Κώστας Καΐσερλης – Όμιλος : Πρόσκληση προς όλους για την αυριανή εκδήλωση στο Χάνι

0
87

«Η αδιαφορία που τελικά καταλήγει στον ωχαδερφισμό και στον ατομικισμό που είναι το χειρότερο για μια μικρή κοινωνία που είναι ευάλωτη από ξένα συμφέροντα, έχει υπευθύνους και άρα οφείλουμε να τους αποκαλύπτουμε ώστε να ανατρέψουμε την ψευτιά ότι «φταίνε οι πολίτες και οι ατομικές ευθύνες» ή “οι ανίκανοι δήμοι”.  Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των άλλων προβλημάτων και είναι ο μοναδικός κίνδυνος για την επιβίωση της παραδοσιακής μας κοινωνίας στην περίπτωση που θα συνεχιστεί»

«Αισθανόμαστε, και γι’ αυτό συνεχίζουμε, ότι οι δικοί μας προβληματισμοί και θέσεις βρίσκουν ανταπόκριση που κάποια στιγμή θα αποδώσουν καρπούς – Η δημιουργία του Ομίλου και η δραστηριότητές του πηγάζουν από την εσωτερική ανάγκη των μελών του να αξιοποιήσουν τις πλούσιες θετικές και αρνητικές  εμπειρίες τους από  την ενασχόλησή τους στα κοινά, προτείνοντας  απόψεις και θέσεις που θα εμπλουτίσουν τους προβληματισμούς που όντως υπάρχουν στην μικρή μας κοινωνία, με σκοπό, την αξιοποίηση του πλούτου του νησιού μας για την ίδια την κοινωνία μας» 

«Πιστεύουμε ότι η γνώση της κατάστασης είναι το όπλο για να φτάσουμε στην ανατροπή αυτού του παρωχημένου συστήματος διακυβέρνησης που μεταξύ των κρατών της Ευρώπης υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα»

«Η Κως είναι φέουδο του κ. Χατζημάρκου. Και για να εκλείψει πλέον αυτό το σάπιο σύστημα, θα πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Διαφορετικά, όπως υποστήριξα και σε άρθρα μου, θα έρθει η μέρα που θα μας πάρουν και τα σώβρακα» 

«Στον Όμιλο έχουμε συζητήσει το τεράστιο αυτό θέμα (ΧΥΤΑ – ΦΟΔΣΑ) που αφορά στο περιβάλλον του νησιού μας και στη ζωή των συμπατριωτών μας και έχουμε καταλήξει, πέραν όλων των άλλων αντιδράσεων της κοινωνίας μας, ότι, στοιχειοθετείται η δικαστική οδός, αφού με τις πράξεις της περιφέρειας καταστρατηγούνται η περιβαλλοντική και ρυθμιστική νομοθεσία στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

«Οι αιτιάσεις και οι συγκρούσεις περί συναίνεσης ή μη του δημάρχου, είναι προσχηματικές για να συγκαλυφθεί το μεγάλο ζήτημα που είναι η μεταφορά των σκουπιδιών.  Και εδώ κουμπώνει  η άποψη μας περί “φεουδαρχίας”»

«Δυστυχώς  και ο δήμαρχος και η έπαρχος – ο περιφερειάρχης είναι ξένη αρχή για μένα – αγνοούν ότι είναι το άλλοθι και οι παρακατιανοί ενός σκληρού συστήματος συγκεντρωτικής εξουσίας και ότι η πράγματι αξιόλογη ενεργητικότητά τους θα έπρεπε να διοχετεύεται όχι σε ανούσιες συγκρούσεις αφού δεν έχουν καμιά εξουσία, αλλά στην διεκδίκηση μεριδίου της εξουσίας του περιφερειάρχη και του πρωθυπουργού για το καλό του νησιού μας»

«Φτάνουμε στο γελοίο σημείο να διεκδικούν και οι δύο εκπρόσωποί μας τα εύσημα της χρηματοδότησης των 10 εκ. στον δήμο. Με την στάση τους και την χαρά τους για τα 10 εκ., αναβιώνουν την πρακτική των αποικιοκρατών, αφού αυτού του τύπου οι επιχορηγήσεις των Ευρωπαίων  στην ουσία είναι οι χάντρες και τα βραχιολάκια των αποικιοκρατών του παρελθόντος που ή τα δίνουν για να μας κοιμίσουν ή για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς»

«Στο πού πρέπει να φτάσει ο Όμιλος, είναι για μας δεδομένο. Μέχρι την στιγμή που η κοινωνία μας με την συλλογική και όχι δημαρχοκεντρική διοίκηση του δήμου θα είναι κυρίαρχη να καθορίζει την ζωή της στα θέματα που αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση, τις αστικές και περιβαλλοντικές υποδομές, την στέγη και την κοινωνική μέριμνα»

Ο «Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση», στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος της κοινωνίας μας – και όχι μόνο της δικής μας – που αφορά στην αποχή των πολιτών από την ενεργό συμμετοχή τους στην επίλυση των τοπικών δημόσιων υποθέσεων που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας, αλλά και στην εξεύρεση προτάσεων που θα ευαισθητοποιήσουν και θα κινητοποιήσουν τους πολίτες, διοργανώνει την πρώτη του δημόσια συνάντηση και συζήτηση την Κυριακή το απόγευμα, 29 Σεπτεμβρίου 2024, στο Λαογραφικό Κέντρο της Κω (Χάνι) με θέμα, «τα συστήματα διακυβέρνησης στην χώρα μας, τις αιτίες και τα αποτελέσματα της αποχής των πολιτών και τις αναγκαίες πολιτικές αλλαγές για την συμμετοχή των πολιτών στην επίλυση των τοπικών δημόσιων υποθέσεων τους». Προσκεκλημένοι θα είναι, ο Συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος και ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης.

Ο «Σ» συνομίλησε με τον κ. Καΐσερλη για το θέμα της συζήτησης, καθώς και για την πορεία του «Ομίλου», αλλά και για το μέγα θέμα του ΧΥΤΑ – ΦΟΔΣΑ το οποίο έχει προκαλέσει αναταράξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, δημιουργώντας ένα, τρόπον τινά,  εμφυλιο- πολεμικό κλίμα μεταξύ περιφέρειας και δήμου Κω.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Καΐσερλη, πριν μιλήσουμε για την πρώτη δημόσια συνάντηση και συζήτηση του «Ομίλου» την Κυριακή στο «Χάνι», θα ήθελα να μου πείτε, από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο «Όμιλος» μέχρι σήμερα και μετά από τις πολλές παρεμβάσεις του, τι έχετε εισπράξει από τους συμπολίτες μας; Υπάρχει αποτέλεσμα των προσπαθειών σας;

Κ.Κ.: Αγαπητή Άννα, όπως είναι γνωστό, οι στόχοι που έθεσαν οι συμπατριώτες μας που συμμετέχουν στον Όμιλο, επιχειρούν να αγγίξουν τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και στην ουσιαστική αιτία των σημερινών προβλημάτων της. Άρα, από το περιεχόμενό τους είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αφού δεν στοχεύουν παράλληλα στην ενεργό δράση που θα είχε ως αποτέλεσμα την εξειδίκευση  των ιδεών και των στόχων στο πραγματικό επίπεδο άσκησης της πολιτικής και της εξουσίας, τοπικής και κεντρικής, για να γίνουν άμεσα αντιληπτές οι απόψεις μας.

Πέρα όμως από το ότι εκ των πραγμάτων ένα θεωρητικό κίνημα είναι δύσκολο να εισχωρήσει άμεσα και γρήγορα σε πλατιές μάζες ανθρώπων που μάλιστα έχουν αποστασιοποιηθεί από την ενεργό πολιτική, αισθανόμαστε, και γι’ αυτό συνεχίζουμε, ότι οι δικοί μας προβληματισμοί και θέσεις βρίσκουν ανταπόκριση που κάποια στιγμή θα αποδώσουν καρπούς. Εκτός όμως από τα παραπάνω, η δημιουργία του Ομίλου και η δραστηριότητές του πηγάζουν από την εσωτερική ανάγκη των μελών του να αξιοποιήσουν τις πλούσιες θετικές και αρνητικές  εμπειρίες τους από  την ενασχόλησή τους στα κοινά, προτείνοντας  απόψεις και θέσεις που θα εμπλουτίσουν τους προβληματισμούς που όντως υπάρχουν στην μικρή μας κοινωνία, με σκοπό, την αξιοποίηση του πλούτου του νησιού μας για την ίδια την κοινωνία μας.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι έχουμε ενταχθεί ως θεωρητική πολιτική ομάδα μέσα στην κοινωνία με σαφή προσανατολισμό στις επιδιώξεις μας, που μάλιστα μπορούν να επηρεάσουν ευρύτερους της Κω χώρους.

Ερ: Η αδιαφορία των πολιτών μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν, κάπου έχει τις «ρίζες» της. Συμφωνείτε;

Κ.Κ.: Η αδιαφορία που τελικά καταλήγει στον ωχαδερφισμό και στον ατομικισμό που είναι το χειρότερο για μια μικρή κοινωνία που είναι ευάλωτη από ξένα συμφέροντα, έχουμε πλέον καταλήξει στον Όμιλό μας ότι έχει υπευθύνους και άρα οφείλουμε να τους αποκαλύπτουμε ώστε να ανατρέψουμε την ψευτιά ότι «φταίνε οι πολίτες και οι ατομικές ευθύνες» ή «οι ανίκανοι δήμοι»

Οι «ρίζες» της αδιαφορίας έχουν σε αυτή την εποχή που ζούμε, του 2024, συγκεκριμένα ονόματα, επώνυμα και διευθύνσεις.  Δεν είναι διαχρονικές γιατί με τον καιρό έχουν μεταλλαγεί. Και φυσικά η επιβίωσή τους δεν οφείλεται στην αδυναμία των δήμων να εκπροσωπήσουν την κοινωνία τους επάξια. Αντίθετα, ζουν και υπάρχουν πίνοντας τους ζωογόνους χυμούς της κοινωνίας, καθιστώντας την αδύναμη, με αποκλειστικό ιδιοτελή σκοπό να «ριζώνουν» ακόμα περισσότερο

Ερ: Να μείνουμε λίγο σε αυτό. Στην τελευταία σας παρέμβαση, εκφράζετε την άποψη πως «μοιάζουμε με μια φεουδαρχική κοινωνία του 19ου  αιώνα όπου ο πληθυσμός των χωριών και των πόλεων ήταν στο περιθώριο και κουμάντο έκαναν οι φεουδάρχες». Εκτιμώ πως, με δεδομένη την κατάσταση, ουδείς θα διαφωνήσει μαζί σας. Για να φτάσουμε, λοιπόν, έως εδώ, κάποιοι το σχεδίασαν και μάλιστα περίτεχνα. Για την ανατροπή αυτής της κατάστασης αρκεί η συνειδητοποίηση ημών των πολιτών; Και εάν ναι, πώς θα το πετύχουμε;

Κ.Κ. :Άποψή μου είναι ότι δεν σχεδιάστηκε από κανέναν. Απλά το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείται από συγκεκριμένους ανθρώπους που τους βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια, ή βλέπουμε τις υπογραφές τους για την ζωή μας και την περιουσία μας έχει μεταλλαγεί με την πάροδο του χρόνου. Άλλοι το φαινόμενο το ονομάζουν «βουλιάξει».

Το πολιτικό συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης  που υπηρετούν σήμερα τα κόμματα, όλα τα κόμματα, στην ουσία έχει ξεπεραστεί και στην συνείδηση των πολιτών αυτοί που το υπηρετούν έχουν απαξιωθεί. Δυστυχώς αυτή η πραγματικότητα δεν γίνεται αντιληπτή από τους πολιτικούς που το υπηρετούν όχι γιατί δεν το βλέπουν αλλά γιατί αγωνίζονται για να κρατήσουν την εξουσία τους κρατώντας μακράν τον πολίτη και αφαιρώντας τη δύναμη της δημιουργίας  από  τις κοινωνίες.

Πιστεύουμε ότι η γνώση της κατάστασης είναι το όπλο για να φτάσουμε στην ανατροπή αυτού του παρωχημένου συστήματος διακυβέρνησης που μεταξύ των κρατών της Ευρώπης υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα. Το πώς θα επιτύχει την αλλαγή είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Μέσω του δήμου και των τοπικών προοδευτικών κομμάτων που θα αναδεικνύουν την αλήθεια και θα διεκδικούν καθημερινά με κάθε κόστος την διεκδίκηση της Συνταγματικής επιταγής για Τοπική Αυτονομία και εναρμόνισή μας με τους δήμους των κρατών της Ευρώπης. Μέχρι αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να καταφέρει η κοινωνία μας.

Ερ: Μιλώντας με συμπολίτες μας, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι, χρειάζεται ένας ηγέτης για να εμπνεύσει τον κόσμο να τον εμπιστευθεί διότι, κύριε Καΐσερλη, με όσα συμβαίνουν, εμπιστοσύνη πλέον δεν υπάρχει, παρά μόνο κομματική – παραταξιακή πειθαρχία… Εσείς το πιστεύετε αυτό ή είναι ένα τρόπον τινά «άλλοθι» για να παραμείνουμε στάσιμοι;

Κ.Κ.: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Αυτή είναι η μοναδική λύση της αλλαγής. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι αυστηρά πρωθυπουργοκεντρικό και άρα την απόλυτη εξουσία την έχει ο αρχηγός του κόμματος που εκλέχτηκε ή θα εκλεγεί. Για να αλλάξει το σύστημα θα πρέπει αυτός ο άνθρωπος, ο ηγέτης που όλοι ψάχνουμε, ένας Ανδρέας για παράδειγμα, να το πιστεύει. Η άποψη αυτή δεν είναι το «άλλοθι» για να αποφύγουμε άλλους δρόμους. Είναι η ωμή πραγματικότητα αφού το συγκεντρωτικό σύστημα αφενός προστατεύεται σκληρά από αυτούς που το υπηρετούν, άλλωστε το βλέπουμε τελευταία στην κεντρική πολιτική σκηνή, και αφετέρου ο κάθε άλλος δρόμος αλλαγών ιδίως με διεκδικήσεις από τις τοπικές κοινωνίες ή τους εκπροσώπους τους στον δήμο να πάρουν μερίδιο εξουσίας, δηλαδή να αλλάξουν τα συστήματα διακυβέρνησης, προσκρούει στην σκόπιμη  εξάρτηση των δήμων από το κεντρικό σύστημα και κυρίως στην αδιαφορία των πολιτών εξαιτίας ακριβώς αυτής της εξάρτησης που μεθοδευμένα με επιδοτήσεις, Pass και την επίλυση των προβλημάτων τους από σωτήρες, τους έχουν εθίσει.

Ερ: Στην υπόθεση του ΧΥΤΑ και του ΦΟΔΣΑ, κάνετε λόγο για αντισυνταγματικότητα. Εάν όντως έτσι είναι, γιατί δεν έχουν παρέμβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η Εισαγγελία, ο Δικηγορικός Σύλλογος; Και κάτι ακόμα. Με δεδομένο ότι ο δήμος έχει νομική υπηρεσία, δεν όφειλε να το γνωρίζει ο δήμαρχος; Πώς συναίνεσε στην απόφαση αφενός να δεχθεί τον ΦΟΔΣΑ, αφετέρου, την μεταφορά απορριμμάτων από το ένα νησί στο άλλο;

Κ.Κ.: Στον Όμιλο έχουμε συζητήσει το τεράστιο αυτό θέμα που αφορά στο περιβάλλον του νησιού μας και στη ζωή των συμπατριωτών μας και έχουμε καταλήξει, πέραν όλων των άλλων αντιδράσεων της κοινωνίας μας, ότι, στοιχειοθετείται η δικαστική οδός, αφού με τις πράξεις της περιφέρειας καταστρατηγούνται η περιβαλλοντική και ρυθμιστική νομοθεσία στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Οι αιτιάσεις και οι συγκρούσεις περί συναίνεσης ή μη του δημάρχου, είναι προσχηματικές για να συγκαλυφθεί το μεγάλο ζήτημα που είναι η μεταφορά των σκουπιδιών.  Και εδώ κουμπώνει  η άποψη μας περί «φεουδαρχίας». Η Κως είναι φέουδο του κ. Χατζημάρκου. Και για να εκλείψει πλέον αυτό το σάπιο σύστημα θα πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Διαφορετικά όπως υποστήριξα και σε άρθρα μου θα έρθει η μέρα που θα μας πάρουν και τα σώβρακα.

Ερ: Κύριε Καΐσερλη, η σημερινή δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο Θεοδόσης Νικηταράς, στηρίχθηκε από εσάς και γενικότερα από στελέχη του Ομίλου». Μη λησμονούμε ότι, ένα από τα ιδρυτικά του στελέχη είναι και ο Παναγιώτης Αβρίθης. Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν στηριχθήκατε από τη δημοτική αρχή, όπως επίσης το γεγονός πως, ενώ της κάνετε κριτική, ενίοτε και σκληρή, δεν έχει αντιδράσει στο παραμικρό. Πώς το σχολιάζετε;

Κ.Κ.: Αγαπητή Άννα θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Τα μέλη του Ομίλου έχουν το καθένα την δική του παραταξιακή προτίμηση. Άλλωστε οι παρατάξεις είναι δυστυχώς πολιτικά άχρωμες. Θα επαναλάβω επίσης για μια ακόμα φορά ότι, η πολιτική αντιπαράθεση θέσεων, απόψεων και πράξεων, πλην των κραυγαλέων ποινικών παραπτωμάτων δεν κρίνεται στα δικαστήρια. Για μένα, που μάλιστα το έζησα στο πετσί μου την δικαστική επίλυση της βούλησης του λαού, αυτό ήταν το μοναδικό δικό μου κριτήριο επιλογής και στήριξης υποψηφίου στην περίπτωση εμφάνισης τέτοιας περίπτωσης για  να σταματήσει η απαξίωση της πολιτικής.

Από εκεί και πέρα ο κάθε δήμαρχος φυσικά και έχει την δική του πολιτική και διαχειριστική θεώρηση των πραγμάτων. Έχει την δική του προσωπικότητα. Θα κριθεί για αυτές, συγκρινόμενος με άλλους συνυποψήφιους και για τα έργα του και όχι για το αν οι προτάσεις τρίτων γίνονται ή όχι αποδεκτές από τον ίδιο.

Ερ: Κάτι τελευταίο, για να πάμε στην εκδήλωση της Κυριακής. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ περιφέρειας και δήμου, στο οποίο συνέβαλαν τα μάλα και οι δικές σας παρεμβάσεις, είναι – το λιγότερο – τοξικό. Πώς θα εξομαλυνθεί με δεδομένη την εξάρτηση του δήμου από την περιφέρεια; Πώς θα «κυλήσει» η 4ετία για το δήμο μας η οποία «εξαρτάται» και από αποφάσεις της περιφέρειας;

Κ.Κ.: Για την αντιπαράθεση των δύο υποτιθέμενων τοπικών εξουσιών είναι γνωστό ότι οι εξουσίες δεν παραχωρούνται από τους κατέχοντες και ότι η κατοχή της εξουσίας ή η διεκδίκησή της ακόμα και μεταξύ συντρόφων,  φτάνει πολλές φορές σε σκληρές συγκρούσεις. Έχω μιλήσει και γράψει για «νόμιμη» ακόμα και την ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό στον κομματικό και κυβερνητικό εξουσιαστικό χώρο.  Δυστυχώς και οι δύο και ο δήμαρχος και η έπαρχος – ο περιφερειάρχης είναι ξένη αρχή για μένα – αγνοούν ότι είναι το άλλοθι και οι παρακατιανοί ενός σκληρού συστήματος συγκεντρωτικής εξουσίας και ότι η πράγματι αξιόλογη ενεργητικότητά τους θα έπρεπε να διοχετεύεται όχι σε ανούσιες συγκρούσεις αφού δεν έχουν καμιά εξουσία, αλλά στην διεκδίκηση μεριδίου της εξουσίας του περιφερειάρχη και του πρωθυπουργού για το καλό του νησιού μας.

Φτάνουμε στο γελοίο σημείο να διεκδικούν και οι δύο εκπρόσωποί μας τα εύσημα της χρηματοδότησης των 10 εκατομμυρίων στον δήμο και να πανηγυρίζουν, αποκρύπτοντας από που προέρχονται, ποιος επιλέγει και γιατί επιλέγει τις συγκεκριμένες δράσεις. Να μην διερωτώνται γιατί αυτές και όχι οι αναγκαίες δράσεις και γιατί άραγε αυτές οι μοναδικές επιχορηγήσεις για τα προσεχή χρόνια επιλέγονται από την Ε.Ε. Στην πραγματικότητα με την στάση τους και την χαρά τους για τα 10 εκατομμύρια, αναβιώνουν την πρακτική των αποικιοκρατών, αφού αυτού του τύπου οι επιχορηγήσεις των Ευρωπαίων  στην ουσία είναι οι χάντρες και τα βραχιολάκια των αποικιοκρατών του παρελθόντος που ή τα δίνουν για να μας κοιμίσουν ή για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς.

Εύχομαι αυτή η αντιπαράθεση να καταλαγιάσει γρήγορα και να επικρατήσει η περίσκεψη για ό,τι συμβαίνει για το καλό του νησιού τους.

Ερ: Η πρώτη δημόσια εκδήλωση, λοιπόν, του «Ομίλου». Πείτε μου, τι περιμένουμε;

Κ.Κ.: Βάλαμε ως πρώτο θέμα της παρουσίας μας και του διαλόγου με την κοινωνία την διαπίστωση της απαξίωσης της κοινωνίας μας στην συμμετοχή της για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της. Πρόβλημα που οδηγεί σε μια κοινωνία αδρανοποιημένη. Έχουμε ως Όμιλος και αυτό το έχουμε κατακτήσει στα δύο σχεδόν χρόνια της παρουσίας μας, να ταυτιστούμε στις ιδέες και στις απόψεις μας. Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των άλλων προβλημάτων και είναι ο μοναδικός κίνδυνος για την επιβίωση της παραδοσιακής μας κοινωνίας στην περίπτωση που θα συνεχιστεί. Ψάχνουμε να βρούμε δρόμους κινητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας μας. Έχουμε τις δικές μας απόψεις και θέλουμε να ακούσουμε και τις γνώμες έγκριτων επιστημόνων, αλλά και τους προβληματισμούς των ίδιων των συμπατριωτών σε αυτό το κυρίαρχο θέμα. Αυτό που ο όμιλος μας επιθυμεί είναι ο προβληματισμός της κοινωνίας και η συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής της νέας γενιάς των επιχειρηματιών μας που συνεχίζουν τον αγώνα για την αυριανή Κω.

Ερ: Μετά από αυτό, τι θα ακολουθήσει; Μέχρι πού θα φτάσει ο «Όμιλος»;

Κ.Κ.: Έχουν κατατεθεί από τα μέλη μας πολλές προτάσεις. Έχουμε πάρει και άλλες. Μία από αυτές είναι πλειοψηφική. Την επεξεργαζόμαστε ώστε την Κυριακή να είμαστε σε θέση να την παρουσιάσουμε. Στο πού πρέπει να φτάσει ο Όμιλος, είναι για μας δεδομένο. Μέχρι την στιγμή που η κοινωνία μας με την συλλογική και όχι δημαρχοκεντρική διοίκηση του δήμου θα είναι κυρίαρχη να καθορίζει την ζωή της στα θέματα που αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση, τις αστικές και περιβαλλοντικές υποδομές, την στέγη και την κοινωνική μέριμνα. Αυτοί οι τομείς αυτοδιαχείρισης ή αυτονομίας όπως λέγεται και λειτουργεί για δεκάδες χρόνια στα κράτη της Ευρώπης είναι η προϋπόθεση για την κοινωνική και πολιτιστική ανάταση της κοινωνίας μας, της διαφύλαξης των ηθών και των εθίμων μας.

Ερ: Αφού σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη, θα ήθελα να κάνετε εσείς τον επίλογό της.

Κ.Κ.: Ξέρουμε αγαπητή Άννα στον Όμιλο ότι, όσο διατηρούνται και ενισχύονται οι συνήθειες του να περιμένεις από τον άλλο να σου λύσει τα κοινά ή και τα ατομικά δημόσια προβλήματα, αυτός ο τεχνητός και σκόπιμος επιβαλλόμενος εθισμός στεριώνει και όσο περνά ο καιρός δύσκολα θα αποβληθεί. Η ευθύνη μας, όσο κρατήσει η ενεργητικότητά μας, είναι να μεταφέρουμε  στους συμπατριώτες μας, σε όποιο κόμμα και πολιτική και αν ανήκουν, και ιδίως στους νέους επιχειρηματίες μας, αλλά και σε όσους θέλουν να ακούσουν, ότι η διεκδίκηση της συμμετοχής των πολιτών, κατοχυρωμένη θεσμικά, είναι η ελπίδα για τον μέλλον της μικρής μας κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ και εγώ για την φιλοξενία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

Σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 6.15 το απόγευμα στο Λαογραφικό Κέντρο (ΧΑΝΙ) με σκοπό την ανάδειξη των προβληματισμών και των ανησυχιών όλων μας για τον αποκλεισμό των πολιτών και της κοινωνίας μας από την συμμετοχή τους στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του νησιού μας.

Θα ήταν χαρά μας να συμμετάσχετε στους προβληματισμούς και στον διάλογο

Με εκτίμηση Ο ΟΜΙΛΟΣ.

πηγη: ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

https://www.stathmosnet.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ