Στο παγκάκι του Κάστρου ο Βασίλης και στους δρόμους μια κοινωνία να βοά

16
7597

Στο παγκάκι του Κάστρου ο Βασίλης και στους δρόμους μια  κοινωνία να βοά

Μάλλον επικοινωνούν! Δεν γίνεται διαφορετικά να ακούω τα ίδια κάτω από το παγκάκι, στο Χάντακα με τους χιλιάδες σταυροφόρους, αλλά και στα καφενεία τα ίδια και ξαφνικά να έρχεται να κάθεται δίπλα μου στο παγκάκι ολοζώντανος και ο Βασίλης Ξυπολυτάς!  Τα ακούω από τους σταυροφόρους! Τα ακούω που τα ακούω στους δρόμους!, Να και ο Βασίλης! Όλοι τους, ζωντανοί και πεθαμένοι στην τσίτα! Και όχι τίποτα άλλο, μας βρίζουν και εμάς που τον στηρίξαμε! Μου τάψαλε προχτές μια γιατρίνα που σέβομαι, μου τα είπε κατάφατσα και έσκυψα το κεφάλι….

Εμ οι σταυροφόροι! Βρε άχρηστοι, με σκουντούν από κάτω, αν ξηλώναμε όλες τις πέτρες των τεράστιων έργων που έφτιαξαν οι πρόγονοι σας του Ιπποκράτη θα φτιάχναμε πάνω από δέκα Κάστρα!

Και όπως πάντα το παγκάκι αλλάζει το πλάνο! Να ο Κωνσταντάρας στο ανεπανάληπτο έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Μαυρογιαλούρο υπουργό! Και ο Βασίλης στην μέση? Μάλλον θέλει να παίξει τα ρέστα του και να δεις που θα ρεφάρει! Αφού γελά με το γνωστό ειρωνικό γέλιο!

Τόσο άχρηστοι είναι? Μου λέει. Δεν θέλουν οι εργολάβοι, τσακώνονται για το Αζίλο και ο δικός σου κάθεται και τους βλέπει!

Βρε λες νάναι δικός μου? Μάλλον κάνει λάθος ο Βασίλης σκέφτομαι!.

Εντάξει μια κουβέντα είπα, αλλά ξεχνάς όταν τότε οι εργολάβοι του νοσοκομείου είπαν όχι, πως εμείς και οι δεκαπέντε σύμβουλοι, δικοί σου και δικοί μου, είπαμε να το φτιάξει ο Δήμος!  Τόσο χάλια είναι η δημαρχία από τότε πούφυγα??

Ωχ! Μας πήραν είδηση και στον κάτω και στον πάνω κόσμο!

Ποια ανάταση! Ποια ελπίδα! Ποια όνειρα! Εδώ δεν μπορεί να φέρουν βόλτα τρεις εργολάβους που σε παίζουν σκοινάκι στο ΑΖΊΛΟ! (Αν είναι και αυτή η δικαιολογία!) Κατεβάζουν στα όνειρα των μικρών παιδιών του Δημοτικού τον πήχη της δημιουργίας στα καταχθόνια!  Δύναμη και μυαλό δεν έχουν να χτυπήσουν το χέρι? Να τους ξαποστείλουν και να το φτιάξει ο Δήμος μας! Για να δείξουν, όχι την δική τους, αλλά την περηφάνεια και την δημιουργικότητα του λαού μας?

Ποια ανάταση! Ποια ελπίδα! Ποια όνειρα! Ξοδεύουν το υστέρημα, οικονομικό και ελπίδας,  ενός λαού σε ταξίδια για το νέο νοσοκομείο και δεν βλέπουν μπροστά τους, αυτό που βλέπουμε και υποφέρουμε όλοι μας! Ένα νοσοκομείο αχούρι! Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του στα κάγκελα! Το ΕΣΥ στους ιδιώτες! Μάλλον ζουν σε ξένους Γαλαξίες, εκτός και αν βολεύονται……

Ποια ανάταση! Ποια ελπίδα! Ποια όνειρα! Η Κως έχει τιγκάρει. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις! Οι καμπάνες για τον κορεσμό της και το απροχώρητο σε μια κοινωνία αφημένη στην τύχη της, φτάνουν στα άστρα! Και αυτοί εκεί δεν ακούνε ούτε τα απορριμματοφόρα που αγκομαχάνε και την ΚΕΑΣ που δεν προλαβαίνει.

Θάρθει η μέρα που τα όνειρα θα σβήσουν! Για να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή! Όπως τότε που από τον πηλό της Καζέρμας, των Κρητικών και των γεωργικών χωριών μας, πλάθεις λουλούδια….  Γιατί τις κοινωνίες υποχρεωτικά τις σπρώχνουν όλοι μαζί, αλλά μπορεί δυστυχώς ένας, να τις σταματήσει.

Υστερόγραφο: Έχουν την εντύπωση στο  Δημοτικό Συμβούλιο ότι όταν απαντούν στις ερωτήσεις τις ακούει μόνο αυτός που ρωτά! Όλοι οι άλλοι κοιμούνται και ονειρεύονται! Έτσι και στην ερώτηση του κ. Σιφάκη προχθές για την ποιότητα της ζωής μας ο κ. δήμαρχος νόμιζε ότι κάποιοι κάθονται στα παγκάκια και δεν ακούνε, δεν βλέπουν,  αλλά φαντάζονται την κατάπτωση…..

Καλοκαιρινά όνειρα Κ. Κώστας Καϊσερλης

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Α κακόμα Κώστα μου. Με το άγαλμα στο δρόμο προχωρήσαμε, μου εσκούπισε τα μάτια και χωρίσαμε..

    • Νά’ξερα ποιός δήμαρχος τους έκανε Κώους δημοτες να τον χαστουκισεις Κώστα μου.

  2. εσυ μας φόρτωσες τον πιο ανίκανο δήμαρχο όλων των εποχών. Ούτε την μια Πετρα πάνω στην άλλη δεν μπορεί να βάλει. Αυτόν έπρεπε να του κανείς 4 χρόνια φροντιστήρια και μετά να τον αμολήσεις. Ο λαός θα σου το χρεώνει για πάντα. Είναι πολλά τα τέσσερα χρόνια που απομένουν ρε Κώστα. Αυτός θα σβήσει το νησί από τον χάρτη.

    Υ.Γ Δήμαρχο σαν τον Καϊσερλή, δεν θα ξαναδεί το νησί απ ότι φαίνεται……

  3. ζούμε απίστευτες στιγμές.
    Ο καθένας ζεί στον δικό του κόσμο και όλοι μαζί στο ψέμα.
    Στην ψυχολογία ή ψυχιατρική υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο, ειδικός κλάδος που αναφέρεται σ’ αυτόν που ενώ πνίγεται όλα είναι τέλεια.
    Η όλη φάση με τον πολιτικό διάλογο στο νησί μου θυμίζει άτομο που πάει στον ‘Γερμανό’ να αγοράσει chicken salad και αμέσως μετά στον ‘Γρηγόρη μικρογεύματα’ να πάρει 42άρα τηλεόραση.
    Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε…

  4. Άβυσσος και τρικυμιώδης η άποψη των εχόντων στα χέρια τους την τύχη

    ..του τόπου, ότι είμαστε τέταρτος τουριστικός προορισμός και τα σκυλιά.. δεμένα.

  5. αλλά όλοι οι τωρινοί είναι μόνο για ταξίδια φωτογραφίες πανυγηρια καφέ αερολογιες και μαύρα από τα τιμολόγια του δήμου.κριμα στο νησί.

  6. ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΟΜΩς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ .ΤΩΡΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ.ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΦΑΣΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ .

  7. Ωραιο κειμενο αν και γλυκοπικρο και πολυ πολυ αληθινο. Η νοσταλγια θα μας μεινει δυστυχως. Υπηρχαν καποτε ανθρωποι με ιδανικα και αξιες. Ανθρωποι παραδειγματα. Τωρα η πλειοψηφια ειναι κατι αχρωμα συγχισμενα ανθρωπακια με κωμικοτραγικη πολιτικη υποσταση αμορφωτα σε βαθμο κακουργηματος περα για περα γελοια που φωναζουν να επιβαλουν τη βλακεια τους. Ενας θλιβερος δημαρχος ο μονοφθαλμος των τυφλων.Επιδεικνυουν ενα life style μιας αλλης πραγματικοτητας σε ενα νησι οπου μεγαλη μεριδα κατοικων ζουν στο οριο της πεινας. Τραπεζωματα στη Μαρινα , καφεδακια στο Αμαρυλις , ποτακια στο Λοφακι , γιωτ και σαουδαραβες και γυμναστηρια υπαιθρια .Στην Κω που τα σχολεια γκρεμιζονται και αχρηστευουν με τα παιδια ομηρους απο δω κ κει μεσα στην αβεβαιοτητα.Ενα νοσοκομειο που πια ειναι γεφυρι της Αρτας .Σκουπιδια και χορτα και δυσωσμια παντου. Η Κως που θυμοσαστε εσεις και γω δεν υπαρχει πια.

  8. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ