Θ. Νικηταράς: Δεν χάθηκε τίποτα με το Αθλητικό Πολύκεντρο στο Λινοπότι!

0
39

Η αντιπαράθεση με την περιφέρεια ξκίνησε όταν ο δήμος της Κω «σήκωσε ανάστημα» αναφορικά με τα απορρίμματα της καλύμνου
Ερωτηθείς για την πορεία του ΑΘλητικού Πολύκεντρου στο Λινοπότι, που είναι όμορο με την έκταση του νέου νοσοκομείου Κω, στην συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος Κω , επισήμανε πως ιστορική αποστολή και χρέος της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής του παρόντος για όφελος της τοπικής κοινωνίας και αυτό έπραξε. Διεκδίκησε και πήρε έκταση 28,5 στρέμματα για 25 + 5 χρόνια, από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, για να φτιάξει το αθλητικό πολύκεντρο.
Αυτή την στιγμή για την εν λόγω περιοχή γίνεται η γεωτεχνική μελέτη, αμέσως μετά η αρχαιολογική σκαπάνη, επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη το τοπικό ρυμοτομικό, ενώ ο δήμος υπογράφει αυτές τις ημέρες την ανάθεση για δύο προμελέτες για το κολυμβητήριο και για το κλειστό πολύκεντρο, σημείωσε ο κ.Νικηταράς. Μετά την υπογραφή για τις προμελέτες, θα αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία , ενώ ολοκληρώνεται η μελέτη για τους 3 θόλους, στην Κω , στο Ζηπαρι και στην Κέφαλο , ενώ ο δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση από το ταμείο αλληλεγγύης που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε πως η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με την περιφέρεια όλο αυτό το διάστημα, έγινε όταν ο δήμος της Κω, «σήκωσε ανάστημα» για τα απορρίμματα της Καλύμνου και σημείωσε πως η Κως έχει βάλει πλάτες και δεν είναι χαβούζα. Αυτό το γεγονός, έφερε την αντιπαράθεση μεταξύ δήμου και περιφέρειας.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των 900 χιλ επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το αθλητικό πολύκεντρο, επισήμανε πως ναι μεν υπήρξε η χρηματοδότηση , αλλά δεν είχαν γίνει ενέργειες , ούτε καν το ρυμοτομικό.

Πηγη: https://www.kostv.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ