4.343 μοριακοί έλεγχοι στο Αεροδρόμιο Κω από 1 έως 17 Ιουλίου (στοιχεία ελέγχων στα Αεροδρόμια)

0
631

Εντατικοί μοριακοί έλεγχοι στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νότιου Αιγαίου

Από την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου για το 2020 (1η Ιουλίου), οι  μοριακοί  έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί στα Διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ξεπερνούν τις 18.000

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), 18.264 ταξιδιώτες προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού και με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ στα Διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Καρπάθου.Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1-17 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου διενεργήθηκαν 8.305 μοριακοί έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Κω διενεργήθηκαν 4.343 έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου διενεργήθηκαν 2.848 έλεγχοι, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης 2.464 και τέλος στο αεροδρόμιο της Καρπάθου 304 έλεγχοι.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ένα ποσοστό της τάξης του 19% από τους επιβάτες που έφτασαν στα διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με πτήσεις από το εξωτερικό κατά το παραπάνω διάστημα υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για COVID-19.

Στο χρονικό αυτό διάστημα των 17 ημερών, στο σύνολο των 18.264 επιβατών που ελέγχθηκαν με μοριακά τεστ βάσει του αλγορίθμου, οι επιβάτες που εντοπίστηκαν θετικοί στον COVID-19 ήταν στο σύνολο πέντε. Πιο συγκεκριμένα, δύο (2) επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένας (1) στο αεροδρόμιο της Κω, ένας (1) στην Μύκονο, και ένας (1) στη Σαντορίνη. Περιστατικά, που αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα, χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα που οι αρχές έχουν καταρτίσει.

Οι μοριακοί έλεγχοι στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται εντατικοί, αποδεικνύοντας την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η πανδημία στην χώρα μας και προσφέροντας στους επισκέπτες μας ένα περιβάλλον σεβασμού στους κανόνες ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ