Συνάντηση ενημέρωσης Δημάρχου – Η. Σιφάκη και συμβούλων της μειοψηφίας για την καθαριότητα

15
7064

Συνάντηση ενημέρωσης, αντιπροσωπείας συμβούλων της μειοψηφίας, υπό τον επικεφαλής της “Δύναμης Αλλαγής” στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω Ηλία Σιφάκη, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πρασίνου και υπηρεσιακών στελεχών, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, μετά από αίτημα της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Αλλαγής».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δράσεις και αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, η διαχείριση του πράσινου κ.α..

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρέθεσε αναλυτική ενημέρωση για τις δυνατότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην συνεργασία του Δήμου με την εργολήπτρια εταιρεία που θα αναλάβει μέρος της αποκομιδής, καθυστέρηση που οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή συμμετεχόντων στη διαγωνιστική διαδικασία.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος μας εξάντλησε όλα τα περιθώρια που δίνει η κείμενη νομοθεσία και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαδικασία αποκομιδής, με τον καθημερινά μεγάλο όγκο απορριμμάτων στην τουριστική περίοδο.

Παράλληλα τονίστηκε, για μια φορά ακόμη, η διαχρονικά ανεκπλήρωτη υποχρέωση της Πολιτείας, για έγκαιρη πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, που είναι αναγκαίο από το 1ο τρίμηνο κάθε έτους, για την προετοιμασία και κάλυψη αναγκών της τουριστικής περιόδου.

Η μόνιμη καθυστέρηση που εμφανίζεται, δίχως ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να δράσει διαφορετικά, με αποτέλεσμα η διαδικασία πρόσληψης να ολοκληρώνεται ακόμα και στο τέλος του καλοκαιριού, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία της σεζόν αλλά και στη διατήρηση της καλής εικόνας των υποδομών του νησιού μας.

Χαρακτηριστικά και εφέτος οι προσλήψεις, αντί τον Μάρτιο, όπως θα έπρεπε, αναμένεται να γίνουν τον Αύγουστο, όταν θα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι, θα ξεκινήσει άμεσα συζήτηση, ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του  ξενοδοχειακού κλάδου, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος και το κόστος αποκομιδής.

Ανακοίνωσε επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι σύντομα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για την υιοθέτηση κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης του εθελοντισμού, στους επιχειρηματίες αλλά και σε συλλόγους, σχολεία κλπ, να αναλάβουν την μέριμνα καθαρισμού και ανάδειξής τους, σε όφελος της εικόνας κάθε περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  2. Φταίει η εταιρία,φταίει η πολιτεία ,φταίει ο κακός καιρός.Η Απορια μου εινσι,τον δήμαρχο γιατί τον έχουμε;Σε τι χρησιμεύει;Να περιγράφει την κατάσταση;Γιαυτο τον πληρώνουμε;Λοιπόν κύριε δήμαρχε θα σας εκπλήξω.Φανταζομαι ξέρετε ότι όλοι οι δήμοι στη χώρα έχουν την ίδια πολιτεία απέναντι.Εχουν να κάνουν με παρόμοιες εταιρίες.Το αποτέλεσμα όμως είναι διαφορετικό.Υπαρχουν δήμοι που λάμπουν .Τι λέτε να φταίει;

  3. Ήθελα να ξερά εκεί στη Δύναμη Αλλαγής απλά τους κοιτάτε να σας ενημερώνουν? και??? τι αλλάζει???

  4. ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;;;; ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ.

  5. Ωχ τα ρουθούνια μάς!Η βρωμιά και η σκόνη τις Αφρικής με τα φίδια πού κυκλοφορούν παντού!Δεν την γλυτώνουμε με τίποτα!Το παράδοξο! Τούς πληρώνουμε και από πάνω!

  6. Κριμα κριμα κριμα, θελετε και 4ο προορισμο, ρωτανε οι επισκεπτες για τα σκουπιδια, τα χορτα, τους λαδωμενους δρομους, και τι να πουμε που δεν ειναι αρμοδιότητα μας. Η χειρότερη περιοδος καθαρισμου τα 20 χρονια που ειμαι εδω καλοκαίρι.

  7. τοι έχετε να πείτε; Μόλις περάσεις την γέφυρα με κατεύθυνση στο λιμάνι σου κόβεται η αναπνοή από την μπόχα που βγαίνει από τα δύο κοντέινερ-πρέσες που έχουν τοποθετηθεί δίπλα στην μπάρα του λιμανιού. Όταν πήγα κοντά είδα ότι αυτό που φταίει είναι ότι τρέχουν όλα τα ζουμιά από τα απορρίμματα των εστιατορίων και των σκαφών στο πλακόστρωτο και έχουν σχηματίσει λίμνη από κάτω και γύρω τους, μέχρι και κάτω από το κιόσκι της σεκιούριτι που υπάρχει εκεί. Απορώ αυτοί που δουλεύουν εκεί πως αντέχουν να κάνουν βάρδια ένα μέτρο μακριά; Θα αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ