Δήμος Κω: Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στα 17 Νηπιαγωγεία του νησιού

6
854

ΘΕΜΑ : “ Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στα 17 Νηπιαγωγεία του νησιού από το Δήμο Κω”.

Η έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες, σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Κω.

Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη.

Μία από τις δράσεις του Δημοτικού Ιατρείου, που ενεργοποιείται άμεσα, αφορούν στην προληπτική ιατρική στις μικρές ηλικίες.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινά από τη Δευτέρα έλεγχος «Δερμοαντίδρασης Mantoux» σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Κω, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και με το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υπεύθυνος του κλιμακίου για τον εμβολιασμό είναι ο γιατρός του Δημοτικού Ιατρείου Κω κ. Χούλης Γιώργος, με την συνδρομή μίας νοσηλεύτριας και μίας κοινωνικής λειτουργού.

Η δράση που αφορά και τα δεκαεπτά (17) νηπιαγωγεία του νησιού μας, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29 Μαΐου, από τα νηπιαγωγεία της Δ. Ενότητας Ηρακλειδών και συγκεκριμένα στα εξής:

1o Νηπιαγωγείο Αντιμάχειας

2o Νηπιαγωγείο Αντιμάχειας

1o Νηπιαγωγείο Καρδάμαινας

2o Νηπιαγωγείο Καρδάμαινας

1o Νηπιαγωγείο Κεφάλου

2o Νηπιαγωγείο Κεφάλου

Την Τρίτη 30 Μαΐου θα συνεχιστεί στα νηπιαγωγεία της Δ. Ενότητας Δικαίου και συγκεκριμένα στα εξής:

1ο Νηπιαγωγείο Πυλίου

2ο Νηπιαγωγείου Πυλίου

1ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου

2ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου

Στην πόλη της Κω, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 6 Ιουνίου και ο προγραμματισμός θα ανακοινωθεί στους Διευθυντές των νηπιαγωγείων.

Η δράση θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, αφού το κλιμάκιο θα επισκέπτεται κάθε νηπιαγωγείο δύο φορές.

Για την συμμετοχή των παιδιών, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων, οι οποίοι καλούνται να υπογράψουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα παραλάβουν από τις Διευθύντριες των νηπιαγωγείων.

Μέσα από το Δημοτικό Ιατρείο αλλά και τις νέες δομές και υπηρεσίες που θα προσφέρουμε στους πολίτες της Κω, μέσα στο 2018, το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας αλλά και δράσεις προληπτικής ιατρικής.

Αυτό είναι το αληθινό κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος Δήμος.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τεστ mantoux είναι για την φυματίωση. Τα στατιστικά δείχνουν περί τα 600 κρούσματα τον χρόνο με το 50% να είναι αλλοδαποί. Είναι μια νόσος που δεν μεταδίδεται εύκολα και η θεραπεία έχει ποσοστό 90-95%

  2. Ο ιατρός του δημοτικού ιατρείου είναι ειδικός ΓΕΝΙΚΌΣ ΙΑΤΡΌΣ στα πλαίσια της εκπαίδευσης των γενικών ιατρών των πραγματικων γενικων ιατρών συμπεριλαμβανεται η παιδιατρική επειγοντολογια και η διαχείριση παιδιατρικων παθήσεων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ