ΒΙΝΤΕΟ Η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης στην Κω στο ΔΣ – Δήμαρχος Κω: Η δικαιοσύνη να μην αδικήσει, ούτε και να ευνοήσει κανέναν

11
5617

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Με την πρόταση του δημ. συμβούλου και πρ. προέδρου του ΔΣ Ν. Μυλωνά να υπάρξει καταδίκη του φαινομένου της κοινωνικής διάβρωσης της τοπικής κοινωνίας με αφορμή το συζητούμενο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα θέμα εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην περιοχή μας ξεκίνησε απόψε η συνεδρίαση του Δημ. συμβουλίου Κω. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάς πρότεινε να ζητηθεί να παραμείνει στην Κω μέρος του εν λόγω κλιμακίου που διενήργησε τις έρευνες.

Ο Δήμαρχος Κω αφού παρατήρησε ότι «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι…» δήλωσε ότι δεν μπορούμε να εμπλεκόμαστε σε θέματα δικαιοσύνης η οποία και έχει τον τελικό λόγο. Το δημοτικό συμβούλιο συμπλήρωσε ο δήμαρχος σύσσωμο καταδικάζει την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που έχει οδηγήσει στη διάλυση οικογενειών.

Ευχήθηκε δε η δικαιοσύνη να μην αδικήσει, αλλά ούτε και να ευνοήσει κανέναν.

Προ ημερήσιας διάταξης η κ. Μακρή έθεσε το θέμα των συμβασιούχων και της πρότασης νόμου που έχουν καταθέσει για την νομιμοποίησή τους.

Για τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων ο δήμαρχος Κω θύμισε περσινή υπόσχεση του Περιφερειάρχη (στα εγκαίνια του Μουσείου) ότι αν χρειαστεί θα καθάριζε η Περιφέρεια τα χόρτα, όμως ούτε η Περιφέρεια, ούτε και το Υπουργείο έκαναν τίποτα. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το ΤΑΠΑ χρωστάσει στο δήμο από τα έσοδα τα οποία εισπράτει και πρόσθεσε ότι είναι της άποψης να τα αφήσουν έτσι για να εκτεθεί η αρχαιολογική υπηρεσία. Όταν μάλιστα ο δήμαρχος ζήτησε να μπαζώσει δύο θέσεις στο πάρκινγκ προς Κάζα Ρωμάνα  η αρχαιολογία αρνήθηκε.

Στις ανακοινώσεις ο δημ. σύμβουλος Γ. Καλλούδης τόνισε ότι θα πρέπει η ΔΕΥΑΚ να κοιτάξει τις γεωτρήσεις στην Αντιμάχεια (Αγ. Μαρίνα) η οποία πλημμυρίζει και χάνεται τόσο νερό.

Ο Σ. Μαραγκός αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα του έργου ασφαλτόστρωσης στην Κέφαλο που παραμένει ανοιχτό για αρκετό διάστημα. Το θέμα της Βελτίωσης βατότητας οδών και οδικών δικτύων Δήμου Κω” εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής ενώ τοποθέτηση έκανε και ο δήμαρχος Κω.

Στο θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του ΔΛΤ το οποίο εισηγήθηκε ο αντιπρόεδρος Γ. Κοκαλάκης η Ι. Ρούφα ζήτησε να πληροφορηθεί για την διαδικασία ανάθεσης της εργολαβίας για τα φύκια, τονίζοντας το σχετικό πρόβλημα στο Μαστιχάρι. Ο Σ. Πης θύμισε μάλιστα ότι η πρώην δημ. αρχή που την κατηγορούσε η τότε μειοψηφία και σημερινή δημ. αρχή είχε βρει λύση. Ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής αφού αναφέρθηκε στο γραφειοκρατικό πρόβλημα με τον επίτροπο τόνισε ότι η ανάθεση έγινε με διαγωνισμό.

Πολύς λόγος έγινε επίσης και κατά την συζήτηση του θέματος εκλογής μελών διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής από το σύνολο των μελών της μειοψηφίας με μυστική ψηφοφορία, όταν λειτουργεί ως πειθαρχικό συλλογικό όργανο. (Εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ Α. Κρητικός . Η Ι. Ρούφα αφού κατήγγειλε την λειτουργία της δημ. αρχής στην πάταξη της ελεύθερης έκφρασης (με αφορμή διώξεις υπαλλήλων του ΔΗΡΑΣ) τόνισε ότι απέχει από αυτή την επιτροπή. Οπότε αναγκαστικά η δημ. αρχή πρότεινε από την μειοψηφία δύο μέλη από τους ανεξάρτητους δημ. συμβούλους (τον κ. Μαρκόγλου και τον κ. Μαραγκό).

Εκεί που χρειάστηκε δε να… διακόψει ο Πρόεδρος για λίγα λεπτά την συνεδρίαση ήταν κατά την:

  • Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: “Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση στη πόλη της Κω – Βελτιωτικές παρεμβάσεις και επέκταση ποδηλατοδρόμων στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου πόλεως Κω”, με Α.Μ.: 32/2012 . (με εισηγήτρια την Δημοτική Σύμβουλο & Πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννα Ρούφα. Η διακοπή έγινε όταν ο Ν. Μυλωνάς με φωτογραφίες που παρουσίασε τόνισε ότι το έργο δεν παρελήφθη σωστά με αφορμή τα προβλήματα στο πλακόστρωτο. Τελικά αφού επικράτησε αναστάτωση ο Πρόεδρος διέκοψε για λίγα λεπτά την συνεδρίαση και τελικά ο Ν. Μυλωνάς διευκρίνισε ότι τα προβλήματα δεν προέκυψαν κατά την παραλαβή του έργου αλλά αργότερα (και παρόλα αυτά ψήφισε όχι).

Ο Α. Παυλίδης ο οποίος απουσίαζε για τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος στην Κάσο, έστειλε την παρακάτω επιστολή:

 

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/06/SKMBT_22317060619340.pdf»]

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΚΥΡΙΤΣΗ ΜΑΡΑΓΚΕ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

      ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΒΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ.ΘΑ ΤΗΜΩΡΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ.

  1. που εχετε για την αναπτυξη του θαλασσιου τουρισμου.ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ Βρε που μπλεξαμε με τους στρατηγους και τις στρατηγικες αναπτυξης.ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ.

  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ…..; ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΙΩΠΑΣ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ