Η. Σαράγιας: Είμαστε εδώ, προσπαθούμε να επιλύσουμε θέματα- Aγαπάμε το χωριό και το νησί μας – Δεν κρυβόμαστε…

18
3030

ΗΛΙΑΣ ΣΑΡΑΓΙΑΣ
Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αντιμάχειας
Κως 03.06.2017
Αγαπητέ κύριε Κιάρη,
Αν και δεν συνηθίζω να προβαίνω σε ενέργειες δημοσιότητας, εν τούτοις η επιστολή των «συμπατριωτών μου» και η αναφορά του ονόματός μου, με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ και να απαντήσω στα όσα ισχυρίζονται για τα προβλήματα του χωριού μας.
Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, στο παρόν Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αντιμάχειας θέσαμε πρώτη μας προτεραιότητα το θέμα με τα φύκια στο λιμάνι του Μαστιχάρι. Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν χρειάζεται περαιτέρω να αιτιολογήσω.
Και πράγματι – τόσο το καλοκαίρι του 2015 όσο και το περσυνό καλοκαίρι καταφέραμε να ελέγξουμε την συγκέντρωση των φυκιών στο λιμάνι με συχνές αποκομιδές και ακόμα περισσότερο καταφέραμε να κρατήσουμε την όμορφη παραλία του χωριού μας καθαρή από αυτά. Δεν είναι τυχαία τα σχόλια επισκεπτών μας, που χρόνια επισκέπτονται το χωριό για τα παραπάνω. Χρόνια ολόκληρα είχε να δει το χωριό καθαρό λιμάνι και παραλία. Χρόνια ολόκληρα είχαμε να μυρίσουμε θάλασσα και θαλασσινό αγέρι στο λιμάνι.
Και βέβαια κανένας από τους «συμπατριώτες μου» που σήμερα κόπτονται δεν βγήκε τότε να τοποθετηθεί και να πει έστω ένα καλό λόγο, μια απλή κουβέντα, ένα μπράβο. Ένα πρώτης προτεραιότητας θέμα επιλύθηκε. Κανένας δεν ασχολείτο με αυτό τα 2,5 τελευταία χρόνια.
Το φετινό καλοκαίρι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Πρόεδρος του Τοπικού κα Σκουφετζή και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κω κος Κοκκαλάκης εξήγησαν αναλυτικά νομίζω το πρόβλημα που ενέκυψε με τις εγκρίσεις του επιτρόπου στα σχετικά κονδύλια που αφορούν τον καθαρισμό.
Το Συμβούλιο δεν αρκέστηκε σε αυτό, και πάλι δεν έμεινε άπραγο. Μόλις πριν μερικές μέρες κάλεσε στο χωριό μας όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Σύμβουλους της παράταξής μας που πλαισίωσαν τον κύριο Δήμαρχο, για να δουν από κοντά το θέμα και να συνομιλήσουν με τους συνδημότες μας. Πότε άλλοτε ήρθαν στο χωριό επικεφαλείς τομέων του Δήμου μας με το Δήμαρχο για να συντονίσουν την επίλυση ενός θέματος; ΠΟΤΕ
Πότε άλλοτε επιπροσθέτως έλαβαν χώρα τόσες παρεμβάσεις στον οικισμό του Μαστιχάρι; ΠΟΤΕ
Ναι όντως υπάρχει θέμα για το οποίο τόσο το Τοπικό Συμβούλιο, όσο και η Δημοτική Αρχή έχει γνώση και αγωνίζονται συντονισμένα για την επίλυσή του. Τόσο το Τοπικό Συμβούλιο όσο και η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο χωριό και συνομίλησε προσωπικά με κάθε έναν από τους συνδημότες για αυτά. Δεν κρύφτηκε…
Φαίνεται όμως κύριε Κιάρη ότι και στην περίπτωση αυτή ισχύει το «ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ».
Φαίνεται για ακόμα μια φορά ότι οι «συμπατριώτες μου» στέκονται επιπόλαια και καιροσκοπικά στα θέματα του χωριού μας. Φαίνεται ότι η ανωνυμία τους βοηθά να επιλύσουν επίπλαστα, άλλου είδους θέματα που αντιμετωπίζουν.
Εμείς είμαστε εδώ, εμείς προσπαθούμε να επιλύσουμε θέματα, εμείς αγαπάμε το χωριό και το νησί μας, εμείς δεν κρυβόμαστε.
Φιλικά
Ηλίας Σαράγιας

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ MΠΙΠ.ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ.ΑΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΤΣΙΚΟΥΣ.ΕΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΧΕΤΕ …..ΤΟ ΧΑΒΑ.ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ.

    • Και γιατί δε πάτε όλοι εσείς οι ανώνυμοι να βγάλετε τα φύκια να έρθει το λιμεναρχειο να σας πάει αυτοφωρο να τραβιεστε εσείς μετά για χρόνια στα δικαστηρια;;; δλδ οποίοι είναι στην εκατοστοτε δημοτική αρχή πρέπει να παραβενουν το νόμο για όλους τους υπόλοιπους αυτοί οικογένειες και ζωές δεν έχουν? Έχει γεμίσει έξυπνους και θαραλλεους αυτό το νησί! Ανώνυμα και εγώ λοιπόν σας λέω αντέ βάλτε έναν εργολαβο να τα βγάλει και όταν έρθει το λιμεναρχειο πείτε εμείς οι ανώνυμοι είμαστε κάντε και κόμμα και ομάδα!

  2. Καλα δεν ντρεπεστε εκει στον δημο.Εδω αναστεναζουμε να πιασουμε πελατη,γιατι βρωμαει ο τοπος,και εσεις τα ριχνετε στον επιτροπο.Γιαυτο σας ψηφισαμε.Δεν σεβεστε τον ιδρωτα τα μας που προσπαθουμε να επιβιωσουμε.Κυριτση πισω εχει η αχλαδα την ουρα.Οταν θα ερθετε για ψηφο,θα σας κυνηγησω με τα φυκια.

    • Και γιατί δε πάτε όλοι εσείς οι ανώνυμοι να βγάλετε τα φύκια να έρθει το λιμεναρχειο να σας πάει αυτοφωρο να τραβιεστε εσείς μετά για χρόνια στα δικαστηρια;;; δλδ οποίοι είναι στην εκατοστοτε δημοτική αρχή πρέπει να παραβενουν το νόμο για όλους τους υπόλοιπους αυτοί οικογένειες και ζωές δεν έχουν? Έχει γεμίσει έξυπνους και θαραλλεους αυτό το νησί! Ανώνυμα και εγώ λοιπόν σας λέω αντέ βάλτε έναν εργολαβο να τα βγάλει και όταν έρθει το λιμεναρχειο πείτε εμείς οι ανώνυμοι είμαστε κάντε και κόμμα και ομάδα!

  3. ο κακος ανθρωπος φταιει. αποτραβηξου οσο ειναι ωρα. αργοτερα δεν θα εχεις καμιά δικαιολογία

  4. Βρε γλαστρες δεν ντρεπεστε να λετε ψεματα……για οσους θελουν να μαθουν την αληθεια να ρωτησουν τον εργολαβο.τελος τα ψεματα εισται για κλαματα.φτηνες δικαιολογιες τοσα χρονια ο επητροπος δεν ειχε προβλημα .πειτε την αληθεια.ο κοσμος σας γυρναει την πλατη ντροπη κ αισχος κ Σαραγια.

  5. Δυστιχως δεν λετε την αληθεια κ Σαραγια.πειτε οτι τα φυκια εχει γινει ενστασει.και οτι οενας ειναι συμπεθερος και ο αλλος ξαδελφος τ………κ οτι δεν τα βρηκαν πειτε την αληθεια.πειτε οτι θελατε να δωσετε εκει που θελατε σεις και δυστιχως δεν σας βγεικαν τα κουκια.εχουν γνωσει η φιλακες θα φατε μαυρο που θα το θημαστε.

  6. ΠΡΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ -ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΔΛΤ

    ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΛΤ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΕΠ.ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΛΤ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΛΤ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΟΑ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΤΕ.

  7. Κύριε Σαράγια,
    Η 2,5 χρονών είσαστε και δεν θυμάστε πριν από αυτά ή μεγάλοι ψεύτες.
    Η επιλογή δική σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ