TUI και easyJet παραμένουν στις 17 Μαϊου για την έναρξη των πτήσεών τους από τη Βρετανία

0
2222

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες TUI και easyJet έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν σχέδια να αλλάξουν τις ημερομηνίες επανεκκίνησης ταξιδίων από τις 17 Μαϊου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή με την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Global Travel Taskforce και τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps, υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις με την Jet2 να ανακοινώνει μετάθεση της έναρξης του προγράμματός της στις 24 Ιουνίου, ενώ άλλοι t.o’s ανακοίνωσαν ως ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου. Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είχε επισημάνει την απουσία αντίδρασης από την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator της Βρετανίας, μετά τις ανακοινώσεις την Παρασκευή, γράφοντας μάλιστα για διαβουλεύσεις που θα υπήρχαν το Σαββατοκύριακο.

Ένας εκπρόσωπος της TUI επιβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε σχέδια να αλλάξουμε την ημερομηνία της 17ης Μαϊου” και πρόσθεσε: “Προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μέγιστη ευελιξία επιτρέποντάς τους να τροποποιήσουν εάν θέλουν κάποια βεβαιότητα, αλλά οι περισσότεροι πελάτες εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι, όπως και εμείς, ότι θα πετάξουμε από τις 17 Μαΐου”.

Τόνισε ακόμη ότι η TUI, σε αντίθεση με την Jet2, πετά και σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όσο και μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, όπου τα επίπεδα μόλυνσης Covid είναι επί του παρόντος υψηλά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί κλασικοί προορισμοί καλοκαιρινού ήλιου ενδέχεται να μην βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» όταν θα ξεκινήσει η σεζόν.

Ο ίδιος τόνισε ότι η TUI έχει ήδη ξεκινήσει διακοπές για πελάτες στις αγορές της Γερμανίας και της Πολωνίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της από το μηδέν και πρόσθεσε ότι η εταιρία θα ακυρώσει μόνο διακοπές και, ως εκ τούτου, θα προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων, σε προορισμούς στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης, από όπου οι επιβάτες που επιστρέφουν θα αντιμετωπίζουν καραντίνα σε καθορισμένο ξενοδοχείο.

Η TUI σκοπεύει να πραγματοποιήσει διακοπές σε πορτοκαλί προορισμούς, οι οποίοι εξακολουθούν να απαιτούν καραντίνα, αλλά επιτρέπεται να ολοκληρωθεί στην οικία του τουρίστα. Ο εκπρόσωπος είπε ότι «πολλοί πελάτες δεν έχουν πρόβλημα με το να τεθούν σε  καραντίνα κατά την άφιξή τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο».

H easyJet

Εκπρόσωπος της easyJet Holidays επιβεβαίωσε ότι ο αερομεταφορέας «εξακολουθεί να σχεδιάζει επανέναρξη για τις 17 Μαΐου, εν αναμονή όσων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στις αρχές Μαΐου».

easyΟ εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η εταιρία έστειλε email στους πελάτες με κρατήσεις για αυτό το Καλοκαίρι, για να τους υπενθυμίσουν την «υπόσχεση προστασίας» για πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν οι διακοπές ακυρωθούν 28 ημέρες ή περισσότερες πριν από την αναχώρηση, καθώς και την επιλογή ακύρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν απαιτηθεί καραντίνα για συγκεκριμένους προορισμούς.

Σημειώνεται ότι όπως είχε γράψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Steve Heapy την περασμένη εβδομάδα είπε είναι «άδικο» για τους πελάτες, το προσωπικό και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προγραμματίζουν μια ημερομηνία, ενώ παραμένει αβεβαιότητα σχετικά με τους προορισμούς που θα είναι προσβάσιμοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ