Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σφράγισμα του Nammos στη Μύκονο – Ανακάλεσαν τις μηνύσεις κατά των εφοριακών οι ιδιοκτήτες

1
1197

«Λουκέτο» για 48 ώρες επέβαλαν οι εφοριακοί -Κανονικά θα γίνει το σημερινό πάρτι στο Nammos Village με την Εμιλι Ρατακόφσκι, την Κέιτ Μος και τα άλλα σούπερ μόντελς

Τα μέλη του κλιμακίου της Ααδε που βρίσκονται στη Μύκονο για αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις του νησιού, μαζί με άνδρες του ΑΤ Μυκόνου και στελέχη της Εφορίας Μυκόνου, προχώρησαν στο σφράγισμα κεντρικού εστιατορίου της επιχείρησης Nammos τοποθετώντας κορδέλες ασφαλείας τόσο στο εστιατόριο όσο και στις ξαπλώστρες που βρίσκονται κάτω από αυτό.

Μάλιστα, αναποδογύρισαν και ένα τραπέζι με την πρόσοψή του να κοιτάει προς τους λουόμενους και τοποθέτησαν μια μεγάλη αφίσα όπου αναφέρεται ότι το κατάστημα αναστέλλει τη λειτουργία του για 48 ώρες.

Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα καταστήματα της επιχείρησης, τρία τον αριθμό, λειτουργούν κανονικά και οι τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους.
Το μεγάλο event που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα, θα γίνει κανονικά σε διαφορετικό χώρο, πίσω από το Nammos, που συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με την επωνυμία Nammos Village.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά των αποφάσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σφράγισμα του Nammos

mim1
mim3
mim

Ένας αδυσώπητος πόλεμος μαίνεται τις τελευταίες ώρες πάνω απο τις καλαίσθητες και ακριβές ξαπλώστρες του δημοφιλούς σε παγκόσμιο επίπεδο, μπιτς μπαρ-εστιατορίου της Μυκόνου, το Νάμμος.

Κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων που πραγματοποίησε έφοδο χθες το απόγευμα στην επιχείρηση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εντόπισε φορολογικές παραβάσεις ύψους 73.000 ευρώ, δίνοντας αμέσως εντολή στις τοπικές αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν στο σφράγισμα του μαγαζιού για τις επόμενες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποίησε το κλιμάκιο εφοριακών συνέβη στις 5.30 το απόγευμα και ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο.

Μια υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργειου Οικονομικών εμφανίστηκε στη Ψαρρού με φόρεμα παραλίας, ενώ ακριβώς από πίσω της ακολουθούσαν δυο άνδρες ατημέλητα ντυμένοι, ενώ ακόμη πέντε ελεγκτές φέρονται να είχαν ακροβολιστεί σε κάθε γωνιά της επιχειρησης.

Τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν απο τους υπεύθυνους του Ναμμος να τους οδηγήσει προς τις ταμειακές μηχανές και εκείνοι έδειξαν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν.

Τα μέλη του κλιμακίου της ΑΑΔΕ ήλεγξαν όλες τις ταμειακές μηχανές και, συμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να διαπίστωσαν πως το μαγαζί δεν είχε κόψει αποδείξεις αξίας 73.000 ευρώ. Ισχυρίστηκαν μάλιστα οτι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης Ναμμος κατά την διάρκεια του ελέγχου πάτησαν το «κουμπί πανικού» που εκδίδει αυτόματα τις «κρυμμένες» αποδείξεις, κάτι που ωστοσο αρνείται κατηγορηματικά η επιχείρηση, η οποία μέσω των νομικών της συμβουλων προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση μηνύοντας τους εφοριακούς για παράβαση καθήκοντος.

Αργότερα, όμως, ανακάλεσαν τις μηνύσεις.

https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2018-06-30/nammos_arthro_thema.jpg

Η μήνυση και το «κουμπί πανικού»

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν αρχικά οι άνθρωποι του Ναμμος εναντίον των μελών του κλιμακίου της Ανεξάρτης Αρχής, «την 29-6-2018 και ώρα 17.29, όπως προκύπτει απο το σημείωμα ελέγχου, ξεκίνησε ο έλεγχος στα τέσσερα ανεξάρτητα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί η εταιρία μας.

Και συνεχίζουν: «Κάποια στιγμή και ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, απο τον υπεύθυνο του κλιμακίου μας ανακοινώθηκε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για μη έκδοση 251 αποδείξεων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση υπάρχει κουμπί πανικού και πως μόλις αντιληφθήκαμε τον έλεγχο τον έλεγχο κατά το δίλεπτο 17.29 και 17.31 εκδόσαμε 251 αποδείξεις, ενώ τούτο είναι απολύτως ψευδές και διαπιστώνεται απο τους φορολογικούς μηχανισμούς ότι μέσα σε μισή και πλέον ώρα, ήτοι απο 17:10:26 μέχρι 17:48:30 εκδόθηκαν μόνο επτά αποδείξεις.

Μάλιστα ζητήσαμε επίμονα να κατασχέσουν άμεσα όλους τους φορολογικους μηχανισμούς, προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κουμπί πανικού και ότι όλες οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί κανονικά, όμως αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι θα βεβαιώσουν κανονικά την παράβαση. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της τοπικής ΔΟΥ ενημέρωσε τους ανθρώπους του Νάμμος ότι θα προχωρήσει στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ωρες.

Οι άνθρωποι του Νάμμος υποστηρίζουν ότι τα μέλη του κλιμακίου προσυπέγραψαν το σημείωμα ελέγχου με ψευδείς διαπιστώσεις και γι αυτό προέβησαν στην κατάθεση μήνυσης εναντίον τους.
Τελικά σφραγίστηκε η μία από τις τέσσερις εγκαταστάσεις που διαπιστώθηκε να έχει φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή το κεντρικό εστιατοριο ενώ τα υπόλοιπα τμήματα της επιχείρησης λειτουργούν κανονικά.

Βέβαια, όπως προαναφέραμε, οι μηνύσεις ανεκλήθησαν αργότερα.

Το μεγάλο πάρτι για τα εγκαίνια του Νάμμος village με καλεσμένη την Έμιλι Ρατακόφκσι την Κειτ Μος και αλλα σούπερ μόντελς αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, σε παραπλήσιο χώρο απο αλλη εταιρία, οπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί αρχικά.

protothema.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον. Δεν έχω πρόβλημα με το Νammos να χρεώνει όσο θέλει την ξαπλώστρα και το ψωμάκι αλλά έχω πρόβλημα όταν δεν κόβει αποδείξεις. Πόσο θα είναι δηλαδή το πρόστιμο; 500 Ευρώ; 1000; Περισσότερο τους νοιάζει που θα κλείσει το μαγαζί για 48 ώρες. Αλλά τελικά δεν θα κλείσει. Μόνο το ένα από τα τέσσερα θα κλείσει ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργούν κανονικά.
    Από την άλλη η επιχείρηση δηλώνει 20.000.000 τζίρο τον χρόνο, για 100 μέρες ή 200.000 την ημέρα. Πόσα παραπάνω μπορεί να εισπράττει ώστε να κάνει και μεγάλη φοροδιαφυγή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ