Μ. Χατζηκαλύμνιος: Η κ. Ρούφα έχει δραπετεύσει από τη σφαίρα της σοβαρότητας και της λογικής εδώ και αρκετό καιρό

9
1423

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Χατζηκαλύμνιος, με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης “Όραμα”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κ. Ρούφα έχει δραπετεύσει από τη σφαίρα της σοβαρότητας και της λογικής εδώ και αρκετό καιρό.

Έχει φτάσει στο σημείο να κατηγορεί το Δήμο Κω για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις παραλίες, που φέρει την υπογραφή Υπουργών και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της κυβέρνησης αλλά και για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανέτρεψε το πλαίσιο για την παραχώρηση των παραλιών, μέσω διαγωνισμών, από τους Δήμους.

Φυσικά η κ. Ρούφα, ως φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση, θα μπορούσε να παρέμβει για να εκδοθεί εγκαίρως η ΚΥΑ για τις παραλίες αλλά και να διαμορφώσει το περιεχόμενό της. Εκτός αν η συνεργασία της με την κυβέρνηση εξαντλείται στο θέμα της δημιουργίας hot spot στο Πυλί.

Ο Δήμος Κω, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρό της κ. Πατούλη, έθεσε από την πρώτη στιγμή όχι μόνο το ζήτημα της καθυστέρησης στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης αλλά και της ανάγκης νομοθετικής παρέμβασης που θα δίνει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα ζητήσαμε την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας για τους χρόνους ολοκλήρωσης της διαδικασίας παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε τρίτους από τους Δήμους και για την ανάρτηση των προκηρύξεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκειμένου να μην υπάρχει το ασφυκτικό αυτό πλαίσιο.

Η Κεντρική Εξουσία πρέπει να εμπιστευθεί την αυτοδιοίκηση, να της παραχωρήσει την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα για τις παραλίες και να σταματήσει να την αντιμετωπίζει ως ετεροδιοίκηση.

Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την πλήρη εξατομίκευση της παραχώρησης παραλιών προς τους Δήμους και όχι να εκδίδονται ΚΥΑ που επιτείνουν τη σύγχυση.

Ψιλά γράμματα αυτά για την κ. Ρούφα και τα υπολείμματα του Οράματος που ούτε έξω από την ΚΕΔΕ δεν περνούσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε Μιχάλη τι τρομερά επιχειρήματα κοπανας….αδικιολογητος …
    Αμα δεν τοχεις δε τοχεις μωρέ Μιχαλάκη, τι τις θες τις απαντήσεις κάνε και λίγο τη πάπια….για το καλό σου το λεω

  2. Δεν θελω χωριατες να διοικουν την πολη της κω.Κανουν μεγαλο κακο στον τουρισμο.Στα χωρια σας να πατε,χωριατες.

  3. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΠΙΟΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΕΔΩ ΟΠΩς ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΕΤΑ ΓΑΜ….

  4. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΈΝΤΙΜΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΚΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΈΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΞΑΦΝΙΚΆ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΆΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ