«Come to Greece…»: Εννιά στους δέκα Σουηδούς ήρθαν διακοπές Ελλάδα και… θέλουν να ξαναρθούν!

0
262

Σε ποσοστό 67% προτιμούν τα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος – Ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις τουριστών από το Βέλγιο το 2017 – Νέα μεγάλη άνοδος αναμένεται φέτος

Την Ελλάδα θα επέλεγαν ξανά για τις διακοπές τους 9 στους 10 Σουηδούς που έχουν κάνει διακοπές στη χώρα μας, ένα ποσοστό που φτάνει το 92% .

Αυτό προέκυψε από το γκάλοπ που διενήργησε o μεγάλος σκανδιναβικός ταξιδιωτικός οργανισμός VING, την περίοδο 12-19 Ιανουαρίου, μεταξύ 23.025 πελατών του που συμμετέχουν εθελοντικά στη διαδικτυακή ομάδα «ταξιδιωτικό βαρόμετρο» (Resebarometern). Το 37%, δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότερες από 6 φορές, το 23% από 4-5 και το 27% από 2-3 φορές.

Το 92% θέλει να κάνει πάλι διακοπές στην Ελλάδα, ενώ το 6% δηλώνει αβέβαιο και μόλις 2% δεν θέλει να ξαναπάει. Σε ποσοστό 67% προτιμούν τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του VING που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες εφημερίδων.
«H Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μας και οι πελάτες μας πάντοτε εκτιμούσαν τα τιρκουάζ νερά της και την ποικιλομορφία που προσφέρει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενόψει καλοκαιριού διευρύναμε τα πακέτα μας εντάσσοντας και την Ολυμπιακή Ριβιέρα μεταξύ των προορισμών μας», δήλωσε η αναπλ. διευθύντρια επικοινωνίας Αννα Χάγκμπεργκ (Anna Hagberg).

Έσπασαν τα κοντέρ οι Βέλγοι

Ρεκόρ δεκαετίας κατέγραψαν οι αφίξεις Βέλγων τουριστών στη χώρα μας το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για πρώτη φορά ο αριθμός ξεπέρασε τους 509.000. Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με παράγοντες της βελγικής τουριστικής αγοράς ανακοίνωσε ότι οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται σε εξίσου ανοδικά επίπεδα.

Με βάση τα στοιχεία, η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης στη βελγική αγορά, ως προορισμός θερινών διακοπών.

Κατά την επίσκεψή της, η κυρία Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση Salon de Vacances στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της έκθεσης συναντήθηκε με επικεφαλής τουριστικών ομίλων, με θέματα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων και την προώθηση ελληνικών προορισμών στο κοινό του Βελγίου.

Τιμώμενος προορισμός του ελληνικού περιπτέρου ήταν η Κάρπαθος. Από το 2019, θα υπάρξει απευθείας πτήση του ομίλου TUI από το Βέλγιο στο νησί. Απευθείας πτήση θα υπάρξει από Βρυξέλλες σε Καβάλα, ενώ θα υπάρξουν 7 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Βέλγιο για Καλαμάτα, Χανιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο σε συνεργασία του Ομίλου Thomas Cook και του αερομεταφορέα Brussel Airways.

Τέλος, παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ευρωπαϊκά και βελγικά ΜΜΕ για την στοχευμένη προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων το Euronews, την καθημερινή γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique, το δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό RTL, το μεγαλύτερο επαγγελματικό περιοδικό Travel Magazine, το ειδικευμένο περιοδικό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού Touring και την ομογενειακή ενημερωτική πλατφόρμα Newsville.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ