Ν.Μ: Η Κως μέσω συγκεκριμένης αρθρογραφίας στηριγμένης σε ανακοίνωση του Δημάρχου, θύμα πολιτικού παιγνιδιού

8
1078

Θεμα: Η Κως μέσω συγκεκριμένης αρθρογραφίας στηριγμένης σε ανακοίνωση

του κ. Δημάρχου γίνεται θύμα πολιτικού παιγνιδιού.

Α. Τα πράγματα στην πληροφόρηση έχουν αλλάξει πολύ. Δεν χρειάζεται πια να ανοίξεις εφημερίδες ή να δεις on line sites (ηλεκτρονικά έντυπα) ή να σας μεταφέρει ένας φίλος την πληροφορία. Αυτή έρχεται μέσω καθημερινής ενημέρωσης δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο! Μάλιστα ιεραρχημένη ανάλογα με το αποδεδειγμένο στατιστικά ενδιαφέρον σας σε κάποιο θέμα! Είναι η επιθετική στοχευόμενη πολιτική προς τον κάθε καταναλωτή! Άρα ‘’ουδέν κρυπτόν’’ στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ!

B. Σήμερα το πρωί, 20 Ιουλίου, καρδιά του καλοκαιριού 2017 με την ενεργοποίηση του κινητού πρώτη είδηση: Μετέφεραν 72 μετανάστες στην Κω -Έξαλλος ο δήμαρχος: Μας εκδικείται η κυβέρνηση, υπάρχει τσίπα; | iefimerida.gr. Γνωρίζουμε το κόλλημα που έχει ο κ. Δήμαρχος με το μεταναστευτικό-προσφυγικό και θα ττο προσπερνούσαμε αβλεπώς. Όμως δεν πέρασαν πολλές μέρες αφ ότου μεγαλοξενοδόχος του νησιού μας, με αφορμή την επιστολή του κ. Κυρίτση 4-7-2017 στον πρωθυπουργό πάλι για το μεταναστευτικό, μας σχολίασε κάπως επιθετικά καταλογίζοντας μας μέρος της ευθύνης στην δημοτική διαχείριση: ‘’καλά αυτά που λέει ο Δήμαρχος σας τα σκέπτεται; Έχει εναλλακτική λύση διαχείρισης του μεταναστευτικού ο Δήμος και η Κυβέρνηση; Είναι προϊόν ευρωπαϊκής δέσμευσης το hotspot και στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω; Τι τα σκαλίζετε; Κοιτάξτε τουλάχιστον να μην βγαίνουν προς τα έξω ‘’έξαλλες κραυγές’’ και προπαντός ‘’φωτογραφίες’’! Επηρεασμένος από την συζήτηση και τον τίτλο ‘’έξαλλος ο Δήμαρχος’’ μπήκαμε στον πειρασμό να διαβάσουμε το άρθρο, το οποίο μετά την ‘’επιθετική’’επικεφαλίδα του παραθέτει μια φωτογραφία της αναστατωμένης Κω του 2015 (επισυνάπτεται)

και γράφει 2 πράγματα:

1. ‘’Μετά το πρώτο δρομολόγιο μεταφοράς μεταναστών στην Κω, ο Δήμαρχος Κω με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς στις 4 Ιουλίου, ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές στην Κω, επισημαίνοντας τους κινδύνους από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων στο hot spot αλλά και την ανάγκη προστασίας της εικόνας του νησιού, ως τουριστικού προορισμού’’.

2. Από την πλευρά τους ο Δήμος και οι φορείς κρατούν χαμηλούς τόνους διαφυλάττοντας την εικόνα του νησιού μάλιστα που ο τουρισμός δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά. Ωστόσο διατυπώνονται φόβοι στο νησί από αρμόδιους φορείς ότι μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια τύπου Μόριας αλλά και να υπάρξουν ζητήματα με τη δημόσια υγεία στο hot spot αφού ήδη κυκλοφορούν πολλές ανεπιβεβαίωτες φήμες ενώ είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος για επιδημιολογικά φαινόμενα και ασθένειες.
Γ. Κατ αρχήν το πρώτο πράγμα με το δεύτερο πράγμα δεν συνάδουν! Όταν μιλάμε για εξαλλοσύνες του πρώτου δημότη ενός τόπου και μοστράρουμε φωτογραφίας διαμαρτυρομένων Κώων δεν μπορεί να μιλούμε για χαμηλούς τόνους! Άλλα το κυριότερο που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι οι επαναλαμβανόμενες αντιμεταναστευτικές και αντικυβερνητικές γραπτές πρωτοβουλίες του Δημάρχου πυροδοτούν την αρθρογραφία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επί πλέον γίνονται στοιχείο συνδυασμένης πληροφόρησης αντικυβερνητικών και φιλορατσιστικών στόχων με αποτέλεσμα να βγαίνει στο τέλος ένα πολύ καταστροφικό, κινδυνολογικό και ξενοφοβικό μήνυμα στην κοινωνία, που δεν έχει στόχο την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο hotspot και στο ΠΡΟΚΕΚΑ του νησιού μας και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Αν στοχεύαμε σε κάτι τέτοιο, οι τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου και των αντικυβερνητικών εφημερίδων θα αναφέρονταν σε υπαρκτά προβλήματα και θα κατέθεταν ρεαλιστικά αιτήματα. Για παράδειγμα ‘’ελλείπεις αστυνόμευση’’, ‘’ξεπέρασμα της δυναμικότητας του’’, ‘’άθλιες συνθήκες’’, κλπ. όμως το να φωνασκούμε γιατί 70 μετανάστες από το Καστελόριζο ή την Ανάφη μεταφερθήκαν εδώ, χωρίς να εξετάζουμε το γιατί και χωρίς να σκεφτόμαστε ότι σε αυτά νησιά τέτοιοι αριθμοί μεταναστών ανατρέπουν την πληθυσμιακή τους αναλογία (και όχι τον τουρισμό τους), είναι όχι μόνο πολιτικό σφάλμα άλλα και ανηθικότητα.
Δ. Όλοι μας έχουμε εμμονές και αντιπάθειες. Όμως στην πολιτική διαχείριση των καταστάσεων που η ζωή και η συμβίωση δημιουργεί δεν υπαρχει χώρος για προσωπικά και πολιτικά παιγνίδια. Σκοπιμότητες εξυπηρετούν οι συχνές αναφορές του κ. Δημάρχου στο μεταναστευτικό! Στοχεύουν στη εσωτερική κατανάλωση όπως εκεί στοχεύουν τα κόμματα και οι εφημερίδες τους. Όπως ζούμε με την ελλειπη δημοτική διαχείριση των σκουπιδιών μας έτσι μπορούμε να ζήσουμε και με την ελλειπη κυβερνητική διαχείριση του μεταναστευτικού. Αρκεί με τις κινήσεις μας να μην τα κάνουμε χειρότερα! Η Κως σήμερα, μέσω της συγκεκριμένης αρθρογραφίας και της σχετικής ανακοίνωσης του Δημάρχου είναι θύμα πολιτικού παιγνιδιού.

Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Μετέφεραν 72 μετανάστες στην Κω -Εξαλλος ο δήμαρχος: Μας εκδικείται η κυβέρνηση, υπάρχει τσίπα;

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ενταση επικρατεί στην Κω μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει 72 μετανάστες από την Ανάφη στο νησί, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Οπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η τουριστική εικόνα του νησιού έχει αποκατασταθεί πλήρως και η Κως παρουσιάζει αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό 25%. Οι φορείς του νησιού και οι επιχειρηματίες του τουρισμού θεώρησαν ότι είχαν ησυχάσει από τον εφιάλτη του μεταναστευτικού, λογάριασαν όμως χωρίς την κυβέρνηση που από τον περασμένο μήνα άρχισε να μεταφέρει μετανάστες από άλλα νησιά και περιοχές της χώρας στην Κω.

Μετά το πρώτο δρομολόγιο, ο Δήμαρχος Κω με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς στις 4 Ιουλίου, ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές στην Κω, επισημαίνοντας τους κινδύνους από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων στο hot spot αλλά και την ανάγκη προστασίας της εικόνας του νησιού, ως τουριστικού προορισμού.

Γραπτή απάντηση δεν πήρε ούτε από τον κ.Τσίπρα ούτε από κανέναν από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά μία εβδομάδα μετά η κυβέρνηση μετέφερε στην Κω 72 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στην Ανάφη

Φορείς του νησιού μιλούν για «εκδικητική στάσης» λόγω των αντιδράσεων στη δημιουργία hot spot στο νησί και εικάζουν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία και ενός δεύτερου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κω και πως με τις συνεχείς μεταφορές μεταναστών του τελευταίου μήνα, απλά προετοιμάζει το έδαφος.

Από την πλευρά τους ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς κρατούν χαμηλούς τόνους αφού δεν θέλουν να υπάρξουν προβλήματα στην εικόνα του νησιού,τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά. Ωστόσο διατυπώνονται φόβοι στο νησί από αρμόδιους φορείς ότι μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια τύπου Μόριας αλλά και να υπάρξουν ζητήματα με τη δημόσια υγεία στο hot spot αφού ήδη κυκλοφορούν πολλές ανεπιβεβαίωτες φήμες ενώ είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος για επιδημιολογικά φαινόμενα και ασθένειες.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κω επιτίθεται κατά της κυβέρνησης. Αφού υπενθυμίζει την επιστολή του δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητούσε να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλα νησιά στην Κω, «μια πρακτική που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου» τονίζει: «Είναι σαφές ότι για κάποιους δεν υπάρχει τσίπα! Λειτουργούν με αυταρχισμό και εκδικητικά απέναντι στην Κω και δεν είναι η πρώτη φορά. Το νησί που δεν έσκυψε το κεφάλι και αντέδρασε στη δημιουργία hot spot και κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, πρέπει να τιμωρηθεί. Δεν υπολογίζουν ούτε τον τουρισμό μας αλλά ούτε και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να αποκαταστήσουμε την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Με αυθαίρετο και εκδικητικό τρόπο για ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, εγκλωβίζουν στο νησί μας εκατοντάδες ανθρώπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες,­ αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια υγεία».

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εσύ τον προσκύνησες και τώρα σου ξινίζει; καλά ξυπνητούρια

  2. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  3. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.o δημαρχος ενδιαφερεται μονο για τα μεγαλα ξενοδοχεια inclucive για αυτο εδιωξε την ryanair με αποτελεσμα να εξοντωσει τα μικρα ξενοδοχεια επιχειρησεις εστιατορια κλπ ολες τις μικρες επιχειρησεις.επι πλεον επεβαλε φορους στις επιχειρησεις!!!μετα με την βασω ξεχαρβαλωσαν την ΚΕΑΣ και δεν ερχονται τουριστες στην πολι.εδιωξε και τα κρουαζιεροπλοια και αποτελειωσε την αγορα.

  4. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  5. Σου τα λέει και ο Μυλωνάς αν δεν το έχεις πάρει είδηση.Άσε τα υπόλοιπα και πιάσε το μεταναστευτικό. Σήμερα πάλι είσαι πρώτη μούρη στις εφημερίδες. Όλοι ξεχνάνε τις σωρούς από σκουπίδια,την απραξία. Ξεφτιλίζεις έτσι και τον εχθρό τον κ. Καματερό,ανοίγεις δρόμους για παραπάνω-ξέρεις εσύ- συμβάλεις στο να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο γρήγορα,και μπορείς να βάλεις και τίς αυξήσεις που προτείνει ο κ. Μυλωνάς δίχως να πάρει είδηση κανείς.Τι κάθεσαι τώρα κι ασχολείσαι με πάρκιν,δρόμους,σκουπίδια κ.λ.π.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ