Ryanair: Επιστρέφει τον Ιούλιο με το 40% των πτήσεων

0
370

Η Ryanair επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιεί το 40% των προγραμματισμένων της πτήσεων από την 1η Ιουλίου και θα απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν κάλυμμα προσώπου και να ζητούν από το προσωπικό καμπίνας την άδεια να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, χωρίς όμως να επιβάλει κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, αναμένεται να ξεκινήσει να πραγματοποιεί 1.000 πτήσεις την ημέρα την 1η Ιουλίου, από τις 30 ημερησίως που εκτελεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αυτό θα επιτρέψει να καλύπτεται το 90% του δικτύου που είχε πριν από την κρίση αλλά με λιγότερα δρομολόγια, ανέφερε η εταειρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ –  ΜΠΕ.

Η Ryanair εξήγησε στην ανακοίνωσή της ότι το σχέδιό της βασίζεται στην προϋπόθεση ότι θα αρθούν από τις κυβερνήσεις οι περιορισμοί για πτήσεις εντός της Ευρώπης και ότι θα τεθούν σε εφαρμογή υγειονομικά μέτρα στα αεροδρόμια.

Αυτό τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair θα αυξήσει το ποσοστό των προγραμματισμένων πτήσεων που πραγματοποιεί από το 40% τον Ιούλιο στο 50% τον Αύγουστο, αλλά ότι τουλάχιστον οι μισές από τις θέσεις πιθανόν να είναι άδειες λόγω «αναιμικής ζήτησης».

Απαραίτητη η δήλωση

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ryanair θα ζητά από όλους τους επιβάτες να συμπληρώνουν μια δήλωση στην οποία θα αναφέρεται με λεπτομέρειες η διάρκεια της προγραμματισμένης τους επίσκεψης καθώς και το πού θα διαμένουν, πληροφορίες οι οποίες θα δοθούν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων καραντίνας. Η Βρετανία, μια από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές της Ryanair, σχεδιάζει να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών όσους φθάνουν στη χώρα, μια κίνηση που εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν χθες ότι θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στις αερομεταφορές.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα απολυμαίνει το εσωτερικό των αεροσκαφών της κάθε βράδυ και θα απαγορεύσει τις πωλήσεις προϊόντων εν πτήσει με μετρητά ενώ θα ενθαρρύνει τους πελάτες της να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους πριν ταξιδέψουν.

«Θα απαγορεύονται επίσης οι ουρές για τις τουαλέτες στο αεροσκάφος, αν και η πρόσβαση στις τουαλέτες θα επιτρέπεται για μεμονωμένους επιβάτες ύστερα από αίτημα», ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η κοινωνική αποστασιοποίηση στο αεροδρόμιο ή μέσα στο αεροσκάφος απλά «ενθαρρύνεται όπου είναι δυνατόν», διευκρίνισε η αεροπορική εταιρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ