Κώστας Καΐσερλης: Απορρίμματα Καλύμνου! Ένας μοναδικός λαός, πολύτροπος και πολυμήχανος δυστυχώς αδιαφορεί

4
172

Ξεκαθαρίζουμε από την πρώτη γραμμή αυτού του άρθρου ότι οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι συμπατριώτες μας Καλύμνιοι. Αλλά σίγουρα όσοι πέρασαν από την δημαρχία τα τελευταία 22 χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε υποχρεωτικά η ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα έχουν την πλήρη ευθύνη.
Ανεύθυνοι και ανίκανοι κατά 100%
Και να που φτάσαμε! Είκοσι Τέσσερα ολόκληρα χρόνια τα κρύβουν κάτω από το χαλί της όμορφης Καλύμνου, τα καίνε γιατί δεν χωράνε να τα καλύψουν, το ξέρουν όλοι εκτός από τους περαστικούς που νομίζουν ότι είναι ηφαίστειο, Βουλευτές, Υπουργοί, κυβερνήσεις, όργανα και υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, εισαγγελείς! Κανένα χέρι βοήθειας!
Κανένας δεν τα έβλεπε για να τους τραβήξει το αυτί! Οι μόνοι που τα είδαν είναι οι Ευρωπαίοι! Και αυτοί επειδή δεν αστειεύονται έκοψαν το τσουχτερό πρόστιμο! Όχι στο Δήμο Καλύμνου όπως θα έπρεπε, αλλά στο ελληνικό κράτος για να το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες!
Μάλιστα αγαπητοί μας φίλοι! Αυτοί είναι η αλήθεια! Το πρόστιμο για την αδιαφορία και την ανικανότητα της δημαρχίας Καλύμνου, ενός περήφανου λαού θα την πληρώσουν και οι Κώοι!
Και αν ήταν μόνο αυτό, λες εντάξει, ας πάει και το παλιάμπελο.
Έλα όμως που μας βγήκε ο αγαπητός Δήμαρχος της Καλύμνου, ο φίλος κύριος Μαστροκούκος και από πάνω! Κύριοι εμείς το αποφασίσαμε και θέλετε δεν θέλετε θα σας τα στείλουμε στην Κω.
Και γιατί θα τα στείλουν στην Κω? Γιατί το αποφάσισαν το Δημοτικό συμβούλιο της Καλύμνου και η Περιφέρεια και γιατί σε μια συνεδρίαση ψήφισε τον ΦΟΣΔΑ και ο δήμαρχος της Κω.
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε της Καλύμνου, υπηρέτησες για πολλά χρόνια ως στέλεχος των δημοτικών αρχών της Καλύμνου και σήμερα είσαι Δήμαρχος. Μπορεί να δικαιολογηθείς γιατί πήρες την Δημαρχία πριν από ένα χρόνο. Όμως αυτό δεν σε απαλλάσσει. Γνωρίζεις ότι βάζεις σε κίνδυνο τις αγαστές σχέσεις της Καλύμνου με την Κω, πράγμα που οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε.
Υπάρχουν τοπικές λύσεις! Θεσμικά, επιστημονικά και οικονομικά καλύτερες από τις προτεινόμενες από την Περιφέρεια. Λύσεις ωφέλιμες για την Κάλυμνο. Αρκεί να ζητήσεις την γνώμη ειδικών. Και προπάντων να δουλέψεις και να κουραστείς! Τώρα να λύσεις μια για πάντα το πρόβλημα! Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα δεν αρμόζει στον Καλυμνιακό λαό που κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ούτε φυσικά σε σένα αγαπητέ φίλε δήμαρχε.
Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν σας άρεσαι ο Κυριτσης. Πάρτε τώρα τα σκουπίδια της καλύμνου στα μούτρα και μην μιλάτε καθόλου.

  2. για μόλο για κρουαζιερόπλοια από την περιφέρεια.η Κως 2010-2024 μηδέν.Καισερλης Κυρίτσης Νικηταράς οι υπεύθυνοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ