Συνάντηση Δημάρχου Κω με τον υφυπουργό εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Βασίλη Σπανάκη : «Ο Δήμος Κω έχει πετύχει πολλά…

7
4798
Το Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης.
Νωρίτερα το πρωί είχαν μεταβεί στην Ψέριμο με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου «Smart Islands-Έξυπνα Νησιά».
Ο Δήμαρχος Κω αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό, τόνισε πως το αυτονόητο κάποια στιγμή πρέπει να γίνει πραγματικότητα όσον αφορά τις προσλήψεις και το ανθρώπινο δυναμικό να βρίσκεται στη θέση του το Μάρτη.
Συμπλήρωσε πως είναι μια παθογένεια του παρελθόντος και πως θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να μην υπάρξει κενό γράμμα νόμου.
Ο κ.Νικηταράς στη συνέχεια δήλωσε πως διεκδικούν το τέλος ανθεκτικότητας και ως Δήμος και ως ΚΕΔΕ, ενώ τόνισε πως μαζί με τον κ.Σπανάκη
συζήτησαν πως μαζί θα εκκινήσουν μια διαδικασία η Κως να αποτελέσει «πιλότο»,  για συνθήκες στέγασης δημοσίων υπαλλήλων,  γιατρών κλπ.
Με τη σειρά του Υφυπουργός δήλωσε πως μαζί με το Δήμαρχο ανέλυσαν σε μεγάλο ποσοστό τα θέματα που αφορούν το νησί.  Τόνισε πως βρέθηκε στην Κω σε μια σημαντική περίοδο για τη χώρα,  κοντά στο κλείσιμο της σεζόν.
Συμπλήρωσε πως είναι γνωστό το ενδιαφέρον της ΝΔ και του Πρωθυπουργού για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Λίγο πριν τη συνάντηση στο Δημαρχείο, Δήμαρχος και Υφυπουργός επισκεφτήκαν τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναβαθμιστουν ως κτίρια αλλά και στον εξοπλισμό τους.
Ο κ.Σπανάκης δήλωσε πως το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε θα βοηθήσει πολύ την αυτοδιοίκηση, ενώ  παράλληλα συζήτησαν με τον Δήμαρχο, τα προβλήματα που προκύπτουν από τον τουρισμό (στέγη εκπαιδευτικών κ.α.).
Με το νέο νομοσχέδιο όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, λύνονται ζητήματα του προσωπικού και επιταχύνονται διαδικασίες του ΑΣΕΠ, δίνοντας παράλληλα μεγάλη βάση στην εντοπιότητα.
Τέλος ανέφερε πως αυτοδιοίκηση σημαίνει καθημερινότητα δηλαδή σύγχρονα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις, ενώ συνεχάρη τον κ.Νικηταρά τονίζοντας πως σαν Δήμος Κω έχουν πετύχει  πολλά.

πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  2. που ετοιμάζεται να πάρει ο Νικηταράς. βρε που πηγαν τόσα εκατομμύρια; ου να μου χαθείτε ανικανοι. μόνο οι μασες σας ενδιαφέρουν.

  3. θεοδοση πες του ,,,,, να περνει πιο νωρις το προσωπικο στην καθαριότητα,αρχες καλοκαιριου και οχι στο τελος

  4. Επι δημαρχίας σου έχουν έρθει στο νησί οι περισσότεροι υπουργοί , υφυπουργοί , βουλευτές, ο πρωθυπουργός ………
    Ε και;
    0 από 0 = 0

  5. Θεοδοση μην περιμενεις και πολλα απο αυτους.
    Αυτοι εχουν εξαθλιωσει την αυτοδιοικηση, γιατι θελουν πολιτικο ελεγχο απο την κεντρικη διοικηση. Περασε η εποχη του ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, που οι αρμοδιοτητες και οι ποροι προς την αυτοδιοικηση ηταν καθημερινοτητα. Σημερα, επικαλουμενοι και τα μνημονια, στεγνωσαν απο πορους την αυτοδιοικηση, και ολο το χρημα το δινουν με απευθειας αναθεσεις στους κολλητους, κομματικους φιλους. Μονο υποσχεσεις θα παιρνεις.
    Να με θυμηθεις.

  6. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Κ ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ