Ηλίας Σιφάκης: Ερωτήματα και ανησυχίες για την κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα την Πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου

12
4805

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ :  ‘’  Ερωτήματα και ανησυχίες για την κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα την Πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου.’’

 

Δεν είναι μόνο απογοητευτικό αλλά και αδιανόητο ο Δήμος της Κω να καλεί σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας, τους εκπροσώπους των Αρχών και Φορέων που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της Πυρκαγιάς της 1ης Ιουλίου.

Από την συνάντηση αυτή, δεν αποκλείστηκαν μόνο τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και η αντιπολίτευση, απαξιώνοντας τον Θεσμικό της ρόλο, γεγονός που αναδεικνύει τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή.

Η διαφάνεια και η συμμετοχή είναι θεμελιώδεις αρχές καλής διακυβέρνησης. Ο αποκλεισμός θεσμικών οργάνων από μια τέτοια συζήτηση εγείρει ερωτήματα για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και τυχόν κρυφές ατζέντες δημιουργώντας εύλογες απορίες.

  • Γιατί η συγκέντρωση είναι κλειστή;
  • Ποιες πληροφορίες θέλει να αποκρύψει η Δημοτική Αρχή;
  • Υπάρχουν ευθύνες που φοβούνται να αποκαλύψουν;
  • Πώς μπορούν να διασφαλιστούν η διαφάνεια και η λογοδοσία στη διαχείριση της πυρκαγιάς;
  • Ποιοι συμμετείχαν;

Αν και κατά την συνήθη τακτική της Δημοτικής Αρχής δεν αναμένουμε καμία απολύτως απάντηση στα ερωτήματά μας, αφήνουμε όμως στην κρίση του Κωακού Λαού τις πρακτικές της.

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κούφανες τον κόσμο με αυτές τις απαντήσεις.Ουτε ένα μικρο παιδι δεν θα απαντούσε,οπως απαντησες.Μου φαίνεται ότι η αντιπολίτευση που κανεις ειναι πολυ χειροτερη,απο αυτο που νομίζεις.

  2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΩΤΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ,ΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΙΝΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

  3. Δηλαδή κύριε σιφακη πρεπει να γνωρίζουν οι κάθε άσχετοι,και επικίνδυνοι,το πως να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές; Κύριε σιφακη κρατατε και μια πισινή.Αυτό που κάνουμε ειναι το σωστό.

    • Ναι κρατάτε μυστικα 😂😂😂😂😂ρε μας δουλεύετε;κάθεστε εναν χρονο παίζεται ταυλι και σε μια φωτια περιμένετε να σβήσει στην θαλασσα

    • εκπορεύονται από συγκεκριμένο κέντρο. άλλα των αλλών. από πότε δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες τί λέγεται; μόνο στα φασιστικά καθεστώτα. αμ το άλλο .όταν έχεις απογοητευτεί πλήρως απ’ αυτούς που ψήφισες, τραβάς και μια σύγκριση με τους προηγούμενους. πιο απλό θα ήταν να παραδεχτεις τη λάθος επιλογή σου.

  4. Μπράβο στους σχολιαστές.Ολα είναι τέλεια στο δήμο και κάνετε κριτική στο Σηφάκη .Αξιος ο μισθός σας.

  5. και πρακτωρ και αληθής και δασοπυροσβέστης και εκπρόσωπος και αντιπρόσωπος

    τα τρια πρώτα σχόλια ειναι όλα απο το ίδιο άτομο ; εκπληκτική η διαφορά ελάχιστον λεπτών στα 3 πρώτα αρνητικά προς τον Ηλια σχόλια…. ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ της δημοτικής αρχής καρφώνεστε μόνοι σας χε χε χε

  6. ο δημοσ κω το δλτ για το λιμανι (μαστερ πλαν) που πηγε ? εγιναν αερας?που ειναι το ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ για το λιμανι?
    Εγκρίθηκε την 19/4/2023 από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΛΤ η σχεδιαστική πρόταση που θα συμπεριληφθεί στο υπό εκπόνησή του ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ λιμένα Κω.τΙ ΕΓΙΝΕ? …….Χρειαζεται Προεκταση της υπαρχουσας προβλητας προς την πολεμικη σκαλα μηκους 200 μετρα.προυπολογισμος 8.000.000 ευρω.χωρις ΜΟΛΟ δεν υφισταται κρουαζιερα.η Αλικαρνασος απεναντι εχει 600 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων που δενουν στον μολο καθε καλοκαιρι!!!!!

  7. ηλιαααα εγώ λέω να συνεδρίαση η πυροσβεστική και όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην πλατεία Ελευθερίας να λάβουν αποφάσεις όλοι μαζί χαχαχαχα ρε που τον βρήκατε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ