Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την αύξηση του τέλους ασφαλείας στη ζώνη Σέγκεν, που θα αποφέρει αύξηση των εσόδων του Λιμενικού Ταμείου

7
4998

Ιδιαίτερα σημαντικές οι εξελίξεις για το Λιμενικό Ταμείο, όπως ανέφερε στην κάμερα του Kos Tv, o Πρόεδρος του, Παναγιώτης Αβρίθης.
Αρχικά αναφέρθηκε στη δημοσίευση του ΦΕΚ με την αύξηση του τέλους ασφαλείας στη ζώνη Σέγκεν, γεγονός που θα αποφέρει αύξηση των εσόδων του Λιμενικού Ταμείου. Θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά για την καθοριστική συμβολή του καθώς και το Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, που συνέδραμε στην όλη προσπάθεια. Τόνισε πως πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα, μιας και δημιουργείται ο χώρος εκείνος όπου αντί να ζητώνται χρήματα ή χρηματοδοτικά εργαλεία , να μπορεί το ΛΤ, αυτοτελώς να χρηματοδοτεί έργα, τα οποία ανάγονται στην περιοχή της ζώνης Σέγκεν, αλλά και σημεία που μπορούν να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας.
Πρόσθεσε πως το ΛΤ δουλεύει με τη λογική του «έχω και κάνω». Δηλαδή αν υπάρχουν οι πόροι, θα γίνουν και τα έργα.
Ο κ.Αβρίθης τόνισε πως τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στη ζώνη Σέγκεν έχουν ξεκινήσει και αφορούν την απομάκρυνση της υφιστάμενης τέντας, την επαύξηση της παροχής ρεύματος κ.α.
Παράλληλα πρόσθεσε πως ξεκίνησε η διαδικασία καθορισμού της γραμμής αιγιαλού και παραλίας, για το χαρακτηρισμό του εμπορικού λιμανιού, ενώ τόνισε πως η Κως πρέπει να είναι το μητροπολιτικό κέντρο της Βόρειας Δωδεκανήσου, με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία. Τόνισε πως το λιμάνι Μαστιχαρίου, που συνδέεται αμεσότατα με τον αερολιμένα της Κω, πρέπει να γίνει εκείνο το «εφαλτήριο» , το οποίο θα δώσει την ανάπτυξη στο νησί της Κω αλλά και στη Βόρεια Δωδεκάνησο.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μητροπολιτικο κέντρο θαλασσιων μεταφορων του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Μεγαλοστομιες του Καισερλη που δεν ξέρεις καν τι πρότεινε ΚΥΡΙΕ το 2012. Άφηστε τα αυτά για τους επόμενους εσείς δεν μπορείτε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ