ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω για βραβεία TUI 2018: Αυτό που δεν αναφέρουν οι ξενοδόχοι…

0
417

 

Η είδηση έρχεται από money & tourism και την διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα.

Η Grecotel στην κορυφή των Βραβείων TUI 2018 με 20 διακρίσεις …

Ο γενικός διευθυντής δηλώνει περήφανος που προσφέρει στους επισκέπτες την ελληνική φιλοξενία.

Αυτό που δεν περιγράφει-φυσικά- ο γενικός διευθυντής του ομίλου είναι ότι η προσφορά της φιλοξενίας γίνεται με τους εργαζόμενους που ακόμη δεν έχει ξοφλήσει από την σαιζόν του 2017 και ότι η περηφάνια του είναι τόσο μεγάλη που με την χιλιοακουσμένη δικαιολογία της αναδιάρθρωσης (βλέπε πρόσληψη νέου πιο φτηνού προσωπικού) απολύει κόσμο.

Ο όμιλος είναι ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα του πάντα κερδοφόρου κλάδου του τουρισμού.

Κλάδος που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους εφαρμόζοντας την κατάπτυστη «σύμβαση» των 586 ευρώ μικτά, με όπλο τις περιβόητες Ενώσεις Προσώπων. Ξέρει να εφαρμόζει περισσότερες από 14 μορφές ευέλικτης εργασίας. Ξέρει να ξεζουμίζει με αμέτρητες υπερωρίες μέσω μαθητείας όλα τα νέα παιδιά που του προμηθεύουν τα διάφορα ΚΕΚ, ξέρει να εκμεταλλεύεται όλο το φυσικό πλούτο και τις υποδομές του τόπου και να θησαυρίζει.

Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ξεκινήσει να διαλαλούν ότι η σαιζόν 2018 θα πάει «πατητή» ,γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει τα καλύτερα για να μην εμποδίσει κανείς την ανοδική του πορεία. Άφησε ανέγγιχτο ότι αντεργατικό πέρασαν οι προηγούμενοι και το κλείδωσε με τον τελευταίο αντι-απεργιακό πολυνόμο.

«Μεγάλοι και υπερήφανοι» χορηγοί οι εργοδοτικές-κυβερνητικές παρατάξεις στην Ομοσπονδία του κλάδου που έραψαν κοστούμι και ετοιμάζονται να υπογράψουν την κατάργηση του 5νθήμερου.

Πριν μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε ,οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά μας σωματεία για να απαντήσουμε στην συγχρονισμένη τους επίθεση.

Όσο και αν φαίνονται δυνατοί, εμείς είμαστε οι πολλοί. Έχουμε την δύναμη να τους νικήσουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

22/01/2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ