις για Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Fraport,  σύμφωνα με τα οποία, από την 1η έως την 6η Ιουνίου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 150 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 40.000 ξένους επισκέπτες. Πιο αναλυτικά, οι διεθνείς αφίξεις έχουν ως εξής:

 

 

ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 1-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΡΟΔΟΣ 18.132
ΚΩΣ 9.922
ΜΥΚΟΝΟΣ 5.559
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 6.508

 

 

 

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

 

Σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία της Fraport, οι Γερμανοί συνεχίζουν και το 2021 την «παράδοση» που τους θέλει κορυφαία αγορά προσέλκυσης τουριστών για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αφιχθέντων επιβατών στη Ρόδο και την Κω, με δεύτερους προς το παρόν για τα δύο αυτά νησιά τους Πολωνούς, οι οποίοι συνεχίζουν την αυξητική τάση που παρουσίασαν την περσινή χρονιά. Αντίστοιχα, για τα διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ελβετοί καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ η Μύκονος δέχεται και ένα μέρος των επισκεπτών (της τάξης του 10%) από το Κατάρ.

 

Η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό δημιουργήθηκε το 2020 για την προώθηση και την προστασία της εικόνας του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού και εργάζεται για τον ενιαίο συντονισμό και την κοινή εκπρόσώπησή του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό απαρτίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ