Στο 27,5% η αύξηση των επισκεπτών τον Ιούνιο στην Κω – Η. Σιφάκης: Θα διατηρήσουμε και θα αυξήσουμε αυτή τη δυναμική

29
1628

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ : “Στο 27,5% η αύξηση των επισκεπτών τον Ιούνιο στην Κω. Θα διατηρήσουμε και θα αυξήσουμε αυτή τη δυναμική.”

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κως έχει επιστρέψει με μια νέα δυναμική ως τουριστικός προορισμός.

Τα στοιχεία των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κω για το μήνα Ιούνιο επιβεβαιώνουν αυτή τη δυναμική.

Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κινείται στο 27,5%, σε σχέση με το 2016. Από τους 293.614 επισκέπτες του Ιουνίου του 2016 ανεβήκαμε στους 374.359 επισκέπτες τον Ιούνιο του 2017.

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός των επισκεπτών στο νησί μας παρουσιάζει αύξηση σε ποσοστό 22%. Είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που καταγράφονται πανελλαδικά, η Κως κάνει πρωταθλητισμό.

Αυξητική τάση παρουσιάζει και ο αριθμός των πτήσεων. Από τις 2.176 πτήσεις τον Ιούνιο του 2016 ανεβήκαμε στις 2.604 πτήσεις τον Ιούνιο του 2017. Η αύξηση του αριθμού των διεθνών πτήσεων αγγίζει το 26%.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ανάκτηση της τουριστικής μας ταυτότητας.

Περάσαμε μια μεγάλη περιπέτεια και δοκιμασία. Με τη βοήθεια και τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας, Φορέων και Επαγγελματιών καταφέραμε όχι απλά να ανακάμψουμε αλλά να καταγράφουμε μια μεγάλη δυναμική.

Ο τουρισμός και η Κως μας ενώνουν όλους.

Είναι έξω και πέρα από άγονες αντιπαραθέσεις.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, θέλουμε στο τέλος της περιόδου να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική και να βάλουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους την επόμενη περίοδο στην οποία θα έχουμε ένα ακόμα σημαντικό όπλο : το Νέο Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω”.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

29 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σιγά τα ωά ταξιδευτή, στο τέλος θα μας πεις ότι εσύ οργάνωσες το πραξικόπημα στην Τουρκία για να έχουμε αύξηση...

      Πας καλά βρε Σιφάκη;;; Τι έκανες εσύ και ο Δήμος για να δούμε την αύξηση;;; Πιστεύεις ότι με τα ανούσια ταξίδια σου στις εκθέσεις έφεραν την αύξηση;;; . Είσαι λίγος για τον τουρισμό της Κω και η τεμπελιά σου μόνο προβλήματα δημιουργεί. Αφού διέλυσες τον Ενιαίο φορέα τουρισμού για τον οποίο ακόμα περιμένουμε τον διαχειριστή του και αφού ο παντελονάτος Γιωργάκης εξήγγειλε νέο… ακόμα μετά από έναν χρόνο δεν έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ…

    • Τελικά έχουν σαλέψει ΚΥΡΙΤΣΗΣ - ΣΙΦΆΚΗΣ, πιστεύουν οι Γκάου ότι όποια αύξηση θα έχουμε είναι έργο των ηλίθιων ενεργειών τους...

      Βρε πάτε καλά, με μερικά ταξιδάκια αναψυχής και διασκέδασης που κάνατε σε επιλεγμένες εκθέσεις έχει αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Κω;;; Εάν είχατε μυαλό και όχι πηχτή στην κεφάλα σας η αύξηση θα ξεπερνούσε το 35% λόγω Τουρκίας και τρομοκρατίας στην γύρω περιοχή.

  1. Μετά τις 10 το βράδυ η Κως αγνώριστη,αλλά το Μεγαλείο του Ζωικού Βασιλείου είναι μεγάλο….

  2. Μάγειρα τους γίγαντες τους πέταξες? Ε τι να κάνω 4 μέρες στον μπουφέ δεν τους έτρωγαν!!!

    Ωχχχ..λάθος σε θέμα με τα All Incluss πήγαινε,και έβαλα μια ‘στιχομυθία’ απ τα Μαγειρεία….

  3. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  4. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση περιφερεια επαρχειο υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.o δημαρχος ενδιαφερεται μονο για τα μεγαλα ξενοδοχεια inclucive για αυτο εδιωξε την ryanair με αποτελεσμα να εξοντωσει τα μικρα ξενοδοχεια επιχειρησεις εστιατορια κλπ ολες τις μικρες επιχειρησεις.επι πλεον επεβαλε φορους στις επιχειρησεις!!!μετα με την βασω ξεχαρβαλωσαν την ΚΕΑΣ και δεν ερχονται τουριστες στην πολι.εδιωξε και τα κρουαζιεροπλοια και αποτελειωσε την αγορα.

  5. Ονομάζομαι Αλεξάντερ Σαχλαμάροβιτς και μαζί με τη σύζυγό μου Λίλη Αγαθονούνοβα κάναμε διακοπές στο Νησί της Κω απ τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 28…Περάσαμε υπέροχα στο Gold Kourada Resort Ξενοδοχείο-χωριό που επιλέξαμε με τη Βοήθεια σας.Τρώγαμε ασταμάτητα,ενώ δροσιζόμασταν με 120 ποτά καθημερινά ο καθένας….Λικέρ,κρασιά,αναψυκτικά,Ουίσκια,Τζιν,Ρούμια, όλα free..,δεν είχε όμως το Ξενοδοχείο υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ τσάμπα ,αν είναι δυνατόν να μην έχει φροντίσει η ΤUI να έχει μια τόσο σημαντική Υπηρεσία τσάμπα,επίσης δεν υπήρχαν Ιαματικά Λουτρά ,ούτε ηφαίστειο,όπως μας έταξαν….Δυστυχώς αν δεν διορθωθούν αυτά ,δεν θα ξανάρθουμε!!!

    • Αγαπητέ σαχλαμαροβιτς. Παρακαλείσαι όπως ταξίδεψεις του χρόνου σε ενα άλλο νησί γιατί εδώ κυβερνά η μαφία των ομπρελάδων. Μετα χαράς Trip Advisor

      • Μάλλον σε κτύπησε το Βαρέλι κατακέφαλα…Περαστικά. Η μόνη Μαφία που το νησί βλέπει και νιώθει είναι εκτός τη δική σου ,την TUI..Trip Aυγάισον…(Νέα Ταξιδιωτική Εταιρεία)

        • Αγαπητέ φασίστα παρακαλείσαι όπως προσέλθεις στον Μελιγαλά Μεσσηνίας για τα μνημόσυνα των ομοίων σου, ξέρεις εσύ

      • ΝΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΚΟΣΕΙ ΝΟΤΑΜ,ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΟΖ

      • πάλι καλά που δεν κυβερνά η μαφία των γωνιακών,των μαϊμούδων,των καμένων…το κάψε ή λουγκρα.

      • δεν μπορεί να τους αποκρύψει η φάρα σου..λάλησες πάλι..παροξυσμός ,μανία καταδίωξης..άβυσσος η ψυχή του φασίστα..κάτσε γιατί το ΡΕΟ σταμάτησε,ενώ έκανα κούρσα για το Ψαλίδι…

  6. Μιλάμε για… ‘μεγάλο Κάνονα» ,γιατί οι προσευχές δεν …επαρκούν!!!!

  7. κ.ΣΙΦΑΚΗ,ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Σ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙ,ΔΕΝ ΞΟΔΕΨΕΙ ΦΡΑΓΚΟ....

    ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ? ΧΘΕΣ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΙOU (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ),ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΝΑΙ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ,ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ!!!! ΧΗΜΙΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΑΡΑ ΑΠΟ ‘ΚΟΥΡΑΔΕΣ’ ..ΘΑ ΞΕΡΕΙ

  8. Βρε Ηλία μου δεν πας στη Ζια να λυσεις το πρόβλημα με το παρκινγκ?Ασε τον τουρισμο στους ειδικους εσυ μας εκαψες.Στα παρκινγκ όμως και στον δημοτικο φωτισμος εντος ιδιοκτησίας εισαι ξεφτερι.

    • Εχει παρει μαστερ στην εξαφανιση πεζοδρομιων και μετατροπης τους σε παρκινγκ.Οσο για υπογειοποίηση της ΔΕΗ ο Ηλιας απλα τις μετακινξσε μεσα στο οικοπεδο του.Αρχοντας….

  9. Ξέρεις τι μου θυμίζει ?τον πάροχο Ιδιωτικής εταιρείας παροχής ..Ηλεκτρικής ενέργειας..

    ..που με παίρνει κάθε δύο μέρες με δελεαστική πρόταση για συμβόλαιο ,ώστε να φύγω απ τη ΔΕΗ και όταν του λέω ότι είμαι από Νησί,μου λέει ότι το δίκτυο θα μεγαλώσει σε 5 χρόνια!!! Άφεριμ Πασάμ μου!!!

  10. Άντε στρατόπαιδο περίπολο που ρημάζεις το φόρουμ..άντε στην Καναδέζα και μέσα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ