Δήμος Κω: Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 9.600.000€ έργων αναβάθμισης της πόλης Κω | ΣΤ Δημάρχου Κω αύριο για ΟΛΑ

8
509

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 9.600.000€ έργων αναβάθμισης της πόλης Κω

 Υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

 

Μετά από προετοιμασία δύο ετών, της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου Κω, έφτασε σε αίσιο τέλος ο σχεδιασμός του Δήμου για την αναβάθμιση της πόλης Κω, με σειρά έργων που περιλαμβάνονται στην πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Η πρόταση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΣΒΑΑ, αφορά σε αστικές περιοχές και για την χρηματοδότηση της, από ευρωπαϊκούς πόρους, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2021 – 2027 με 9,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αφορά σε σειρά έργων ανάπλασης σε διάφορες περιοχές, όπως: στο ιστορικό κέντρο (ανάπλαση πλατείας Κονίτσης, οδών Ελ. Βενιζέλου & Ιπποκράτους, Αγία Παρασκευή, ΚΤΕΛ, κ.α.), στο παραλιακό μέτωπο (εσωτερικό λιμάνι, Ακτή Ζουρούδη κ.α.) και σε γειτονιές της πόλης (Κρητικά & Λαϊκά), ενώ περιλαμβάνει επίσης διάφορα έργα σε ξεχωριστούς τομείς, όπως σε κόμβους κυκλοφορίας και κτίρια εκπαίδευσης, τα οποία θα υλοποιηθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επιτυχής κατάληξη αυτής της μεγάλης προσπάθειας χρειάστηκε προετοιμασία δύο χρόνων, με συνεχείς συναντήσεις του Δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων στην Αθήνα αλλά και την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, που επελέγη ως Τεχνικός Σύμβουλος του σχεδιασμού.

Αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας, που έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, όπως διαμόρφωση κόμβων, ασφαλτοστρώσεις και νέος ηλεκτροφωτισμός κεντρικών οδών, διαμορφώνουν νέα εικόνα της Κω, διευκολύνοντας λειτουργίες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

 

Γραφείο Τύπου

Αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 12:30,

στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,

ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για θέματα επικαιρότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα χωρια είναι ενός κατώτερου θεού …Μόνο η πόλη είναι σε αυτό το νησί …οι δρόμοι που είναι σαν να έχει περάσει πόλεμος σε όλα τα χωριά δεν μας απασχολεί ..έργα που έχουν μείνει ατελείωτα (π.χ αποχετευτικό )δεν μας απασχολεί ..ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ

  2. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  3. Όταν έχεις σε δεύτερη μοίρα την υγεία, την παιδεία και τον αθλητισμό, καταδικάζεις μόνο σου τους κατοίκους του νησιού! Σ ευχαριστώ που για ακόμη μια φορά μου αποδεικνύεις πόσο καλά έπραξα και δεν σε ψήφισα! Το 40+% που σε ψήφισε είμαι πραγματικά περίεργος πως νιώθεις βλέποντας να μην πραγματοποιείς ούτε το 10% τον προεκλογικών σου εξαγγελιών! Άξιοι της μοίρας μας

  4. Γειά σου ρε Δήμαρχε ΠΟΛΕΩΣ ΚΩ!!!!! Συγχαρητήρια για τα έργα στην ΠΟΛΗ της Κω… Ελπίζω να καταλάβατε μια δόση ειρωνείας και πολλές δόσεις αγανάκτησης που υπάρχουν στα γραφόμενα μου.

  5. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε στον απολογισμό της ανθοστήλες , τα λουλούδια από τη λάρισα κ.λ.π «υπηρεσίες» ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ