Κ. Καΐσερλης: «Η Κως. Με τις δικές μας δυνάμεις 1978-2000» (Προδημοσίευση από το υπό έκδοση βιβλίο του)

42
2365
Οι πρώτες εκλογές

Πριν από λίγο είχανε κλείσει οι κάλπες. Ήτανε Κυριακή βράδυ στις πρώτες εκλογές, αρχές Οκτωβρίου 1978. Στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοτικής Κίνησης στο μαγαζί της αείμνηστης Σαμαρά απέναντι από τα Δημοτικά κρεοπωλεία που με αγάπη μας προσέφερε πάντα δωρεάν, οι αγωνίες και ελπίδες των στελεχών και των υποστηρικτών της παράταξης δυνάμωναν. Εκατοντάδες κόσμου.

Ένας μακρύς προεκλογικός αγώνας ενός έτους σχεδόν τελείωσε και όλοι περίμεναν με λαχτάρα να ακούσουν τα πρώτα αποτελέσματα. Νέοι κυρίως άνθρωποι, οι περισσότεροι κάτοικοι του Κούμπουρνου και της Καζέρμας  που στις προηγούμενες εκλογές είχαν στηρίξει τον Θωμά, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης με πιο ζωντανό τον αείμνηστο τον Βαγγέλη τον Τσόχα που με τις φωνές του έδινε τον τόνο της αισιοδοξίας για την νίκη.

Στο σπίτι του Λεωνίδα Βουκουβαλίδη στον απάνω όροφο το στενό επιτελείο της παράταξης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καίσερλη περίμεναν στο τηλέφωνο να ακούσουν από τα εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα για να τα μεταφέρουν στα μεγάφωνα και στον κόσμο.

Τότε το πρώτο αποτέλεσμα ερχότανε από το εκλογικό κέντρο του Πλατανίου. Ήτανε το πιο μικρό σε αριθμό ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα του για τους ειδικούς ήταν μετράδι για το σύνολο των εκλογών. Βλέπετε τότε η πόλη ήτανε μικρή, μόλις οκτώ χιλιάδες ψυχές και οι ψηφοφόροι σχεδόν όλοι γνωστοί για τις προτιμήσεις τους στα 13 εκλογικά τμήματα.

Και ήτανε το Πλατάνι γράδο για τις εκλογές αφού γι’ αυτό γινότανε ιδιαίτερη προεκλογική προετοιμασία. Θυμάμαι τον Συντονιστή, τον αείμνηστο τον Μιχάλη Κουγιουμζή στις γραπτές συμβουλές του για τον προεκλογικό αγώνα στο Πλατάνι να μας παροτρύνει να τοποθετήσουμε μέχρι και ολονύκτιους φύλακες ακόμα και στα δένδρα για να παρακολουθούμε τις κινήσεις των αντιπάλων επί σαράντα σχεδόν ημέρες.

Κτυπά το τηλέφωνο, εξαπλώνεται ησυχία, και ο αντιπρόσωπος μας στο Πλατάνι λέει αν θυμάμαι καλά στον Μιχάλη Χατζηνικολάου που το σήκωσε, το αποτέλεσμα. 30 ψήφους μπροστά από μας ο κύριος αντίπαλος μας ο Βασίλης Ξυπολητάς. Ο Θωμάς ελάχιστους. Βουβαθήκαμε.

Και τότε, στην μεγάλη σιωπή, βγαίνει στο μπαλκόνι ο Μάνος Θεοδωρίδης και φωνάζει στους συγκεντρωμένους. «Κερδίσαμε. Ο Καίσερλης είναι Δήμαρχος».

Ο Μάνος βλέπετε ήταν αυτός και ο μόνος που με ελάχιστα δείγματα μπορούσε να προβλέψει την νίκη του 53%.

 

*Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο του Κώστα Καίσερλη «Η Κως. Με τις δικές μας δυνάμεις 1978-2000″.

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΓΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ

    ΤΡΕΝΑΚΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.ΕΛΕΓΕΣ ΝΤΟΥΤΣΕ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΠΟΛΥ ΨΕΜΑ.

    • γειά σου Κώστα μοναδικέ Δήμαρχε της Κω. Εσύ ανέστησες το νησί μας μας κι εμάς τους ίδιους κι έρχονται κάποιοι άλλοι τώρα και καταστρέφουν μονο. Έρχεται όμως η ώρα τους

      • Μου θυμίζει τον παππού μου που μετά τα 70 έπλαθε ιστορίες «λιβανίζοντας τα κατορθώματα του» αποκρύπτοντας τα στραβά…

        Πάντως καλό είναι να μάθουμε μετά την κατραπακιά και το ΜΑΥΡΟ του 2014, πως τα θυμάται ο Κωστούκος αναπολώντας περασμένα μεγαλεία…, όπως κάνουν όλοι οι γερασμένοι συνταξιούχοι εξιστορώντας ιστορίες, λιβανίζοντας και αποκρύπτοντας ότι τους βολεύει και πως κατάντησε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα νέων ανθρώπων σε μια επιχείρηση οικογενειακού τύπου, με μαύρη διαχείριση και εξαγορά συνειδήσεων για να παραμένει 25 χρόνια στην εξουσία και στο μέλι και πως την κατάντησε παραδίνοντας το δαχτυλίδι στην Ρούφα…

    • Φαρμάκι έχω στην Ψυχή,- Φέρνει μαυρίλα θολερή.
      – Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά,
      – Με το πιοτό της με κερνά,- Εβίβα μου.
      Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω πω πω πω πω πω πω πω,
      Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω, πωπωπωπω
      και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπώ, πωπωπωπώ.
      Και οι Κώοι απαντούν: …και το μυαλό σου είναι θολό
      και του ΚΩΣΤΟΥΚΟΥ πιο λειψό.
      Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά.
      Κοκορίκο!… Κοκορίκο! Κοκορίκο! Κοκορίκο!

    • Πολλοί θα μπορούσαν να γράψουν πολλά για την εμπειρία τους την ίδια περίοδο της παράταξης που εξελίχθηκε σε ...Ρ@ΜΑ αλλά...

      Εάν κάποιος γράψει για τα έργα και ημέρες της Νέας Δημοτικής Κίνησης του 1978, την πραγματική ιστορία-μετεξέλιξη της σε επιχείρηση και πως κατάντησε μετά την εξαφάνιση του ιδρυτή της το 2014, μην χωνεύοντας την ήττα, του σε υπόλοιπο δημοτικής παράταξης που οι δημότες ονόμασαν Σ@…ΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ… τότε ίσως να μην προλάβαινε να κάνει προδημοσίευση χωρίς να κάτσει μέσα … Πάντως έστω και μετά από δύο χρόνια καλό είναι που βγαίνει από το πηγάδι ο Κωστάκης αναπολώντας τα περασμένα μεγαλεία, όπως κάνουν όλοι οι γερασμένοι συνταξιούχοι, ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης από τρις συντάξεις…

  2. ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια

    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

    • ... ΡΑΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΒΙΜΕΛ, τις παραχωρήσεις δημοτικών ακινήτων φιλέτα, Αίγλη, Ορφέας, Αμβροσία,...

      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ σε υιούς και συγγενείς, σε κολλητούς σαν τον παιδοσούβλακο και τον #Γιαννάκη#, σε αργόσχολους συνεργατικούς, δωρεές ακινήτων συμβάσεις …, στις συνεργατικές με μερικούς ταλαίπωρους να εκλιπαρούν αντίδωρο, τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε κομματικού φίλους συνεργείων, μάντρες με παροχή μαϊμού υπερτιμολογημένα τιμολόγια, την καταστροφή και τα πρόστιμα στο Ζηνί και τα Θερμά (Σεβαστιανός 100.000 και Τριώροφος Θεοδόσης 90.000 ευρώ), τις τριώροφες παράνομες στον Ασώματο που είχαν ασυλία και ακόμα δεν έχει γίνει αποκατάσταση του τοπίου, την ταφόπλακα στο ΔΗΡΑΣ με την διαβλητή διαχείριση και της πληρωμές των υπαλλήλων με ΜΑΥΡΑ, την παράνομη αγορά λεωφορείων χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες για μέλι βρε γαμώτο, τα χαλασμένα αυτοκίνητα του δήμου και τα ανταλλακτικά τους που έκαναν φτερά προς τις παρεμφερείς επιχειρή σεις..

      • Αχ βρε Γιάννη, βρήκα ευκαιρία να κάνω μια προδημοσίευση του βιβλίου που γράφω και της άλλαξες τα φώτα με τα ΚΟΨΕ-ΡΑΨΕ…

        Άσε το ρετούζ στα σχόλια, καλύτερα να τα κόβεις… Δεν προστατεύεις την υστεροφημία αυτών που θα έπρεπε να γράφουν πίσω από τα σίδερα….

    • …τα τρενάκια που με τις λ@λακίες του και την άδεια που δεν φρόντισε να πάρει πιστεύοντας ότι υπερέχει ο νόμος ο δικός του και έμεναν παροπλισμένα, τις παντόφλες της ΑΝΕΜ, εκείνη που διαχειριζόντουσαν με χασούρα λόγω υπερβολικών εξόδων με επισκευές –πετρέλαια- τροφοδοσία που χρέωνε στην εταιρεία ο συνέταιρος-διαχειριστής και την άλλη που την ξεπούλησαν για να έχει παραδάκι ο συνέταιρος ….για ανταγωνιστική στην ΑΝΕΜ ναυτιλιακή, τις μπριζόλες και τις παντούφλες της Ρούφα, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την παράνομη αμμοληψία στο λιμάνι της Κεφάλου, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την συνεργατική με τους ψηφοφόρους σας γύφτους, τα λεωφορεία που τους χαρίσατε ακόμα όταν ήταν σε λειτουργία, που τα διέλυσαν και τα πούλησαν για σίδερα παρέχοντας τους δωρεάν νερό- ρεύμα από τα σφαγεία, τα 4 εξαφανισμένα τροχόσπιτα που πληρώθηκαν από τον Δήμο, τα μαύρα Ευρουλάκια σε: γραμματικούς, τσαντοκουβαλητές#, εθελόντριες…., τα μαύρα σε τσιράκια για να μην βλέπουν την μαύρη διαχείριση, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ….. χικ, χικ, χικ…

  3. ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!!!!ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΜΕΛΙ.!.ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ? 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ?ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ -ΒΡΥΞΕΛΕΣ?

    Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.

  5. δημαρχε το τοιχιο στην βασιλεως γεωργιου επαθε και αλλη μεγαλη καθιζηση

    μπροστα στο ξενοδοχειο phillipion.αδιαφορεις για τις ζημιες.επισης καταστρεφεις και το ακταιον.ντροπη σου.

  6. 3 ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗς ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.ΤΑ ΡΗΜΑΞΕ ΟΛΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

  7. ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.Η ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ 2014-2019.ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

  8. η συμπεριφορά του Μητσοτάκη δεν διαφέρει απ’ αυτή άλλων «κολώνων» του οικοδομήματος του μεταπολιτευτικού «συνταγματικού τόξου». Ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, με την πολιτική του «ανήκομεν εις την Δύσιν», ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος υπήρξε ο «άρχοντας» της παραπλάνησης και της δημαγωγίας, τηρώντας ταυτόχρονα όλες τις δεσμεύσεις της Χώρας έναντι των ΗΠΑ και της ΕΟΚ. Τα ίδια έπραξαν στην συνέχεια και οι Μητσοτάκης (πατήρ), Σημίτης, Καραμανλής (ανηψιός), Τζέφρυ, Σαμαράς για να φτάσουμε στην πιο πρόσφατη εκδοχή του προσκυνημένου «ηγέτη», η οποία απεικονίζεται στο πρόσωπο του Τσίπρα, και αποδεικνύει την μακρόχρονη και μόνιμη πορεία της Χώρας μας στον δρόμο υποτέλειας.

  9. Μετά το πέρας της εθνεγερσίας του 1821 το μικρό σε έκταση μέρος της Ελλάδας που απελευθερώθηκε, μπορεί να μην υπήρξε αποικία με την τυπική έννοια του όρου, αλλά επί της ουσίας δεν διέφερε και πολύ απ’ αυτήν. Η πολιτική και οικονομική εξάρτηση ήταν ασφυκτική από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, ενώ στην πρώτη περίοδο ύπαρξής του τα πολιτικά κόμματα της Χώρας έφεραν ως τίτλο την εθνικότητα της «μεγάλης δύναμης» στην οποία ήταν υποτελή (αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό). Έκτοτε, η Χώρα κινήθηκε στην επιρροή της Μεγάλης Βρετανίας, για να περάσει στην συνέχεια στην ζώνη επιρροής των ΗΠΑ ύστερα από το μοίρασμα του κόσμου στην Γιάλτα το 1945. Ταυτόχρονα, η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ, την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ δημιούργησε και τις ανάλογες εξαρτήσεις από συγκεκριμένους τοκογλυφικούς κύκλους.

  10. Από το 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου προσέτρεξε στους ευρωπαίους «εταίρους» και στο ΔΝΤ για δανεισμό, ο ορισμός της αποικίας έγινε περισσότερο ταιριαστός για την σύγχρονη κατάσταση του Ελληνικού Κράτους. Ανεξαρτήτως του αν κάποιοι εγχώριοι πολιτικάντηδες έσπευσαν να δηλώσουν εκ των προτέρων την δουλικότητά τους ή αν κάποιοι άλλοι χρειάστηκε να περάσουν «ένα εφιαλτικό 17ωρο» (κατά δήλωσή τους), στην λήξη του οποίου βγήκαν με ένα τρίτο Μνημόνιο παραμάσχαλα, η ουσία είναι μια και απαράλλαχτη. Ότι, δηλαδή, ανεξάρτητα από την εποχή και τα πρόσωπα, οι σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας όλου του «συνταγματικού τόξου» από ξένους εντολείς αποτελεί έναν απαράβατο κανόνα, ο οποίος οδηγεί την Πατρίδα και τον Λαό σε ολοένα και πιο δυσχερή θέση.

  11. Πολλοί θα μπορούσαν να γράψουν την εμπειρία τους για την ίδια περίοδο της παράταξης που εξελίχθηκε σε ...ΡΑΜΑ αλλά...

    Εάν κάποιος γράψει για την Νέα Δημοτική Κίνηση, την πραγματική της ιστορία και πως κατάντησε στην ……..ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΥΚΟΥ… τότε ίσως να μην προλάβαινε να κάνει προδημοσίευση …

  12. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ,ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΥ 2015.

  13. Τα παρουσιάζεις όμορφα και ειδυλλιακά, καλό είναι να κοιτάξεις τα 23 χρόνια που έκανες Δήμαρχος και να μας πεις ένας άλλος στη θέση σου τι θα έκανε, πιστεύω πολλά περισσότερα. Πως διαχειρήστηκες την εξουσία σου όλα αυτά τα χρόνια, τα χιλιάδες ρουσφέτια σου σε ημέτερους, τις χλιδάτες διακοπές και τα πάρτι που κάνατε εσύ και οι κολλητοί σου, τις εκδουλεύσεις σε δικούς σου για να τους ελέγχεις, θυμάσαι που άλλαξες το σχέδιο πόλης για να πάρει αξία του κολλητού σου το οικόπεδο, δημιουργώντας πλατεία ακριβώς δίπλα του, η ο υπεύθυνος του τουρισμού σου, με τις χλιδάτες μετακινήσεις σε εκθέσεις του εξωτερικού και διαμονές με σαμπάνιες χαβιάρια, και εξυπερετήσεις κατ΄οικον που πλήρωνε ο Δήμος, αυτά και όλα τα άλλα χωρίς συναισθηματισμούς πότε θα τα πεις στον κόσμο της Κω

  14. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ΄΄ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ………………..
    ΚΥΡΙΤΣΗΣ΄΄ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ………………………..
    ΚΩΣ’΄ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ…………

  15. ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ… 3 ΣΤΑ 4 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ!

    Όταν έληξε η προθεσμία πληρωμής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κυκλοφόρησε γενικώς και αορίστως η πληροφορία ότι πάνω από τα μισά… ραβασάκια δεν πληρώθηκαν από τους πολίτες. Γι’ αυτό και δόθηκε επιπλέον προθεσμία.Στην πραγματικότητα, δεν ήταν απλά και μόνον πάνω από τα μισά τα σημειώματα που δεν πληρώθηκαν, αλλά σχεδόν 3 στα 4!Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κι ενώ έχει ήδη περάσει η πρώτη βδομάδα της προθεσμίας, από τα 1.194.000 σημειώματα του ΕΦΚΑ πληρώθηκαν μόνο τα 323.600.ΚΙ εδώ μπαίνει και πάλι το κλασσικό πλέον ερώτημα: αφού χάνουν γιατί το κάνουν; Αφού δεν εισπράττουν, γιατί δεν προσαρμόζουν τα χρηματικά ποσά των εισφορών με τη σημερινή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων; Απάντηση: για να τους φορτώνουν χρέη και να τους πάρουν τα σπίτια, με σκοπό να τα πουλήσουν «μπιρ παρά» στους τοκογλύφους!

  16. Την ίδια ώρα που από τη μία μεριά οι συριζοψεκασμένοι βάζουν φόρους επί φόρων και χαράτσια επί χαρατσιών στον ελληνικό λαό, από την άλλη δίνουν λεφτά από τον προϋπολογισμό της βουλής τους στην διεθνώς και επιτοπίως άγνωστη «Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας» (ΕΜΙΑΝ), δια χειρός Βούτση.
    Το αίτημα της χρηματοδότησης ήταν της «περίεργης» αυτής εταιρείας των πάντα… ανιδιοτελών αριστερών, για το 2016 εγκρίθηκε το ποσόν των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000,00 €) – προφανώς το 2017 θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση…Από τις τσέπες του ελληνικού λαού φυσικά! Πληρώστε κορόιδα! (ΥΓ): Τσιφουταραίοι του Περισσού ΤΟΥ ΚΚΕ, μη χάνετε την ευκαιρία! Βάλτε τώρα που γυρίζει! Στήστε στα γρήγορα μια «Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας» και απαιτείστε φράγκα! Μαζεύετε κι ας είναι… ρώγες – μπροστά στα δισεκατομμύρια που έχετε!

  17. (ΝΕΑ) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ! Προκλητικό Ρουσφέτι ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!

    Γενναίες μειώσεις στα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που οφείλουν να πληρώνουν τα πολιτικά πρόσωπα νομοθέτησε η κυβέρνηση. στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μια… δίκαιη αναδιανομή των φορολογικών βαρών!Ταυτόχρονα με τις ρυθμίσεις που προέβλεπαν περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια», μείωση των αφορολόγητων ορίων και αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν τον Μάιο του 2016 ως … «αντίμετρο» και μια διάταξη, η οποία προβλέπει τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ το χρόνο!Δικαιούχοι των σημαντικών αυτών φοροελαφρύνσεων είναι, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι γενικοί και οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι διοικούντες τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι διοικητές των ανεξάρτητων αρχών.

  18. Κώστα πρέπει με τον τρόπο σου να βοηθήσεις να βρούμε έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής, έντιμο, ικανό και πρώτα από όλα άνθρωπο για να αλλάξουμε τα δεδομένα στη κοινωνία μας. Φτάνει πιο το μίσος και ο διχασμός που σπέρνουν ο κυρίτσης και η ρουφιανοπαρέα του. Μην υποτιμούμε την Κω, δε μας αξίζει αυτή η κατάσταση

  19. Η Ευρώπη, για τρίτη φορά σε λιγότερο από εκατό χρόνια, ισοπεδώνεται από «βομβαρδισμό» χρέους …από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς.Μέσω της Ελλάδας οι Αμερικανοί θα βάλουν σε «αιώνιο» Μνημόνιο υποταγής ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Άνθρωπος «κλειδί» των Αμερικανών στον ρόλο «Ζαχαριάδη» ο Τσίπρας; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/02/to-megalo-finale.html

  20. Οι Εβραίοι τοκογλύφοι, χρησιμοποιώντας τη Γερμανία σαν «σκούπα» και τις ΗΠΑ σαν «φαράσι», προσπαθούν να πάρουν για λογαριασμό τους το σύνολο του ευρωπαϊκού πλούτου …Να αρπάξουν από τους λαούς τής Ευρώπης ό,τι έχουν και δεν έχουν ως ιδιοκτησία και ό,τι έχουν παράγει τον τελευταίο μισό αιώνα μετά από την καταστροφή που υπέστησαν, εξαιτίας και πάλι της ίδιας συμμορίας. Αυτή η συμμορία ελέγχει τις ΗΠΑ μέσω FED και Wall Street και η ίδια συμμορία ελέγχει τη Γερμανία από τότε που την κατέκτησαν στην κυριολεξία οι ΗΠΑ. Αυτή η συμμορία «εμπνεύστηκε» την Ενωμένη Ευρώπη απλά και μόνον για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την κατακτημένη Γερμανία εις βάρος όλων των κρατών της Ευρώπης. Μέσα στο «πλαίσιο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο λειτούργησε ως «σφαγείο», μπόρεσαν και με πολιτικές παγίδευσης έβαλαν το ένα κράτος να στραφεί εναντίον τού άλλου, ώστε στο τέλος να υποταχθούν όλα στους «σπόνσορες» της μεγάλης «σφαγής».http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

  21. Τίποτε δεν έχουν αφήσει. Ακόμα κι αυτά που θεωρούνται ως αδύνατον να πειραχθούν, τα έχουν πειράξει. Μοιράζουν υπηκοότητες χωρίς κριτήρια και απειλούν με αλλοίωση το ίδιο το ελληνικό έθνος. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους ν’ αλλάξουν την ελληνική γραμματική, για να μην «μπερδεύονται» οι λαθρομετανάστες. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να δώσουν στους Έλληνες και δεύτερη επίσημη γλώσσα. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να «αμβλύνουν» τις «γωνίες» της ελληνικής ιστορίας, για να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν το κεφάλαιο «Μακεδονία» στους σκοπιανούς χασισέμπορους του Σόρος. Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυθεντικοί Έλληνες στο νότιο άκρο των Βαλκανίων. Θα υπάρχουν κάποιοι περίεργοι φτωχοί «σερβιτόροι» των ισχυρών, οι οποίοι δεν θα μιλάνε κανονικά ελληνικά και θα σκοτώνονται σε συνωστισμούς, όπως κάποιοι πρόγονοί τους. Όταν δεχόμαστε σήμερα οι «Μακεδόνες» να μιλάνε σλαβικά, γιατί να μιλάνε στο μέλλον οι Έλληνες ελληνικά;

  22. Αυτά έχουν συμφωνήσει με τα αφεντικά τους. Με τους «δανειστές» μας. Εκτελώντας τις εντολές αυτών των δανειστών, έχουν αρχίσει να δημιουργούν συνθήκες μη αναστρέψιμες. Συνθήκες, οι οποίες δεν θα μπορούν ν’ ανατραπούν από τους Έλληνες, ακόμα κι αν το θέλουν. Με τον προδοτικό Καλλικράτη και τα δικαιώματα που έδωσαν αυθαίρετα στη μωαμεθανική μειονότητα και στους λαθρομετανάστες, στην πραγματικότητα «παγιδεύουν» με «δυναμίτες» το σύνολο του εθνικού κρατικού «οικοδομήματος». Ακυρώνουν τον κόπο και τη θυσία της γενιάς του πολέμου. Ταυτόχρονα με την αθλιότητά τους ακυρώνουν τον κόπο και τη θυσία της γενιάς της ανασυγκρότησης. Έχουν ξεπουλήσει το σύνολο των μεγάλων κερδοφόρων και ζωτικής σημασίας για την κοινωνική λειτουργία ΔΕΚΟ. Έχουν αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν φτάσει στο σημείο να ενοχλούνται που ζουν οι προηγούμενοι και πρέπει να εισπράξουν τις συντάξεις τους.

  23. Η επόμενη γενιά αυτής του Πολυτεχνείου προβλέπεται να εργάζεται αποκλειστικά και μόνον, για να εισπράξει τη σύνταξή της η γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν προβλέπεται σύνταξη γι’ αυτήν τη γενιά. Ακόμα όμως κι αυτό δεν φτάνει. Σε μια καταστραμμένη οικονομία δεν φτάνουν ούτε οι εισφορές των λίγων εργαζομένων για τις «ρυθμισμένα» πολύ πλούσιες συντάξεις της γενιάς των «ηρώων». Την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό, κάθονται και καταγράφουν το εναπομείναν δημόσιο κεφάλαιο. Το καταγράφουν, για να το πουλήσουν. Να το πουλήσουν για «ψίχουλα», για να εξασφαλίσουν τις συντάξεις τους. Να εξασφαλίσουν το «σαρκίο» τους. Παραπέρα δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει. Το σκατοσάκουλό τους να γεμίζει, για όσο διάστημα υπάρχει. Το θηριώδες σκατοσάκουλο, αν κρίνουμε από τα μεγέθη των Πάγκαλων και των Βενιζέλων. Καμία μελλοντική γενιά Ελλήνων δεν πρόκειται να επιβιώσει, αν φορτωθεί τα χρέη, τα οποία μεθοδεύουν να της φορτώσουν οι άχρηστοι.

  24. όλα τα κρίσιμα πόστα στην Ελλάδα να τα ελέγχουν οι Εβραίοι; Από τους βασικότερους διαχειριστές της «Προσφυγικής Κρίσεως» στην Ελλάδα, είναι ο «Διεθνής Οργανισμού Μεταναστεύσεως» (ΔΟΜ), που από το 1998 το ελληνικό του Τμήμα, διευθύνεται από έναν Εβραίο…Τον Δανιήλ Εσδρά, που έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα Κανάλια και βρίσκεται πάντα δίπλα στον υπουργό Μεταναστεύσεως Γιάννη Μουζάλα, όταν ανακοινώνει κάτι ευεργετικό για τους εισβολείς λαθροπρόσφυγες…Τήν Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, ο βαρέων βαρών Δανιήλ Εσδράς ξαναβγήκε στον «Σκάϊ» στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου, για να μας πείσει πόσο ωφελούν την Ελλάδα οι εισβολείς λαθροπρόσφυγες. Μεταφέρουμε επί λέξει τα λόγια του, για να καταλάβετε πόσο μας δουλεύουν οι Εβραίοι, που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια απέραντη χωματερή λαθρομεταναστών, ενώ στο αγαπημένο τους Ισραήλ, χτίζουν πανύψηλα τείχη και φυλακίζουν όποιον βρίσκεται παράνομα στην χώρα…

  25. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ – ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.

    Η Ευρώπη διαλύεται σε κλίκες οι οποίες βλακωδώς νομίζουν ότι επιβιώσουν την επόμενη της διάλυσης απέναντι στις Ρωσία και Κίνα. Η Πολωνία-Τσεχία-Σλοβακία-Ουγγαρία προσπαθούν να ανασυστήσουν την ομάδα Βίζενγκραντ ,ενός συμφώνου που ιδρύθηκε από τις τέσσερις χώρες αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού και πριν ενταχθούν στην Ε.Ε. Από την άλλη πλευρά η Γερμανία βλέποντας την επερχόμενη διάλυση της Ε.Ε. θέλει να διατηρήσει ένα πυρήνα χωρών αποτελούμενο απο την Γερμανία-Πολωνία-Γαλλία-Ιταλία. Όπως ακριβώς ο Χίτλερ ονειρεύονταν ανύπαρκτες μεραρχίες και στρατιές στο υπόγειο καταφύγιο του έτσι κι ο Σόιμπλε νομίζει ότι θα εμποδίσει την επέλαση των Αμερικάνων από Γαλλία και Ιταλία και των Ρώσων από την Ουκρανία-Πολωνία.Τίποτα δεν άλλαξε.http://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ