Γερμανικός τουρισμός: Έως αρχές Μαΐου η απόφαση για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση στα ταξίδια | Ryanair: Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο τιμών στις πτήσεις Ιούλιο & Αύγουστο

0
3745

Στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου θα αποφασίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας για το πότε θα αρθούν οι απαγορεύσεις στα ταξίδια, που τώρα ισχύουν έως τις 3 Μαΐου. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί αν η απαγόρευση για ταξίδια σε όλο τον κόσμο, που έχει αποφασισθεί, μπορεί να αρθεί πριν από το καλοκαίρι. Προς το παρόν, δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το πόσο θα διαρκέσει η προειδοποίηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η απόφαση που θα ληφθεί πρέπει να είναι ενιαία σε όλη την Ευρώπη.

Η νομιμοποίηση του voucher 

Εν τω μεταξύ ο Σύνδεσμος των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας DRV απαίτησε για άλλη μια φορά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα στη λήψη των αποφάσεων για τον τουριστικό κλάδο.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος υποφέρει από τις συνέπειες της πανδημίας Covid 19, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Norbert Fiebig, υπογραμμίζοντας ότι μόνο από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου, ο κλάδος καταγράφει μείωση πωλήσεων κατά 4,8 δισ. ευρώ.

Χρειαζόμαστε επιτέλους την υποχρεωτική λύση του voucher για τις ακυρώσεις, που έχει ήδη αποφασίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τόνισε ο Norbert Fiebig, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση από τις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία στις Βρυξέλλες είναι πολύ αργή. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα και να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες για μια εθνική λύση, δήλωσε ο Fiebig.

Ο Norbert Fiebig ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει μέχρι τώρα αποφάσεις για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, που απειλείται με συντριβή, γι αυτό και ζήτησε στοχευμένα μέτρα υποστήριξης το συντομότερο δυνατό από τη γερμανική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Spiegel: Η απελπισία των Ελλήνων ξενοδόχων

Michael O’Leary: Ryanair: Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο τιμών στις πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Ryanair: Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο τιμών στις πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Εκτόξευση της ζήτησης μετά την κρίση του κορωνοϊού διαβλέπει το αφεντικό της Ryanair, Michael O’Leary, εκτιμώντας ότι η ζήτηση αυτή θα συνοδευτεί από ραγδαίες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, επηρεάζοντας τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς οι οποίοι αυτή τη στιγμή αναζητούν κρατικές ενισχύεις για επιβιώσουν.

Μιλώντας στο Reuters, ο κ. O’Leary διαφοροποιείται από τη θέση του επικεφαλής της Lufthansa, Carsten Spohr, και της παγκόσμιας ένωσης αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, και επισημαίνει ότι η τουριστική ζήτηση θα ανακάμψει γρήγορα, από τον Ιούνιο και μετά, οδηγώντας σε πόλεμο τιμών τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πολλοί ταξιδιώτες από τη Β. Ευρώπη είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και θα θελήσουν να ταξιδέψουν πριν τα παιδιά τους επιστρέψουν στο σχολείο, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα επίπεδο ασφάλειας όπως μάσκες για τα πληρώματα καμπίνας και τους επιβάτες και μετρήσεις της θερμοκρασίας σώματος. Παράλληλα, ο κ. O’Leary διαφωνεί με μέτρα όπως τη μη πλήρη αξιοποίηση του στόλου αεροσκαφών για λόγους διατήρησης αποστάσεων ασφαλείας.

Η Ryanair προετοιμάζεται για πόλεμο τιμών, είτε πρόκειται για 9,99 ευρώ είτε για 99 σεντ, είπε ο διευθυντής της εταιρίας. Βραχυπρόθεσμα, στόχος της εταιρίας του δεν είναι η δημιουργία εσόδων αλλά η αναζωογόνηση της επιβατικής κίνησης. Οι ευνοϊκές τιμές καυσίμων και οι συμφωνίες των αεροδρομίων που αφορούν τις πληρωμές θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε. Επιπλέον, η αγορά νέων αεροσκαφών θα γίνει φθηνότερη υπόθεση.

πηγή: tornosnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ