Αναγνώστης: Χωρίς πρόγραμμα εκδηλώσεων η Κως μέσα Ιουνίου – Η Νίσυρος ανακοίνωσε μέχρι και Pink Floyd!

32
8938

Η Νίσυρος ανακοίνωσε μέχρι και Pink Floyd!

Χωρίς πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Θερινών «Ιπποκρατείων» το τμήμα πολιτισμού Δήμου Κω!

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και δυστυχώς μετά λύπης μας διαπιστώνουμε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Νικηταρά και για τον θεσμό των Ιπποκρατείων, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποιο πρόγραμμα για τις καθιερωμένες εδώ και δεκαετίες καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το δήμο Κω και συγκεκριμένα από το τμήμα πολιτισμού στο οποίο προϊσταται η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ματίνα Βουκελάτου.

Παλαιότερα τέτοια εποχή είχε ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα θερινών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ωστόσο φέτος δεν συμβαίνει το ίδιο μιας και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους Κώους δημότες αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Συμπερασματικά λοιπόν δεν υφίσταται ακόμη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διάρκεια του Καλοκαιριού που να έχει καταρτίσει η αντιδήμαρχος με τους λιγοστούς συνεργάτες της, ενώ δεν υπάρχει ούτε καν επιτροπή πολιτισμού που να γνωμοδοτεί σχετικά με το πολιτιστικό πρόγραμμα, ώστε να συνδιαμορφώνεται από όλες και να καταθέτουν προτάσεις όχι μόνο οι σύλλογοι αλλά και οι δημότες.

Θα έπρεπε λοιπόν σήμερα 11/6 να υπάρχει ήδη αναρτημένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου Κω, στον ιστότοπο του δήμου μας και στα τοπικά ΜΜΕ το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των Ιπποκρατείων ώστε να έχει την δυνατότητα ο κόσμος να ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόγραμμα εκδηλώσεων- αν έχει καταρτιστεί- έτσι ώστε ο δήμος μας να προσελκύσει επισκέπτες από τα γύρω νησιά και παράλληλα να γνωρίζουν άπαντες τι είδους καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Ερωτάται λοιπόν η κ. Βουκελάτου, ποτέ επιτέλους θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ιπποκρατείων; Μήπως περιμένει να το ανακοινώσει στα μέσα Αυγούστου το πρόγραμμα; Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση;

Θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει κάποτε ο δήμος στην σύσταση μιας επιτροπής πολιτισμού στα πρότυπα της ήδη ιδρυθείσας επιτροπής τουρισμού, που θα αποτελεί το βασικό συμβουλευτικό-γνωμοδοτικό όργανο που θα ασχολείται με το θέμα των πολιτιστικών και μη δραστηριοτήτων, με στόχο την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και την απόδοση της αρμόζουσας αξίας στον τομέα αυτό.

Σ`ένα δήμο όπως αυτόν της Κω, όπου θα έπρεπε ο πολιτισμός να αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο για αυτόν, έχουμε χρέος ως δημότες αντί να περιοριζόμαστε σε κοινότοπες αναφορές, να κάνουμε πράξη την οργάνωση και προώθηση ποιοτικών και υψηλών προδιαγραφών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Αναγνώστης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η λευκή επιταγή που εξαργύρωσε άμεσα ο δήμαρχος ήταν πρώτα η καθάριση του Αρχιμαεστος Θανάση πουλιού και δεύτερον η απομάκρυνση του πιο έμπειρου υπαλλήλου της πολιτικής προστασίας Κω Νίκου δηλαδή Ο παρουσία εκδηλώσεων και Ο κάλυψη από φωτιά και καιρικά φαινόμενα

    • σίγουρα πολιτισμός δεν είναι ένας μαέστρος που τον αποκαλείται και άρχιμαέστρο ή ο αντικαταστάτης είναι πολλά περισσότερα

  2. Στο μπάχαλο νήσο, ΑΚΑ τσαντήρ μαχαλά θα βρεις μόνο κιτς πανηγύρια με νησιώτικα και τζαμπατζήδες που πάνε να φάνε δωρεάν σουβλάκια.

  3. ΤΙ ΛΕΤΕ??? ΝΙΣΥΡΟΣ……ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ……..ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ!!! ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ……….ΜΕ ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ…….ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΊΕΣ ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΕΣ……..

  4. H έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στο ηφαίστειο με την επίσημη αναγνωρισμένη tribute μπάντα των Pink Floyd, σε ένα υπερθέαμα μουσικής και light show, που έχει παρουσιαστεί σε όλο το κόσμο. Η αυλαία θα πέσει τον Οκτώβριο με ένα Πανελλαδικό Συνέδριο Οικολογίας με θέμα «Το Γεωπάρκο της Νισύρου».19 Ια

  5. Γιατί η απορία; ;;;;;;4 χρόνια δεν έκανε το απόλυτο τίποτα!!!!!!Έγιναν εκλογές τον ψηφίσατε όλοι αυτοί πού κοψοχεριάζεστε τώρα. Καλείται τον Κυρίτση να πάρει θέση.ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;Τον πολεμήσετε γιατί δεν σάς έκανε τα παράλογα κέφια σας γιατί φρόντιζε το σύνολο φρόντιζε το νησί. Η ψήφος είναι ιερή, δεν ψηφίζουμε για εκδίκηση,γιατί βλέπετε τα αποτελέσματα,δεν ψηφίζουμε γιατί δεν έκανε το χατήρι μας γιατί ήταν αντίθετο στο κοινωνικό σύνολο. Κώες ψηφίσατε ΝΙΚΗΤΑΡΑ με ένα τσούρμο ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ αυτά έχουν οι χρηματισμοί και η αδιαφορία.Υπομονή για τα επόμενα 4 χρόνια. Δεν πειράζει για 9 χρόνια θάψατε το νησί σας και το μέλλον των παιδιών σας.

  6. Εχουμε κουραστεί από τις εκδηλώσεις!!Πηγένετε στη Νίσυρο στην Κάλυμνο και όπου αλλού θέλετε να παρακολουθήσετε!!!!!Με τέτοιες ζέστες θέλετε και εκδηλώσεις!!!!Ας περιμένουμε τους επαγγελματίες!!!!!

    • ποιους επαγγελματίες περιμένεις ; αν ειναι να πηγαινοερχομαστε σε άλλα νησιά για να διασκεδάζουμε ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.
      Προφανώς και η καθαριότητα , η ασφάλεια κτλ κτλ είναι πιο σημαντικά αλλά ένα μέρος πρέπει να έχει πολιστική εικόνα …
      η Κως έχει θαυτεί για τα επόμενα 4 χρόνια…αφου δεν παραιτείται ο νυν θα φύγουμε εμείς στο τέλος…
      ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ….ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ

  7. είσαι έμμισθος, με φασιζουσα νοοτροπία, δηλώνεις και αριστερός τρομάρα σου. γκαιμπελισκος, ετας κάθε φορά τη μπάλα στην εξέδρα. εμ…. είναι πολλά. τα αδουλευτα φράγκα που σε ταιζει ο κύβος. εσένα κι όλη σου την ευρύτερη οικογένεια.

    • Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά εκείνα τα φεστιβάλ φιλαρμονικων που τα διοργάνωνε ταβερνα ιδιοκτησίας του Γ.γ του δημου μας. Φοβερη

  8. Η καραντίνα έκανε καλό στον νυν δημαρχο και κακό στο νησι…και αυτό γιατί ο νυν βγηκε σε μια περίοδο που ολα ήταν κλειστά δεν μπορούσε να λειτουργήσει ολη η χώρα λογω της πανδημίας , και έτσι κατάφερε να ρίξει στην πανδημία την ανικανότητα του….τώρα που δεν έχουμε καραντίνα και όα πρέπει να λειτουργούν σωστα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ και φαίνεται η ανικανότητα όλων σας….
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ….ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ
    ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ….

  9. καλως ή κακως 2 καρπούζια κάτω από την ιδια μασχάλη δεν γινεται. Θα επρεπε να τοποθετηθει ξεχωριστό ατομο για τον πολιτισμο. Όσο καλή διαθεση κι αν εχει ενα ατομο δεν γινεται να ειναι και στα δυο παρόν. Αν θέλουμε πολιτισμο καλο ειναι να υπάρχει ξεχωριστη αντιδημαρχια. επίσης μία επιτροπη λιγων ατομων και ευελικτη για να γινεται δουλεια! Οι εκδηλωσεις εχουν σταλει απο τους πολ. συλλόγους από τέλη Απριλίου. Τα γραφεια μανατζερ δουλευουν ολο τον χρόνο για να κλειστουν γνωστα ονοματα. Επρεπε να ηταν αναρτημενο το προγραμμα πολιτιστικων εκδηλωσεων αμεσως μετα το Πασχα. Υπάρχει και ο πολιτιστικος τουρισμος, μη μένουμε μονο στα κοπαδια που φερνουν οι ξένοι τουρ οπερεϊτορ….και πολλά άλλα…!!!

  10. Δεν μας ενδιαφέρει η εκδηλώσεις
    μας ενδιαφέρει να γεμίζει το μαγαζί μας το ξενοδοχείο μας και το πορτοφόλι μας αρκεί να μην πληρώσουμε φόρους δημοτικά τέλη

      • χαχαχαχαχα κλασικός στρατιωτικός. αγράμματος, αμόρφωτος και αναλφάβητος. Αν και αυτά που λέει είναι σωστά. Δεν σας νοιάζει τίποτα άλλο. Γαμ….. τον ίδιο σας τον τόπο

        • …ο Καραβανάς έχει εμπάθεια με το νησί, για όλα του φταίνε οι ντόπιοι

  11. Πολιτισμός μηδέν. Πρώτη φορά Ιούνιο μήνα δίχως πρόγραμμα Ιπποκρατειων. Α! Και που είστε! Τα πανηγύρια των εκκλησιών δεν είναι εκδηλώσεις, κανονίστε πάλι τα χάλια σας.

  12. Κωες είστε για γέλια πραγματικά… Κοιτάξτε να βγάλετε κάνα φράγκο παραπάνω και να πάνε να γαμ…. και το νησί σας και όλα… Μόνο οι Καλύμνιοι από τα Δωδεκάνησα αγαπάνε τον τόπο τους πραγματικά. Εσείς και οι Ροδίτες τον καταστρέφετε στον βωμό του χρήματος. κορόιδα. καλά να πάθετε. σας αξίζουν όλα τα δεινά που περνάτε και αυτά που θα περάσετε. Στον τόπο σας έπρεπε να μένουν άλλοι άνθρωποι. Τέτοιο ευλογημένο νησί και δεν το σέβεστε. Είστε ξεφτυλισμένοι.

  13. Δυστυχώς η Κως στα αζήτητα!
    Δήμος αόρατος,Περιφέρεια ανύπαρκτη…
    Κύριε Κυρίτση μην μας εγκαταλλείπετε στο έλεος των ανίκανων!

  14. Κ. Αναγνωστη,
    Σας ανακοινώνω λοιπόν επειδή μάλλον δεν παρακολουθείτε στενά τις κινήσεις του τμήματος πολιτισμού, ότι:
    Το πρόγραμμα των Ιπποκρατείων έχει συνταχθεί με τις προτάσεις όλων των πολιτιστικών συλλόγων καθώς και με την από κοινού απόφασή των. Εάν γνωρίζατε την έλλειψη ευελιξίας που προκάλεσε η κατάργηση των νομικών προσώπων, θα είχατε τοποθετηθεί διαφορετικά. Λυπάμαι ακόμη χειρότερα που τοποθετείστε ανώνυμα. Η ημερομηνία λήξης κατάθεσης προτάσεων ήταν έως τέλος Απριλίου. Η διαδικασία μετέπειτα είναι χρονοβόρα και δε θα μπω σε λεπτομέρειες. Στο τμήμα πολιτισμού όπου εργάζονται δύο συνεργάτες και είναι άξιοι συγχαρητηρίων να είστε σίγουροι ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Εργαζόμαστε για την Κωακή κοινωνία στον υπέρτατο βαθμό για να ανυψώσουμε την πολιτισμική κουλτούρα και να διατηρήσουμε την πολιτιστική ταυτότητα και εθιμοτυπία της Κω στο πέρασμα των χρόνων.
    Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι υγεία αισιοδοξία και υπομονή.

    Με εκτίμηση
    Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
    Βουκελάτου Χριστοδουλίδη Ματίνα

  15. Η Νισυρος σας βάζει τα γυαλιά κάθε χρόνο. Εσείς στηρίζεστε στους συλλόγους και στα τοπικά σχήματα. Μην ξοδέψει χρήματα ο Δήμος για τους Κώους!!

  16. Η Νίσυρος ανακοίνωσε μέχρι και Pink Floyd! (πιασάρικος τίτλος άρθρου).
    Τελικά θα έρθει μια tribute μπάντα των Pink Floyd!…μιλάμε κλαίω😁😁😁😁😁😁😁😁😁

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ