Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Ελλάδα αρχίζει να έχει την τιμητική της στο Conde Nast Traveler. Ανάμεσα στα «εναλλακτικά» αφιερώματα των μεγαλύτερων travel editors του κόσμου στη χώρα μας είναι ένα άρθρο που παρουσιάζει ταξιδιωτικές προτάσεις των ντόπιων, κάποιες από τις οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Με τίτλο «Ο οδηγός των ντόπιων για τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας», πέρα από αναμενόμενες επιλογές όπως η Κρήτη, το Ναύπλιο και το Σούνιο, παρουσιάζει ένα νησάκι μοναδικό στον κόσμο αλλά όχι τόσο τουριστικό και διάσημο διεθνώς. Είναι η ηφαιστειογενής Νίσυρος, που μας εμπνέει να αρχίσουμε από τώρα να σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας.
Στο αφιέρωμα του Conde Nast Traveler εμφανίζεται ένας Έλληνας φοιτητής, ο Σωτήρης, να περιγράφει τη Νίσυρο: «Η Νίσυρος βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ελλάδα, κοντά στην Κω. Είναι στο ανατολικό άκρο του ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου, που παραμένει ενεργό. Στο σχήμα μιας τυπικής καλντέρας, αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της Ελλάδας. Το χωριό Νικιά έχει φανταστική θέα στη θάλασσα και στον κρατήρα του ηφαιστείου, στο εσωτερικό του οποίου μπορείς να περπατήσεις. Το ηφαίστειο παραμένει υδροθερμικά ενεργό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θερμές πηγές σε όλο το νησί.
»Υπάρχει ένα παλιό κτίριο ιαματικών λουτρών έξω από το Μανδράκι, απαράλλακτο από τη δεκαετία του ’60. Υπάρχουν επίσης η εκκλησία Παναγία Σπηλιανή, με μια σπηλιά όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 60 βαθμούς Κελσίου, και πολλά πεζοπορικά μονοπάτια στο νησί που συνδέουν τους πέντε κρατήρες του ηφαιστείου. Οι παραλίες είναι σκουρόχρωμες, με ηφαιστειογενή πετρώματα παρόμοια με της Σαντορίνης. Η πιο διάσημη παραλία είναι η Παχιά Άμμος, όπου για να φτάσει κάποιος πρέπει να περπατήσει για 10-15 λεπτά πάνω σε λόφους. Είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα, καθώς η μη οργανωμένη κατασκήνωση απαγορεύεται στην υπόλοιπη χώρα». Το Conde Nast Traveler προτείνει επίσης ο ταξιδιώτης να δοκιμάσει τη σουμάδα, ένα μη αλκοολούχο σιρόπι από αμύγδαλα, ζάχαρη και νερό, σπεσιαλιτέ της Νισύρου.