Ν.Ο.Κ to the Heaven Door! – Η Θέση Μου Για Το ΝΟΚ | Γράφει ο Δημήτρης Καραματζιάνης

0
7307
Ν.Ο.Κ to the Heaven Door! – Η Θέση Μου Για Το ΝΟΚ για Την Επιτροπή Διαβούλευσης
Σκέφτομαι και Δρώ, Για ένα Καλύτερο Αύριο στην Κω -Δ.Καραματζιάνης
Όταν το 1973 ο Dylan έγραφε το τραγούδι «Knock..to the Heaven Door» ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να είναι το «soundtrack» για την κατάσταση στην οποία εχει περιέλθει ο δήμος της Κω με τον ΝΟΚ και την ΕΤΑΔ και οι δημότες με το σύστημα υπάρχον Υγείας.
Δύο καταστάσεις ξένες φαινομενικά μεταξύ τους αλλά στην ουσία τους ίδιες και με τον ίδιο κοινό παρονομαστή.
Το τραγούδι αναφέρεται σε ένα συνοριοφύλακα ( σ.σ Κωακός λαός / τοπική κοινωνία ) που αποκαμωμενος και βαριά πληγωμένος ρίχνει τα όπλα του (σ.σ. Αγώνες / διεκδικήσεις ) στο έδαφος βλέποντας ενα βαρύ μαύρο σύννεφο να έρχεται κατα πάνω του να τον πλακώσει ( σ.σ. Παγκοσμιοποίηση / Ληστρική επιδρομή Funds) , και διαισθάνεται οτι έφθασε η ώρα του να παραδοθεί στον «παράδεισό» του (σ.σ. Οποιον θεωρεί οτι του αξίζει και σ’αυτόν ελπίζει. )
Η διαφορά με την κατάσταση του ΝΟΚ, είναι ότι ο επίγειος παράδεισος μας είχε χαρισθεί και πολιτικές εσκεμμένες ή εσφαλμένες ή άστοχες, τον μετέτρεψαν σε επίγειο εφιάλτη. Καλούμαστε λοιπόν να πάρουμε τα Tavor ή τα Valium μας και να συνεχίσουμε το ύπνο μας ευελπιστώντας σε ένα ήρεμο σκοτάδι, που δίνει λύση παροδική, επιφανειακή, αλλά δεν καταπολεμά την αιτία του κακού, γιατί οι αντοχές και οι αγωνιστές πλέον λιγοστεύουν και η λήθη απλώνεται σαν πέπλο επάνω στην κοινωνία μας.
Επείδη ο εφιάλτης είναι εδώ, παρόν ( ο κίνδυνος απώλειας του ΝΟΚ είναι άμεσα ορατός, αφού η Δημ.Αρχή βεβαιώνει ότι έκανε ότι είναι δυνατό και φέρει «απαιτώντας» προς θετική ψήφιση την παρούσα λύση της μίσθωσης για 25+5 ετη ), θα πάρουμε και εμείς οι πολίτες τη δόση του Zanax και θα ψηφίσουμε θετικά, σαν «αποκαμωμένοι πια συνοριοφύλακες», περιμένοντας ( ποιοί και πόσοι από εμάς; ) το αύριο για ενα νέο….αγώνα (😉 ενάντια στα διαρκώς ισχυροποιούμενα Ιδωτικά Συμφέροντα για το «τοπικό κοινωνικό καλό».
Το καταστατικό της ΕΤΑΔ αναφέρει: » Η ΕΤΑΔ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς προστασίας και μεγιστοποίησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, έναν σύγχρονο μοχλό ανάπτυξης που με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και ακολουθώντας τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων με στόχο να δημιουργήσει όρους βιώσιμης και χειροπιαστής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.»
Πόση ειρωνεία και υποκρισία κρύβεται σε μιά μονο παράγραφο.
Η μεγιστοποίηση της αξίας της περιουσίας και η υπηρεσία των συμφέροντων των Ελλήνων φορολογουμένων καθώς και η ανάπτυξη σε Τοπικό Επιπεδο προφανώς υλοποιείται με αφαίμαξη των εισοδημάτων μας εκμισθώνοντάς μας την ίδια μας τη γη ( εκμίσθωση ΝΟΚ σε Δήμο και κατά συνέπεια επιβάρυνση των δημοτών ) με εκβιαστικούς όρους, θέτοντας στενούς χρονικούς περιορισμούς υλοποίησης σχεδίων εκμετάλλευσης με απωτερο σκοπό τη αποκομιδή υπερκερδών αλλιώς παύει η εκμίσθωση.
Νιώθουμε σαν δαρμένα λιοντάρια στο κλουβί των δεσμωτών που μας περιγελούν, πετώντας για την ανάγκη της επιβίωσής μας τα κυνήγια της περιοχής μας, που τα γεύονται σπάταλα προς την τέρψη τους.
Λυπούμαστε αλλά με βαριά καρδιά – το μη χείρον βέλτιστον για άλλη μια φορά δυστυχώς – λέμε Ναι στο Προσύμφωνο του τωρινού Δημάρχου κ.Νικηταρά και της παρούσας δημ.αρχής.
Νιώθοντας ότι χτυπάμε την πόρτα του παραδείσου για τον ΝΟΚ,
καλή συνέχεια και επιφυλασσόμαστε για μελλοντικούς αγώνες συμπολίτες.
Μ’ αδερφικούς χαιρετισμούς
Δημ. Κ. Καραματζιάνης
Καθ.Φυσικής Πληροφορικής
Πρόεδρος Εν Κω Πελοποννησίων
Υ.Γ. Ανάλογες καταστάσεις γνωστές σε όλους μας για δεκαετίες και συναισθήματα μας διακατέχουν και για το ΕΣΥ.
Ευελπιστώντας να μην αδικοθρηνήσουμε και άλλους δικούς μας ανθρώπους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ