Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Τρίτη 19.00

0
2386

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την 2η Ιουλίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, καλείστε να συμμετέχετε στην 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που προγραμματίστηκε να γίνει δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν του με αριθμ. πρωτ.  15226/12-06-2024 εγγράφου μας, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν.3852/2010 και προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται θέματα, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής και ειδικότερα:

  • Έως δέκα (10) θέματα που τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων τα τρία (3) από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
  • Έως δύο (2) θέματα που τίθενται από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων.
  • Κάθε δημοτικός σύμβουλος και κάθε πρόεδρος κοινότητας μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα.

Εφόσον υποβληθούν συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα από τους δημοτικούς συμβούλους και πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο, για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων ορίστηκε η 26η Ιουνίου 2024.

Τα θέματα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά έως την ανωτέρω ημερομηνία και έχουν ως ακολούθως:

  • Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Βιώσιμής Κινητικότητας & Συγκοινωνιών κ. Χρυσόπουλο Αλέξανδρο για την τοποθέτηση των στάσεων σε χώρους εντός και εκτός πόλης του Δήμου μας. (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Καμπουράκης Σταμάτιος).

 

  • Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Καμπουράκη Σταμάτιο, ώστε να τεθεί υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου το ιστορικό για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη για το έτος 2024. (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κα Κανταρζή Σταματία).
  • Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Βιώσιμής Κινητικότητας & Συγκοινωνιών κ. Χρυσόπουλο Αλέξανδρο, σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία για την εργολαβία των διαγραμμίσεων στις διαβάσεις των οδών του Δήμου Κω. (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χατζηθωμά-Κυπραίου Κατερίνα).
  • Ενημέρωση για 1) τις ενέργειες που έγιναν από τον ΚΩΑΝ για τις προσλήψεις και αποσπάσεις, 2) με ποιες αποφάσεις έγιναν και 3) ποιανού οργάνου και  ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τον προγραμματισμό του ΚΩΑΝ στα θέματα τουρισμού ώστε να προλάβουμε την περίοδο προετοιμασίας τουριστικής περιόδου 2025. (Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σιφάκης Ηλίας).
  • Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Δημοτική Αρχή για την σχολική στέγη, δεδομένου ότι η προσχολική αγωγή φιλοξενείται ακόμη σε προκάτ αίθουσες και ειδικότερα τις εξελίξεις για το 3ο Δημοτικό Σχολείο. (Δημοτική Σύμβουλος, κα Πη Βασιλεία).
  • Ενημέρωση εάν έχει διαμορφωθεί ένα πλάνο αναλυτικής καταγραφής για τη διαχείριση και εξοικονόμηση  των υδάτινων πόρων και αν ναι ποια τα αποτελέσματα. (Δημοτική Σύμβουλος, κα Χατζηχριστοφή Ειρήνη).
  • Ενημέρωση για τις μελέτες των πρώην δημοτικών σχολείων Κεφάλου και Καρδάμαινας. (Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Καματερός).
  • Ενημέρωση για 1) τα μέτρα που θα πάρει η Δημοτική Αρχή  ώστε να υπάρξει επιτέλους ολοκληρωμένος  και εκσυγχρονισμένος αντιπυρικός σχεδιασμός, 2) πώς θα εξασφαλίσει την απαραίτητη  χρηματοδότηση, την κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό τόσο στην υπηρεσία του δήμου όσο και στο Δασαρχείο και την Πυροσβεστική, 3) πώς θα προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα και ιδιοκτησία των δασικών περιοχών και 4) ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να υπάρχει τελικά ολοκληρωμένη αντιπυρική- αντιπλημμυρική προστασία. (Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Μακρή Κυριακή).

 

 

 

  • Ενημέρωση για την πρόοδο εργασιών των αποχετευτικών δικτύων , αντλιοστασίων του οικισμού Μαστιχαρίου. (Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ζερβός Εμμανουήλ).

 

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ