Ποια τουριστικά deals ολοκληρώθηκαν εν μέσω πανδημίας

0
592

Επενδυτικά έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκαν εν μέσω πανδημίας, εμπλουτίζοντας το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας.

Νέες μονάδες

  • Τον Αύγουστο του 2020 ανακοινώθηκε ότι η LMEY Investments AG απέκτησε το υπόλοιπο 50% της Westfort Capital (πρώην Thomas Cook Hotel Investments). H Westfort ιδρύθηκε τον Μάιο του 2018. Το νέο Casa Cook Κως αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου και έχει μετονομαστεί σε Oku Κως. Στο χαρτοφυλάκιο της Westfort επί ελληνικού εδάφους περιλαμβάνονται το Sunwing Kalithea Beach Resort στη Ρόδο, το Sunwing Makrigialos Resort στην Κρήτη και ένα οικόπεδο στην Κω.
  • Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Όμιλος Sani Ikos ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ένα δεύτερο Ikos Resort το νησί της Κέρκυρας, το Ikos Odisia, μετά το 5 αστέρων Ikos Dassia, το οποίο άνοιξε το 2018.
  • Ο Όμιλος Radisson Hotel σχεδιάζει το τρίτο του ξενοδοχείο μετά το Radisson Blu Park στην Αθήνα και Radisson Blu Beach Resort στην Κρήτη.
    Ο Όμιλος Fais θα αναπτύξει το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 102 δωματίων, στο Καμάρι της Σαντορίνης και θα φέρει το όνομα Radisson Blu Zaffron Resort. Η επένδυση εκτιμάται σε 15 εκατομμύρια ευρώ και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το β’ τρίμηνο του 2021.

Στην Αθήνα

Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε και στην Αθήνα, με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες να κάνουν το ντεμπούτο τους στην ελληνική πρωτεύουσα παρά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, πολλά ακόμη επενδυτικά σχέδια βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη για την Αθήνα και θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, όπως αναφέρει η έρευνα της GBR Consulting.

  • Τον Ιούλιο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Four Seasons Astir Palace – Athens Riviera πούλησε τις δύο πρώτες βίλες έναντι 40 εκατ. ευρώ η καθένα. O αγοραστής λέγεται ότι είναι Έλληνας πλοιοκτήτης και έχει λάβει μια επιλογή για δύο ακόμη μονάδες.
  • Την 1η Σεπτεμβρίου η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. εγκαινίασε το 5 αστέρων ξενοδοχείο Athens Capital – MGallery, 177 δωματίων, στην πλατεία Συντάγματος. Είναι το πρώτο MGallery (ένα εμπορικό σήμα της Accor) στην Ελλάδα. Η μετατροπή του ακινήτου σε ξενοδοχείο απαιτούσε επένδυση 22 εκατ. ευρώ.
  • Το παγκόσμιο εμπορικό σήμα lifestyle φιλοξενίας Selina άνοιξε το Selina Theatrou Athens τον Αύγουστο.
  • Τον Σεπτέμβριο άνοιξε τις πόρτες του το νέο 4 αστέρων boutique ξενοδοχείο Athens 1890 με δυναμικότητα 14 δωμάτια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.
  • Στην πρώην Καναδική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, ιδιοκτησίας της Briq Properties, άνοιξε τον Σεπτέμβριο το δεύτερο ξενοδοχείο της η αλυσίδα Modernist μετά από ανακαίνιση 1,8 εκατ. Το 4 αστέρων ξενοδοχείο έχει 35 δωμάτια.
  • Τον Αύγουστο άνοιξε το ξενοδοχείο Asomaton σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Treppidis Investments. Το νέο ξενοδοχείο εντάσσεται στο Oniro Group Hotel. Η 19 δωματίων μονάδα βρίσκεται στο Θησείο και τη διαχειρίζεται από τη Celetrum.
  • Από τον Αύγουστο λειτουργεί και το δεύτερο ξενοδοχείο της Brown Hotels με την επωνυμία The Dave Red. Το 3 αστέρων ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 87 δωμάτια και βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου πίσω από την πλατεία Ομονοίας.
  • Τον Ιούνιο άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας το 4 αστέρων Gem Society Boutique Hotel & Spa, δυναμικότητας 35 δωματίων.
  • Το 3 αστέρων Royalty Hotel άνοιξε αυτό το καλοκαίρι κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ τέλος
  • Ο Όμιλος AUM, μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, άνοιξε το Shila Athens στο Κολωνάκι, μετατρέποντας ένα ακίνητο της δεκαετίας του 1920 σε μια μικρή μονάδα με 6 σουίτες. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια δεύτερη μονάδα στο Μοναστηράκι.
  • πηγή: tourismtoday.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ