ΒΙΝΤΕΟ Η ένταξη μεταναστών στην εκπαίδευση θέμα συζήτησης Περιφερειακού Δντή Β. Καραγιάννη – Δημάρχου Κω

0
2747

Τα θέματα σχολικής στέγης, της κάλυψης σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ένταξης μεταναστών στην εκπαίδευση απασχόλησαν την συνάντηση του δημάρχου Κω γ. Κυρίτση με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Καραγιάννη δηλώσεις-video

Τα θέματα σχολικής στέγης, της κάλυψης σε εκπαιδευτικό προσωπικό  και ένταξης μεταναστών στην εκπαίδευση απασχόλησαν την συνάντηση του δημάρχου Κω γ. Κυρίτση με τον περιφερειακό διευθυντή Βασίλη Καραγιάννη δηλώσεις-video

Πέραν της ενημέρωσης για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, τέθηκαν και τα ζητήματα ένταξης των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση όπως μας δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής κ. Καραγιάννης ο οποίος συναντήθηκε στην διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί,  μετά τους εκπαιδευτικούς και με τον δήμαρχο της Κω.

Σχολιάζοντας τα θέματα που αφορούν στις προσλήψεις μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη κενών που παρατηρούνται ο κ. Καραγιάννης παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις όσοι έχουν μεταταχθεί και υπηρετούν σε θέσεις εκτός της εκπαίδευσης.

Εμφανίστηκε σύμφωνος με την προώθηση των αιτημάτων του δήμου για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, φτάνει να αναλάβει η Τ.Α. την σύνταξη των απαραίτητων μελετών, ώστε να ωριμάσουν οι προτάσεις έγκαιρα και να ενταχθούν στα περιφερειακά προγράμματα και το χρηματοδοτικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του χαρακτήρισε ουσιαστική την συζήτηση με τον κ. Καραγιάννη, και σημαντική την υποστήριξη την οποία δήλωσε ότι θα παρέχει στον δήμο για την δημιουργία των σχολικών μονάδων.

Σε ότι αφορά την ένταξη των μεταναστών στην εκπαίδευση, ο δήμαρχος σημείωσε,  ότι εφόσον το νότιο Αιγαίο δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα, προς το παρών, η συζήτηση με τον περιφερειακό διευθυντή περιορίστηκε στην ενημέρωση για το ζήτημα αυτό, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα προσανατολιστεί στην μετακίνηση των προσφύγων που πρέπει να ενταχθούν, σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας όπου θα μπορούν να λειτουργήσουν τα ειδικά αυτά προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς είναι ήδη ενταγμένα στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό  πρόγραμμα.

ΠΗΓΗdhras.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ