TUI: +40% οι κρατήσεις για Κω – Νέες πτήσεις από Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Βασιλεία

1
2159

 

Η Ελλάδα ως προορισμός θα είναι η τάση της φετινής χρονιάς

Ο πρόεδρος της TUI Γερμανίας, Ebel, διακρίνει ένα φαινόμενο ανάκαμψης στα ταξίδια / Οι Γερμανοί κάνουν και πάλι νωρίτερα τις κρατήσεις τους / Αύξηση μακρινών ταξιδιών κατά 25% / Η Ισπανία παραμένει ισχυρή / Επάνοδος της Αιγύπτου / Έντονη ζήτηση για παραθεριστικές κατοικίες στη Γερμανία

Ανόβερο / Στουτγάρδη, 12 Ιανουαρίου 2017. Εγκαίρως με την πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση του έτους, την CMT στη Στουτγάρδη, διαγράφονται ήδη οι πρώτες τάσεις στον κλάδο του τουρισμού για την καλοκαιρινή σεζόν 2017. Καλά νέα για τον κλάδο του τουρισμού: Οι Γερμανοί πραγματοποιούν και πάλι τις κρατήσεις τους νωρίτερα. Ήδη από τώρα, στις αρχές της περιόδου αιχμής για κρατήσεις τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, η ζήτηση για ταξίδια που καταγράφουν οι κορυφαίοι διοργανωτές ταξιδιών της Γερμανίας σημειώνει σημαντική αύξηση συγκριτικά με πέρυσι. «Προς το παρόν διαπιστώνουμε μία ανάκαμψη. Πολλοί Γερμανοί, που το περασμένο έτος δεν έκαναν διακοπές, πραγματοποιούν φέτος τις κρατήσεις για το ταξίδι τους ιδιαίτερα νωρίς», εξηγεί ο Sebastian Ebel, πρόεδρος της διοίκησης της TUI Γερμανίας. Από το καλό ξεκίνημα της σεζόν ωφελούνται ιδιαίτερα οι κλασσικοί προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο, με πρώτη την Ελλάδα. Η ζήτηση για την Ισπανία, τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, παραμένει ισχυρή. Ιδιαίτερα καλή ανάπτυξη σημειώνουν οι μακρινοί προορισμοί, με το Μεξικό να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις της τάξης του 71%. Αλλά και οι διακοπές εντός της χώρας αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή. Κατά την έναρξη της σεζόν, ιδιαίτερα υψηλή είναι η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες.

Η Ελλάδα με 41% περισσότερες κρατήσεις

Με μία αύξηση στις κρατήσεις της τάξης του 41%, η Ελλάδα είναι το φαβορί στο ξεκίνημα της σεζόν, συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις του περασμένου καλοκαιριού. Μετά από πολλά έτη, η Ελλάδα κατάφερε, ξεπερνώντας την Τουρκία, να κατακτήσει και πάλι τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία λόγω αυξημένης ζήτησης. Για την καλοκαιρινή σεζόν 2017, η TUI προσφέρει στους παραθεριστές που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, μία σημαντικά διευρυμένη γκάμα επιλογών. Στα δημοφιλή νησιά της Κρήτης, της Ρόδου και της Κω, η προσφορά διευρύνθηκε κατά περίπου 40%. Επίσης ανακοινώθηκε η έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Κω από το Ανόβερο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία, καθώς και από το αεροδρόμιο Schönefeld του Βερολίνου προς την Κρήτη και τη Ρόδο. Ισχυρή εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για τις Κανάριες Νήσους και την ηπειρωτική Ισπανία, καθώς και για την Ιταλία και την Κροατία, με διψήφιους αριθμούς αύξησης των κρατήσεων. Για το καλοκαίρι 2017, η προσφορά μόνο στην Ιταλία θα διευρυνθεί κατά 1.000 ξενοδοχεία.

Η ζήτηση για μακρινούς προορισμούς αυξήθηκε κατά 25%

Με 25% περισσότερες κρατήσεις, η αύξηση της ζήτησης για μακρινούς προορισμούς καταγράφεται δυσανάλογα υψηλή. Χαμηλότερες τιμές έως και τρία τοις εκατό δίνουν φτερά στις κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Σημαντική αύξηση σημειώνουν κυρίως οι κρατήσεις για τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Νότιο Αφρική, τον Καναδά, τον Μαυρίκιο, τις Σεϋχέλλες και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Και η Ινδονησία, ο πλέον δημοφιλής προορισμός εντός της Ασίας, σημειώνει μια δυναμική αύξηση. Τα μακρινά ταξίδια συγκαταλέγονται στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς. «Και στο μέλλον αναμένουμε μια υψηλή ανάπτυξη στους μακρινούς προορισμούς», αναφέρει ο Ebel. Οι μακρινές χώρες προσελκύουν όλο και περισσότερο τους Γερμανούς, όσο αυξάνεται η ταξιδιωτική τους εμπειρία. Όμως και οι νέες και πιο οικονομικές αεροπορικές συνδέσεις θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της ζήτησης.

Η νέα τάση – διακοπές σε παραθεριστική κατοικία

Περισσότερες κρατήσεις καταγράφονται προς το παρόν και για τη Γερμανία. Κυρίως η ζήτηση για παραθεριστικές κατοικίες σημειώνει αύξηση. Η TUI Ferienhaus καταγράφει αύξηση μεγαλύτερη του 5%, ενώ αυξανόμενη είναι και η ζήτηση στην πύλη παραθεριστικών κατοικιών TUIvillas.com. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι παραθεριστικές κατοικίες και τα διαμερίσματα στη Βαλτική.

Η Αίγυπτος ανακάμπτει σταδιακά βιώνοντας κατά την τρέχουσα περίοδο μία μικρή επάνοδο. Η TUI καταγράφει αύξηση προς τη συγκεκριμένη χώρα με διψήφια νούμερα, συνεισφέροντας στην αυξανόμενη αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ