Κώστας Καΐσερλης: Δεν πάμε καλά… Μάθαν ότι σαρτούσαμε και πλακώσανε τα σκουπίδια…

8
5396

Δεν πάμε καλά

Στα παγκάκια του Κάστρου έκατσε δίπλα μου ο Ντε Λαστίκ

Κάθομαι που κάθομαι στα παγκάκια του Κάστρου. Αύγουστος μήνας. Είπα και εγώ να διαβάσω την ιστορία του Κάστρου. Τι τόθελα? Ήρθε και θρονιάστηκε δίπλα μου ο Ντε Λαστίκ!

Ποιος είναι αυτός ε? Διαβάστε και λίγο! Αγράμματοι μείνατε! Και ας είστε καθηγητές και λυκειάρχες όπως ο φίλος μου ο Γιάννης ο Κρητικός.

Μέβλεπε και γελούσε ο Ντε Λαστίκ! Είσαι και συ ένας κακόμοιρος Έλληνας μου λέει! Και δαρμένος, και χεσμένος (από σκουπίδια), και ευτυχισμένος!

Τον κοιτάζω αγριεμένος, έτοιμος να του ορμήξω και μου γνέφει με το χέρι του σαν να μούλεγε, κάτσε, κάτσε, ηρέμησε!

Δεν σε είπαμε και γάδαρο, μου λέει! Τι νευριάζεις? Εδώ και 700 χρόνια, από τότε που ήρθα στην Κω τα ίδια και τα ίδια μια ζωή! Σας παρακολουθώ και μόνο που δεν κλαίω, γιατί βλέπεις το σήμα μου, είμαι και Χριστιανός και σας λυπάμαι!

Σκέφτομαι, ξανασκέφτομαι! Άραγε τι να θέλει να μου πει ο Ντε Λαστίκ! Λες νάκουσε τον Κυρίστη στη Δανελλάκη? Μαμά μου…. Την επαρχίνα? Λες να διάβασε τον Κρητικό? Μπας και τσαντίστηκε που θα φέρει ο Χατζημάρκος τα σκουπίδια του στην Κω? Δεν τούφτανε το Χοτσποτ?

Αποκλείεται! Το ξανασκέφτομαι, τον κοιτάζω καλά, καλά, τον βλέπω στα μάτια, τον μετρώ στο ύψος και στη θωριά  και τότε κατάλαβα τι θέλει να μου πει ο Ντε Λαστίκ!

Βλέπεται ήταν ο πρώτος Μάγιστρος Ιππότης, που μόλις γύρισε από τους Άγιους Τόπους που πήγε για να τους σώσει από τους άπιστους και μετά ήρθε στην Κω και έχτισε το Κάστρο για να σώσει και μας  από τους Μουσουλμάνους..…

Και το πλάνο γύρισε ανάποδα! Ούτε ο Φρανκ Μίλλερ στην ταινία του με τον Τζεράλντ Μπάτλερ ως Λεωνίδα νάτανε, που οι Πέρσες όπως λένε τα δικά τους βιβλία ήρθαν να μας εκπολιτίσουν!

Στην Τροία την αποικιοκρατία την ονόμασαν Ωραία Ελένη! Στην Περσία την αποικιοκρατία την ονόμασαν εκπολιτισμό του Μέγα Αλέξανδρου! Την αποικιοκρατία των σταυροφόρων την ονόμασαν σωτηρία των Άγιων Τόπων! Και ας λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη και ας πέρασαν από την Κω σαν ακρίδες!  Και την αποικιοκρατία των Άγγλων, των Γάλλων και των Ρώσων το 21 και σήμερα της Ε.Ε. των μνημονίων την ονομάζουμε η σωστή πλευρά της ιστορίας!

Η αποικιοκρατία που οδηγεί στη δουλοπαροικία, που πάντα θα έχει άλλα ονόματα και πάντα θα έχει άλλες αιτίες!  Ονόματα και ιστορίες ωραίες και αιτίες (έτσι γίνεται στη δουλοπαροικία) πάντα έναν δήμαρχο, έναν Χατζημάρκο, Κρητικό,  Ναβροζίδη, Ντίνα  και όλους τους άλλους που γίνονται αναλόγως σταυροφόροι της μιζέριας που επιβάλλουν οι ίδιοι για να μοιράσουν τα σκουπίδια της Καλύμνου, αντί να δουν το μέλλον και το αύριο του νησιού μας.

Γελούσε ειρωνικά ο Ντε Λαστίκ! Ξεγύμνωσαν από χρήματα και υπαλλήλους τον Δήμο οι νεοδημοκράτες και οι πολιτικοί απατεώνες τον δέρνουν και από πάνω γιατί δεν φτιάχνει τον ΧΥΤΑ! Και ας είναι και δαρμένος και χεσμένος από σκουπίδια, αλλά ευτυχισμένος! Ευτυχισμένος γιατί ξέρει! Από την ώρα που εμφανίστηκε πάλι ο Κυρίτσης στη Δανελλάκη η επανεκλογή είναι δική του βρέξει χιονίσει….

Ξαναγελά ο Ντε Λαστίκ! Ναι ρε ανθρωπάκια. Αρκεί να πάρει άδεια ο ΧΥΤΑ! Και να το συζητήσουμε πολιτισμένα!!! Μάθαν ότι σαρτούσαμε και πλακώσανε τα σκουπίδια….

Καλοκαιρινά όνειρα του Κ. Καϊσερλη

Μάγιστρος Ντε Λαστίκ Ιωάννης ντε Jean de Lastic
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουμε και τον Μικ Τζάκερ του νησιού, που εμπνέεται κείμενα όταν καταναλώνει το satisfaction του…
    Κυρ Κώστα εσύ μας φόρτωσες τον Θεοδόση, πιο ufo και από τον yes man. Δεν μας φταίνε οι συνθήκες και η Δύση , αλίμονο, ο κακός μας εαυτός ήταν πάντα το πρόβλημα. Αν είχαμε σοβαρή διοίκηση θα είχαμε τη δυνατότηα να διεκδικούμε… Με ανθρώπους που δεν ξέρουν τί ψηφίζουν δεν πάμε μπροστά… Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα και στον Κυρίτση… Ο Νικηταράς βγαίνει λίγος, βαρεμένος, ψεύτης και ανίκανος… Κρίνε πρώτα την πολιτική σου κληρονομιά, μέσα από τους ανθρώπους που εξέθρεψες…

  2. Βόλεψες πολλούς καταστροφή του νησιού ήσουν κ εσύ!!! πρέπει να δούμε ανθρώπους ικανούς κ όχι με μεγάλα σόγια για τους ψήφους η ΚΩΣ είναι πολύ πίσω κ δουλεύει στον αυτόματο!! υποδομές τπτ !!!

  3. Κυρίτση θα λέμε όλοι μας και θα κλαιμε γι’αυτό. που μας επελεξες

  4. Γιώργος Δελαστικ δημοσιογράφος της εφ. Έθνος. Έφυγε 65 ετών το 2020. Άραγε να ήταν απόγονος του μαγίστρου των ιπποτών Τζαν Ντελαστικ;

  5. 2010-2024 ο δημος κω σε εγκατάλειψη απο καισερλη κυριτση νικηταρα

    Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ MASTER PLAN ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ……έργο προϋπολογισμού 11.945.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο, προβλέπει τη δημιουργία δύο θέσεων πλαγιοδέτησης, ενός φορτηγού και ενός τουριστικού πλοίου ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ, αλλά και μία θέση πρυμνοδέτησης ενός μεγάλου επιβατηγού και οχηματαγωγού πλοίου.Η νέα λιμενική εγκατάσταση θα δημιουργηθεί εξωτερικά του λιμανιού, πάνω στον ήδη υφιστάμενο προσήνεμο μόλο. https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/533806/sygcharitiria-ston-perifereiarchi-kai-ton-dimarcho-kalymnou-gia-master-plan/

  6. «Μένουμε ενεοί και κεχηνότες», διαβάζοντας τις μπουρδολογίες και το αιώνιο κόμπλεξ σου προς τον Κυρίτση…..

  7. Για θυμίσου τις σημαίες που τις έκανες κ ομπρέλες για τις παραλίες ωραιες ιδεες κίτρινο με κόκκινο! ελληνικά χρωματα
    Το νομισμα;; Η Λέρος ζηλεύει κ φοβάται ………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ