Το ρολόι του Επαρχείου και δίπλα τα παγκάκια του Κάστρου | Γράφει ο Κ. Καΐσερλης

17
12910

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ

Το ρολόι του Επαρχείου και δίπλα τα παγκάκια του Κάστρου

Κάτι ήξεραν, η επαρχίνα μας και οι σύμβουλοι της ο κύριος Ναβροζίδης και ο κύριος Κρητικός. Άντε και ο Περιφερειάρχης μας που τα πλήρωσε!

Τα ρολόγια του Επαρχείου! Ολοκαίνουργια! 7 το πρωί! Ούτε λεπτό μπρος, ούτε λεπτό πίσω! Πλήρωσε και έβαλαν και καμπάνα! Να τα ακούνε όλοι! Επτά χτύποι! Νταν, νταν! Ούτε οκτώ, ούτε έξι!

Ναι ρε χωριανοί! Υπόγραψε σου λέμε! Ρολόι Ελβετίας είμαστε! Ακριβείας! Όχι Μαϊμού!!!

Και ο άλλος! Ένα ρολόι έβαλαν οι Ιταλοί στον Ορφέα να βλέπουν την ώρα οι πολίτες και τοβγαλαν! Έστω και πέντε μπροστά, έστω και πέντε πίσω!!. Βρε αδελφέ, να ξέρουμε έστω και στο περίπου!!

Εμ! Τρία χρόνια συζητούσαν μεταξύ τους χωρίς ρολόι! Ποιος τους φταίει! Οι Καλύμνιοι?  Έπαιζαν το κομπολόι!

Θα είμαι λέει μαζί τους όταν χρειαστεί! Την ώρα όμως ποιος θα μας την πει! Που δεν έχει βάλει ρολόι! Ενώ οι άλλοι έχουν! Και μάλιστα με καμπάνες! Πολλές καμπάνες!

Δεκαπενταύγουστο! Της Παναγιάς, Βοήθεια μας! Κάθεσαι στο παγκάκι του Κάστρου, επτά το πρωί!

Εκεί το ρολόι είναι στον νου! Δεν έχει χρόνους! Ούτε χτύπους! Ούτε καμπάνες! Σε πάει όπου θέλει! Και μπροστά και πίσω! Στο παρελθόν και στο μέλλον!

Και είναι και τα κόκκαλα των προγόνων στον χάντακα από κάτω!!  Η Κως του Ιπποκράτη και της Φαιναρέτης! Η Κως της εξάπολης που έθρεψε και την Αίγυπτο!

Εκεί που φτάσαμε τρίζουν τα κόκαλα, τρίζει και το παγκάκι! Τα σκουπίδια δεν τα χωράει ο νους των ανθρώπων……

Και του χρόνου βοήθεια μας η Παναγιά! Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έργα υποδομών έγιναν μόνο επι δημαρχίας σου ( όχι την τελευταία τετραετία ). Όλοι οι άλλοι μετά από σένα……ΓΑΤΑΚΙΑ.

    • Στα μεγάλα μέσα γράφουν για ασθενή με οξύ έμφραγμα που δε μπορούσαν να εξυπηρετήσουν στο ΤΕΠ Κω, καθώς η πλησιέστερη ειδικότητα ήταν γυναικολόγος. Εμείς ασχολούμαστε με τα παγκάκια.

  2. είσαι απίθανος,ανεπανάληπτος ένας και μοναδικός.Ηγετης.Οταν ακούμε τη λέξη το μυαλό μας πάει σε σένα.Νασαι καλά να χαίρεσαι την οικογένεια σου.Χρονια πολλά

    • Έχεις δίκιο ο μεγαλύτερος πολιτικός της Δημοκρατικής παράταξης που έβγαλε ο τόπος μας μετά τον αείμνηστο Σταμάτη Μανούση!!

  3. Τότε ήταν μόνο η πόλη ένας Δήμος,τώρα είναι ένας Δήμος όλο το νησί,άλλες συνθήκες τότε,άλλες τώρα,

  4. Αχ κ. Κώστα μας έφυγες εσύ και ρήμαξε η Δημαρχία. αν αντέχει ακόμη το στομάχι σου γροθιές αχαριστίας έλα ξανά. μήπως σώσεις ότι μπορεί να σωθεί.
    Σε ευχαριστούμε που έκανες την Κω μεγάλη και σπουδαία .

  5. Φίλε Κώστα,…στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!
    Καλή η προσωπική φιλία, δεν συνάδει όμως με την προκοπή του τόπου.»Δεν με ακούνε» μου είπες.Μέγα λάθος σου που έβγαλες μπροστά αυτό το χαμένο ενώ η ευκαιρία για την προκοπή του τόπου ήταν στα χέρια και στην αξιωσύνη, αποδεδειγμένα όμως, όσων δούλεψαν πραγματικά και ήταν εκεί για να φύγει ο κακός Κυρίτσης. Και το ξέρεις. Μπορούσαν τα πράγματα να ήταν για τον τόπο πολύ μα πάρα πολύ διαφορετικά.
    Πράξε τα δέοντα. Κάνε από τώρα αυτό που έπρεπε να είχες κάνει τότε.
    Κάλεσε την.Κανε το για τον τόπο.
    Ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος ικανός,..όπως αντιλαμβάνομαι τε βλέποντας όλους αυτούς που μνηστηριάσκουν!Άδειοι και απολίτικοι όλοι τους.Ο τοπος όμως θέλει αλλα!!!.

  6. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  7. Καλά μέχρι τώρα είχαμε τα καθημερινά σου άρθρα παντού.Χωρις ποτέ σε τόσα που γράφεις να κανείς μια αυτοκριτική .Λες και ο λαός που σε έβγαζε 40 χρόνια είναι άλλος από αυτόν που σε έστειλε σπίτι σου.ΤΩΡΑ έχουμε και τους θαυμαστές σου να γράφουν σχόλια.Κωστα δεν πιστεύω να τα γράφεις μόνος;

  8. Τώρα είναι αυτά κείμενα για πρώην Δήμαρχο? Παρουσιάζει την ζωή μας σαν φαρσοκομωδια στην Κω.

  9. Να κλάψω η να γελάσω….σώνει και καλά να λέω κάτι.Οτι ναναι …αρκει να ασχολείστε μαζί μου !!!!

  10. Κώστα μου σε ποιο παγκάκι κάθεσαι γιε μου; Να ρθω με το σολεξάκι να σου κάμω παρέα. Μην κάθεσαι μοναχός σου και γράφεις, γράφεις

  11. Νοσοκομείο , μαρίνα , ΙΚΑ , διάνοιξη οδών , επέκταση σχεδίου πόλεως , γήπεδο κτλ. ΜΟΝΟ ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ

  12. Από τη μια έχουμε το ….. που προσπαθεί να αγιοποιηση με τις πλάκες, και από την άλλη εσένα Κώστα που κυβέρνησες 28 χρόνια το νησί με ένα πακτωλό χρημάτων στα χέρια σου. Αλήθεια εχεις σκεφτεί πως ολόκληρη η πολιτική σκηνή που υπάρχουν σήμερα είναι πολιτικά παιδιά σου, που τα ελεγχες, εκβιάζοντας τους με τα ρουσφέτια τους που απεκρυπτες. Τόσα χρόνια που άσκησες εξουσία έπρ
    επε να είχαμε ένα νησί υπόδειγμα όχι αυτό το χάλι που έχουμε σήμερα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ