Ματίνα Βουκελάτου : FTI το 20% στην Κω – Ένας μεγάλος παίχτης φεύγει από την μέση. Δεν είναι θετικό

8
9424

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv με τον Γιώργο Βενέρη μίλησε η Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού και Εθελοντισμού μετά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με την πτώχευση για τη γερμανική FTI

που είναι και ο τρίτος μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός πάροχος. Η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε «
Όταν ήμουν στο Βερολίνο είχα κάνει συναντήσεις με εκπροσώπους από την FTI οι οποίοι τότε ζητούσαν τότε να εξαγοραστούν από άλλη εταιρεία άλλο λόγο κάποιων προβλημάτων δεν έγινε η εξαγορά με αποτέλεσμα να φτάσουν στο τελικό στάδιο που βρισκόμαστε.
Από τους 7500 που βρίσκονται στην Ελλάδα η επιστροφή τους θα είναι ασφαλής.
Ένας μεγάλος παίχτης φεύγει από την μέση και αυτό οδηγεί μονοπωλιακό καθεστώς και δεν είναι αρκετά θετικό όλο αυτό για τον τουρισμό διότι η χρηματοοικονομική οικονομία θα πάει σε δυο οργανισμούς μεγάλους άρα θα εκμεταλλεύονται.»
Aλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδιών.
Ωστόσο υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

 

Ματίνα Βουκελάτου : Έχουμε όλοι την καλή διάθεση να προσφέρουμε εμείς που εκπροσωπούμε τον Δήμο Κω.

 

Η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε «
Έχουμε όλοι την καλή διάθεση να προσφέρουμε εμείς που εκπροσωπούμε τον Δήμο Κω.
Καθημερινά δυναμώνουμε, υπάρχουν ανησυχίες από τους συνδημότες μας και ήμαστε εδώ να τα συζητάμε.
Η Κως φέτος είναι στα περσινά επίπεδα με μια μικρή αύξηση.
Περιμένουμε ανοίξουν κι άλλες διαδρομές όπως Λάρνακα – Κως με Ιούλιο, Αύγουστο και είναι κάτι πολύ θετικό στην εξέλιξη τις τουριστικής κίνησης μέσα στο καλοκαίρι.
Αυτό που παρατηρώ ότι η αγοραστική δύναμη των πελατών όλο και φθίνη και θα το βλέπουμε για τα επόμενα χρόνια μέχρι να κάνει τον κύκλο της η οικονομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαπιστώνει ότι η αγορά της Κω είναι για κλάματα ίσως? Και από πότε απέκτησε εμπειρία της τοπικής αγοράς η κυρία Βουκελατου Χριστοδουλίδου?

  2. Η κυρία αντιδήμαρχος τουρισμού είπε ότι λένε και τα κανάλια των Αθηνών!! Άραγε τις επιτώσεις στην Κω με αριθμούς και ξενοδοχεία τις γνωρίζει? Υπάρχει γραφείο τουρισμού που να έχει άμεση πληροφόρηση? Ίσως ο νέος διευθυντής της να μας πει κάτι…../

  3. Αν δεν αναφερθείτε με συγκεκριμένα στοιχεία και τι επιπτώσεις στο νησί έχει αυτή η πτώχευση τι συνέντευξη δίνετε;
    Ότι είπατε τα γνωρίζαμε ήδη.

  4. Καμια ενημέρωση.. Αυτα τα ξερουμε ουτως η αλλως… Επισης για ποια ενδυναμωση μιλαει… Το νησί ειναι σε χαλια κατασταση.. Και αυτοι εκει την καρεκλα τους, χωρις πρωτοβουλιες, χωρις τιποτα.. Καμια εικονα..
    Μαλλον δεν κυκλοφορούμε στο ιδιο νησι.. Δεν βλεπει ποσο χαλια ειναι.. Τουρισμου και πολιτισμου… Εεε βεβαιααα γιατι ξερουν απο ολα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ