Ιωάννα Ρούφα: Από τη δωρεάν παραχώρηση σε μια ληστρική συμφωνία…

3
3371

Η ήττα είναι δεδομένη. Κυρίως για τη δική μας παράταξη.

Από τη δωρεάν παραχώρηση ,περάσαμε στη μίσθωση.

Δεδομένα τα 100.000 ευρώ ετησίως  ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, συν το 50% των εσόδων !

Η ΕΤΑΔ παραμένει  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ αλλά και ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ αφού πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ θα λαμβάνει και τα μισά από τα υποτιθέμενα έσοδα .

Π.χ. βγάζει  ο δήμος 200.000 ευρώ; Η ΕΤΑΔ θα λαμβάνει  τα 150.000 ευρώ! Αν ο δήμος δεν βγάλει κανένα κέρδος η ΕΤΑΔ θα λαμβάνει, εγγυημένα, 100.000 ευρώ ετησίως!

Πρόκειται περί ληστρικής συμφωνίας!  Πείτε μου ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα δεχόταν μια τέτοια συμφωνία;

Μιλάμε  για τη γη των πατεράδων μας και των μανάδων μας. Και πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ!  Ανήκει λέει το κομμάτι των 70 στρεμμάτων στο δημόσιο… Δηλαδή τι είναι το δημόσιο δεν είναι οι πολίτες της Κω;

Νοικιάζω ένα μαγαζί, δίνω κάθε μήνα το ενοίκιο και κάθε μήνα δίνω και το 50 % των κερδών δηλαδή τα μισά μου κέρδη! Αυτή είναι η πρόταση της ΕΤΑΔ γιατί την πρόταση του δήμου δεν την ακούσαμε ακόμα!

Δεσμεύετε το δήμο με 4 εκατομμύρια  ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια και η ΕΤΑΔ παραμένει και ιδιοκτήτης και συνέταιρος που μπορεί να ακυρώσει τη σύμβαση και να μας πετάξει έξω ότι ώρα θελήσει…..

Το έγγραφο- πρόταση της ΕΤΑΔ αναφέρεται  σε έγγραφο του δήμου και όχι σε απόφαση! Γιατί ενώ λάβατε μια απόφαση το 2020 δεν την γράψατε ποτέ και δεν την αναρτήσατε ποτέ! Γιατί αλλά λέγατε και άλλο πλάνο είχατε.

 Όταν 7,5 μήνες μετά την λήψη της απόφασης του 2020 σας ρώτησα που είναι η απόφαση… γράψατε μια απόφαση …ο θεός να την κάνει απόφαση, την οποία ουδέποτε αναρτήσατε. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο κύριος Νικηταράς έλεγε ότι δεν χρειαζόταν να αναρτηθεί γιατί δεν εμπεριείχε οικονομικό αντικείμενο! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Τελικά τα πάντα είναι χρήμα… Γι αυτό ποτέ δεν μου απάντησε ο κύριος Νικηταράς  τι πήγε και έκανε τον Σεπτέμβριο του 2019 στα γραφεία της ΕΤΑΔ…

Λέγατε στην παρουσίαση της μελέτης του ΤΕΕ που θυμίζω ότι ποτέ ΔΕΝ εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο για δωρεάν και ελεύθερες παραλίες… Λέτε  στη γραπτή εισήγησή σας  για την  «τελευταία ίσως διέξοδο των συμπατριωτών μας για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα.»

Αλλά στην πρόσφατη συνέντευξή σας δηλώσατε ότι ο δήμος θα έχει έσοδα από τη μίσθωση της παραλίας… Που είναι ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας λοιπόν;;

 

Στη συμφωνία με την ΕΤΑΔ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η παραλία. Αν συμπεριλαμβάνεται να το πείτε καθαρά και εγώ θα σας πιστέψω και θα ανακαλέσω. Για την παραλία  πρέπει να γίνει άλλη μίσθωση.

Τι θα κάνει ο δήμος θα μισθώσει την παραλία και θα εκδίδει εισιτήριο για την πρόσβαση των πολιτών για να έχει έσοδα; Ή θα την υπενοικιάσει σε ιδιώτες που και εκεί πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν;

Πόσες φορές να πληρώσουν οι πολίτες αυτήν την κατά τα άλλα ιστορική συμφωνία που κάνατε:; Τα δεδομένα 100.000ευρώ το χρόνο; Το μίσθωμα της παραλίας; Το μίσθωμα της ξαπλώστρας … Το 50% των εσόδων;

Λέτε στην εισήγηση σας ότι δημιουργείτε παράλληλα τις προϋποθέσεις, όταν αλλάξουν προς το καλύτερο τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, να διεκδικήσουμε την πλήρη παραχώρηση της περιοχής εκεί που πραγματικά ανήκει, στο λαό της Κω.

Έμμεσα παραδέχεστε ότι ανήκει στον λαό της Κω. Όχι όμως για τα επόμενα 30 χρόνια!

Αυτή είναι η ιστορική συμφωνία που κάνατε και παραμυθιάζετε τον κόσμο.

Αν αυτή η κοινωνία είχε ηγέτη  και συνείδηση θα είχε κυκλώσει – αγκαλιάσει με το σώμα της τα 70 στρέμματα …  που κατείχαμε από το 2002 και δεν τηρήσαμε τους όρους της του παραχωρητηρίου που το αφήσαμε επιδεικτικά μα λήξει… είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Έγραψε ο Δήμαρχος Κώστας ο Καϊσερλης με αφορμή την πρόταση της ΕΤΑΔ ότι ο δήμος και η κοινωνία κατέβηκε στη Συγγρού…

Μεταφράζω:  Εκπόρνευση.  Εκπόρνευση της πολιτικής ζωής.

Προσθέτω:  για να κατέβει κάποιος ή μια κοινωνία στη Συγγρού πρέπει να έχει ακόμα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης , πρέπει να της έχει μείνει κάτι για να πουλήσει… κάτι ακόμα να βγάλει στο κλαρί…

Το εκβιαστικό δίλλημα , πληρώστε αλλιώς θα το πάρει ο μεγαλο -ξενοδόχος. ο μεγαλο -επενδυτής  είναι η άλωση της πολιτικής.

Δείτε ποιος κάνει την πρόταση. Δείτε με ποιον μιλά ο δήμαρχος… με μιαν ΑΕ  που λειτουργεί με αρχές ιδιωτικής οικονομίας, τάχα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Τι πειράζει που το νοσοκομείο μας παραπαίει,, τι πειράζει που δεν έχουμε παθολόγο, τι πειράζει που η καρότσα αντικατέστησε το ασθενοφόρο;; όσα πιο πολλά ανεχόμαστε τόσα περισσότερα θα υφίστανται ως απώλειες..

 

Αυτό το ηθικό- πολιτικό δίλημμα είναι ψευδεπίγραφο  και απευθύνεται σε διαχειρίσιμους  και ευμετάβλητους ισορροπιστές που παροικούν στις παρυφές του συστήματος και φροντίζουν για την αυτοσυντήρησή του.

Είναι η άλωση των αξιών και η κατάντια μια κοινωνίας εξαρτημένης και υποταγμένης … μιας κοινωνίας ευνουχισμένης, χωρίς όραμα…        .

Οτιδήποτε φαντάζει ως μονόδρομος μου ασκεί μια μορφή βίας την οποία αρνούμαι να υποστώ.  Όσο πιο ενδοτικοί είμαστε τόσο περισσότερα θα μας παίρνουν.

Αν αυτή τη συμφωνία την έφερνε ο Κυρίτσης , που την αναφέρει ως διαζευκτική λύση στη δική του απόφαση και αναφέρομαι  στο τίμημα ,σήμερα θα μας  καταγγέλλατε ως μειοδότες και θα την καταψηφίζατε. Δεν έχει διαφορές η προσέγγιση σας.

Θυμίζω τέλος ότι η δική μας πρόταση είναι ταυτόσημη με αυτήν του ΤΕΕ, δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα. Αυτό ψηφίσαμε το 2018 αυτό ψηφίσαμε το 2020 και το ρίξατε στο καλάθι των αχρήστων.

50% έδωσε η Κως στον Μητσοτάκη. Τις επόμενες μέρες επισκέπτεται το νησί μας. Πάμε όλοι μαζί, όλες οι παρατάξεις να αξιώσουμε την παρέμβαση του.

Τέλος, για τη συμφωνία που παρουσιάζεται ως νίκη και ως επιτυχία ενημερώνω:

-Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Θάσου από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο, τον Δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη και την Ειρηνοδίκη του Ειρηνοδικείου Θάσου, Χριστίνα Καρακώστα, η σύμβαση παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του πρώην κτηρίου της Δ.Ο.Y Θάσου…

-09/05/2023   Υπεγράφη στα γραφεία της ΕΤΑΔ η Σύμβαση της απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» προς τον Δήμο Βισαλτίας ….

Τα παραπάνω αποτελούν παραδείγματα μόνο του τελευταίου μήνα μιας πεπατημένης πρακτικής της ΕΤΑΔ ΑΕ με παραχωρήσεις έναντι ανταλλάγματος.

Θα ήμουν περήφανη και θα άξιζε να δώσω τον αγώνα αν μπορούσα να πείσω την κοινωνία ότι η συμφωνία που μας προτείνεται έπεται πολλών αρνητικών εξελίξεων. Φαίνεται όμως ότι αυτή η πίστη, αυτή η στάση φαντάζει σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Και το ερώτημα είναι που είναι η κοινωνία;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωρε κυρα μου,την μιαν ο γιωρκαλης,την αλην εσυ,την αλην ο κυριτσης,βγαίνετεν και ζαλισατες μας …….σταματηστεν επιτέλους.

  2. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες 1.463.337,36€ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ! 745.000 ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΝΟΥ ! 635.000 για τον κομβο! ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 50.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ