Αρχική Ειδήσεις Ταξίδια-Τουρισμός TUI: Έτοιμη να ξεκινήσει τα ταξίδια| Μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν πετάνε...

TUI: Έτοιμη να ξεκινήσει τα ταξίδια| Μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν πετάνε στο εξωτερικό οι Σουηδοί

0
1345

Fritz Joussen: «Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να ανοίξει σταδιακά. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι δυνατές με υπευθυνότητα και με σαφείς κανόνες. Θα ανακαλύψουμε εκ νέου τις διακοπές το 2020″. Τα ξενοδοχεία της TUI στη Γερμανία και την Ευρώπη είναι έτοιμα να ανοίξουν. Αυξημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλες τις τουριστικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Joussen

Η TUI είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα τις δραστηριότητες στην Ευρώπη και την Γερμανία. Δύο μήνες μετά το «χειρόφρενο» λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, ο μεγάλος tour operator ετοιμάζεται να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά του.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι εξελίξεις στον όμιλο της TUI, συνοψίζονται στα εξής:

  • Ισχυρή αρχή για το οικονομικό έτος 2020 πριν από την πανδημία: ο κύκλος εργασιών αυξάνεται κατά +6 τοις εκατό σε 6,0 δισεκατομμύρια ευρώ τους πρώτους πέντε μήνες. EBIT μετά από πέντε μήνες +21% σε -240 εκατομμύρια ευρώ 1 2
  • Πρώτες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021: +114 τοις εκατό
  • Ποσοστό πληρότητας TUI Cruises 2021 σε κανονικό επίπεδο
  • Στόχευση 30% γενικής μείωσης κόστους σε ολόκληρο τον Όμιλο
  • Διαθέσιμη ρευστότητα (από τις 10 Μαΐου 2020): 2,1 δισ. Ευρώ
  • Το πρόγραμμα κρατήσεων της θερινής περιόδου του 2020 κινείται σε ποσοστό πληρότητας 35%.

Ωστόσο, στο 6μηνο υπάρχει σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,2%, στα 6,59 δισ. ευρώ, το EBITDA επιδεινώθηκε κατά 612% στα -559 εκατ. και το ΕΒΙΤ επιδεινώθηκε κατά 174% στα  827 εκατ.

Τα πρώτα ξενοδοχεία της TUI που θα ανοίξουν τις πύλες τους στις ερχόμενες ημέρες είναι αυτά στο Sylt και το Mecklenburg-Δυτική Πομερανία, ενώ το πλήθος των καταλυμάτων της στους ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι σε θέση να υποδεχθεί επισκέπτες. Ο Όμιλος έχει προχωρήσει στη δημοσίευση ενός εγγράφου με 10 σημεία, τα οποία αφορούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα οποία εφαρμόζονται στα ξενοδοχεία της TUI παγκοσμίως.tui

Δηλώσεις

Ο CEO της TUI, Fritz Joussen, αναφέρει: «Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών μας αποτελούν την κύρια προτεραιότητα. Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη μπορούν να γίνουν δυνατές σταδιακά υπό την τήρηση ξεκάθαρων κανόνων.

Τα οργανωμένα ταξίδια παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς η TUI παρέχει στους πελάτες της ασφάλεια, υποστήριξη στον προορισμό, και εγγύηση για επαναπατρισμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας και τους προορισμούς αναπτύξαμε μέτρα προστασίας των επισκεπτών μας. Η ζήτηση για διακοπές παραμένει ακόμα αρκετά υψηλή, καθώς ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει. Το επιχειρησιακό μας μοντέλο θα μας επιτρέψει να εκκινήσουμε τα ταξίδια το συντομότερο δυνατόν. Η σεζόν μπορεί να αργήσει λίγο, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο».

Ισχυρή ανάπτυξη πριν την έξαρση της πανδημίας

Ο Όμιλος αναγκάστηκε να αναστείλει τα ταξίδια λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου πριν το τέλος του 1ου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2020.

Κατά τους πρώτους 5 μήνες οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 6% και άγγιξαν τα 6 δισεκατ. ευρώ. Τα προ φόρου έσοδα κινήθηκαν στα 240 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο καταγράφει αύξηση κατά 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

– Πηγή:  money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ