Στην Κω και στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Casa Cook ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Samih Sawiris

0
3815

Στην Κω και στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Casa Cook που αποτελεί το στολίδι της Thomas Cook βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Samih Sawiris ο οποίος βρίσκεται στην 6η δεκάδα των πλουσιότερων επιχειρηματιών στον κόσμο σε ένα καθαρα επαγγελματικό ταξίδι.

Όπως έγινε γνωστό ο Samih Sawiris σκοπεύει να επενδύσει στον τομέα του τουρισμού με μια αντίστοιχη πολυτελή μονάδα της Casa Cook

Ο Samih Sawiris είναι ο νεώτερος γιος του Αιγύπτιου μεγιστάνα στον τομέα των κατασκευών Onsi Sawiris.

Είναι επικεφαλής της Orascom Development, η οποία χτίζει και λειτουργεί θέρετρα στην Αίγυπτο, το Μαυροβούνιο και την Ελβετία.

Τα κέρδη της εταιρείας επλήγησαν σκληρά από την πτώση του τουρισμού στην Αίγυπτο που ακολούθησε την πολιτική εξέγερση το 2011, αλλά από τότε ανέκαμψε, χάρη στην περικοπή των δαπανών, την ανάπτυξη της κατασκευής στην Αίγυπτο και την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Τον Ιανουάριο του 2015, η εταιρεία πώλησε το 15% της θυγατρικής της, Orascom Hotels & Development, στο αιγυπτιακό χρηματιστήριο.

Η εταιρεία βασίζεται στο νέο καθεστώς στην Αίγυπτο με στόχο ανάπτυξη και σταθερότητα.

Η Sawiris κατέχει επίσης σχεδόν το 10% του κατασκευαστικού γίγαντα OCI N.V., το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του Onsi και τώρα διευθύνεται από τον αδελφό του Nassef.

Ο Onsi, ο Nassef και ο αδελφός Naguib είναι δισεκατομμυριούχοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ