ΣΕΠΕ Κω προς Δήμαρχο Κω: Μην προχωρήσετε το έργο ανάπλασης της πλ. Καρδάμαινας τον Μάρτιο, αλλά μετά το τέλος της σεζόν (Pics)

31
6290

26/2/17

Αξιότιμοι,

δήμαρχε κ. Γ. Κυρίτση, αντιδήμαρχε τουρισμού κ. Η. Σιφάκη, αντιδήμαρχε τεχνικών έργων κ. Δ. Γερασκλή,

 

Ο ΣΕΠΕΚΩ σας ζητάει να μην προχωρήσετε στο έργο της ανάπλασης της πλατείας της Καρδάμαινας που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Μάρτιο αλλά να το ξεκινήσετε μετά το τέλος της σεζόν ώστε να μην επιβαρυνθούν μέσα στο καλοκαίρι οι επιχειρηματίες συνάδελφοι της περιοχής.

Σε συνέλευση που έγινε στην αίθουσα της κοινότητας την περασμένη εβδομάδα, το σύνολο των μελών του ΣΕΠΕΚΩ της Καρδάμαινας εξέφρασαν την αντίθεση του να ξεκινήσει μια τέτοια επέμβαση στην καρδιά του χωριού λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρώτες αφίξεις τουριστών. Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι όσο σφιχτό και να είναι το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου, με οποιαδήποτε απόκλιση προκύψει, θα φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού και το κέντρο της Καρδάμαινας ακόμα θα ταλαιπωρείται με εργασίες.

Το χωριό αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης. Είναι χαρακτηριστικές οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν για την εικόνα του οι συνάδελφοι μας: «Χαλέπι» ή «βομβαρδισμένη περιοχή». Σε κεντρικά σημεία του πάνω στην παραλία και δίπλα σε επιχειρήσεις τα μπάζα κυριαρχούν (φωτoγραφίες 1-9), αλλά και σε βασικούς δρόμους του χωριού όπου ήδη εκτελούνται έργα η εικόνα δεν είναι καλύτερη (φωτο 10-16). Στην πλευρά προς το ξενοδοχείο «Χελώνα», το υποτιθέμενο «πεζοδρόμιο» σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί εντελώς (φωτο 17-18), ενώ από την άλλη μεριά ο παραλιακός δρόμος προς τα ξενοδοχεία «Μήτση» έχει καταρρεύσει σε κάποια σημεία του, με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος (φωτο 19-21). Όλα αυτά για να φτιαχτούν πριν ξεκινήσει η σεζόν απαιτούν τεράστια κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού και σας καλούμε να επικεντρωθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου το έργο της ανάπλασης της πλατείας, που όλοι θέλουν να γίνει, από τη στιγμή που δεν εντάσσεται σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενο όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γερασκλής, μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο και να είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι του 2018 όπως ζητάνε και οι συνάδελφοι από την Καρδάμαινα.

Τελειώνοντας να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Νίκο Πόγια για την παραχώρηση της αίθουσας

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο πρώτος στόχος του ΟΤΑΠ να είναι η έναρξη συνεχών διαπραγματεύσεων με την RYANAIR–FRAPORT και άλλες εταιρίες χαμηλού κόστους για να γίνει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα σταδιακά, όπως χανιά ,ρόδος ,κερκυρα κλπ.
    Στον ΟΤΑΠ να συμμετέχουν εκπρόσωποι απο τουριστικά γραφεία,ξενοδόχους,διαμερισματούχους,γκαρσονιέρες,εστιατόρια,καφετέριες, τουριστικά καταστήματα,ΔΕΑΣ,ΚΤΕΛ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ,ΤΑΞΙ,ΤΡΕΝΑΚΙΑ,αρχαιολογία κλπ.

    • ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΕΠΕ, ΘΈΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ, ΘΈΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ.

      ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ, ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΈΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ, ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ…

      • ΟΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ έχουν άποψη εκτός από το 2ο στρατόπεδο και για τα δημοτικά έργα και την αισθητική της Καρδάμαινας...

        Από την μια οι τιμές στα μαγαζιά τους πιο ξεπερνούν Γλυφάδα και Λαγονήσι και από την άλλη που οι περισσότεροι σερβίρουν αντί για νόμιμες αποδείξεις τα δελτία παραγγελιών. Έτσι και εγώ αύριο πάω στην Κάλυμνο για ψάρια, θαλασσινά και χταπόδι με ουζάκι στην μισή τιμή από τους ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ…

        • Σε λίγο και εσύ και ο δήμαρχος και όλοι οι μαιμούνες του θα αναγκαστείτε να ξενιτευτείτε.Καλή είναι και η Κάλυμνος, ΜΑΖΙ με το βουλευτή που πολιτογραφήθηκε πάρτε δρόμο γιατί ως δημοτική αρχή το ίδιο άχρηστοι είστε!

        • Ευγενικέ εστιάτορα του ΣΑΠΙΕ, γεμάτη η παντούφλα για Κάλυμνο αγανακτισμένους Κώους από την εκμετάλλευση σας…

          Και για να προσγειωθείτε πριν μας χάσετε τελείως οι περισσότεροι από εσάς που μας αρμέγετε στραβωθείτε τιμές… Βαθύ Καλύμνου: 1 μερίδα χταπόδι ΦΡΕΣΚΟ στα κάρβουνα, 1 καλαμάρια ΦΡΕΣΚΑ, 1 γυαλιστερές, μία τσανάκα μιρμιζέλι και 2 καραφάκια ούζο ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ +12 για τα εισιτήρια πάλι φτηνότερα από σουβλατζίδικο… Στην Κω για τα ίδια θέλουν 55-60 Ευρώ.

        • Και μην ξεχνάτε, χάθηκε το ΧΆΘΗΚΕ ΤΟ ΑΓΝΌ. Μας ταΐζουν κατεψυγμένα και κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλατζί..

          Ότι πιο φτηνό κατάψυξης το φλομώνουν στο αλάτι και στα μπαχαρικά και μας τα προσφέρουν για σπεσιαλιτέ. ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, 30% ακριβότερα από τα εστιατόρια του Συντάγματος, έτσι οι ντόπιοι τους έχουν κόψει και οι τουρίστες βολεύονται με το Al inclusive…

      • Όταν βλέπω ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ που το παίζουν και φορέας λιγουρεύομαι πηχτή...

        Όταν δε φέρνουν λογαριασμό χωρίς νόμιμη απόδειξη, παραφουσκωμένο λες και τρως στο Καστελόριζο της Κηφισιάς, τότε καταλαβαίνω πως γίνονται οι χοντροί κ@λοι…

        • Κατεβάστε βρε τις τιμές που για να φάει ένας στα μαγαζιά σας θέλει ένα βδομαδιάτικο, μας ροφάτε σαν χταπόδι με τις βεντούζες.

          Τώρα που χειμώνιασε καλά κάνουμε και παίρνουμε …..από τον Φ….@ με 20 Ε το κιλό τα μπαρμπούνια όταν εσείς τα χρεώνετε 55-65 Ευρώ και από την Τσ…κα σε τιμές που εσείς χρεώνετε τα γιαπράκια μας δίνει μια χορταστική μερίδα… Θα κάνετε μαύρα μάτια να δείτε ντόπιο. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και ΧΩΡΙΣ να παίρνουμε ΑΠΟΔΕΙΞΗ….

    • εδω οδηγειται το νησι στην καταστροφη με την προδοτικη σας σταση και σας ενοχλει η αναπλαση της πλατειας. να πουμε στον δημαρχο να παιρνει την αδεια σας πριν ξεκινησει οποιοδηποτε εργο. ειστε για πολλα γελια!!!!!!

      • Οι επαγγελματίες του νησιού λειτουργούν επιτέλους με επαγγελματισμό

        ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΕΠΕ. ΣΥΛΟΓΟΣ ΜΕ @@@@@ΙΑ!!!! ΕΥΓΕ!

      • Οταν θέλουν να επιμήκηνουν την σεζόν να ξεκινάει απο τέλος Μαρτη σημαίνει οτι το χωριό τέλος Μαρτη πρέπει να ειναι έτοιμο να τους δεχθεί,σε αυτά ελπίζουμε, αυτο ειναι το ψωμί μας όλων άμεσα και εμμέσως ελάτε μια βόλτα απ την Καρδαμαινα αυτή τη στιγμή και κάντε μια βόλτα απ όλους τους δρομούς και αν θεωρείτε οτι η προτεραιότητα ειναι η αναδιαπλαση της πλατιάς τότε είστε βαθιά νυχτωμένος για να τα λέτε αυτά.. για ρωτήστε και μας που ζούμε εδώ.. όλοι οι δρόμοι ειναι σε άθλια κατάσταση η παλιά παιδική χαρά ένα αίσχος, και αν έχετε παιδιά και έρθετε Καρδαμαινα πείτε μου αν υπάρχει μια παιδική χαρά που ο τουρίστας να πηγενε το παιδί του και να μην πάθει πολιτισμικό σοκ, να πηγαίνουν και τα δικά μας παιδιά…

        • οι απόκριες πέρασαν και, δυστυχως για σας, οι μάσκες έπεσαν.

        • Ναι κυρία μου αλλά την καρδαμαινα την καταντήσατε εσείς οι ίδιοι τσαντιρ μαχαλά σε εποχές που για τα φράγκα χτίζατε «»καρσονιέρες»» /ο Θεός να τις κάνει , όπου να ναι. Καταντήσατε την παραλία ένα χάλι. Φτιάξτε μαγαζιά που ούτε κι εσείς ξέρετε τι είναι. Εστιατόριο; μπαρ; ταβερνα; φάστ φουντ; καφετέρια; Μια ματιά στις ταμπέλες σας θα σας πείσει. Ο άλλος είδα έχει κοκτέιλ μπαρ και παράλληλα είναι και γυράδικο. Για να μη μιλήσω για πολεοδομικά… Όσον αφορά την αισθητική…μόνο Ελλάδα δεν θυμίζει η Καρδαμαινα. Καταφερατε έτσι να μεζευετε όλο το συφερτό των τουριστών με ότι αυτό συνεπάγεται. Μου μαζέψατε και όλο το αληταριό από Αγγλία να δουλέψει και κατάντησε η καρδάμαινα σε αυτά τα χάλια. Να κοιτάξετε να μαζευτείτε και να μην τα ρίχνετε όλα σε άλλους. Και να μην τα κάνετε όλα για λίγο και εύκολο χρήμα.

  2. Επίσης ο ΟΤΑΠ με το ΔΛΤ να ασχοληθούν για την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων που τώρα έχουμε μείωση αφίξεων.
    Τώρα έχουμε μονομερή τουρισμό στα inclusive και η πόλη και τα χωριά είναι άδεια,έρημα απο τουρίστες.
    Τα μικρά ξενοδοχεία-διαμερίσματα-γκαρσονιέρες στην πολη πρέπει να έχουν τουρισμό το καλοκαίρι με τις εταιρίες χαμηλού κόστους και σταδιακά να επεκταθεί και την χειμερινή περίοδο.
    Είναι η μόνη διέξοδος για την ανάκαμψη του τουρισμού και την διάσωση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων.

  3. Καρδαμιωτης.Κυριτση μην ξαναπατησεις το ποδαρι σου στην καρδαμενα

    Ουτε ζωγραφιστο δεν θελουμε να σε ξαναδουμε.Κοροιδεψες ενα ολκληρο χωριο.Μακρια απο την καρδαμενα εσυ και οι συμβουλοι σου.

  4. I go on holiday three times a year, and I try very hard to stay in small Hotel…but people who work 48 weeks a year, when they come on holiday they want luxury, they want to be pampered, the do not want to stay in a small Hotel, and every time they need a drink, they have to pay….its a constant cost…we are very very very lucky, here in Kardamena that we do have a real hard core of people that come every year and do just that, but they are a dying race, their children wont be the same….some of the rooms here in Kardamena, have the same beds and equipment in them, that they had when I first came to work as a Rep in 1981…well maybe that is a slight exaggeration, but all the little Hotel that make the effort here in Kardamena…are sort of doing ok…when you think the Market Trend for AI has been leading for the last 10 years….I think some people are finally getting a little fed up of it and Thomas Cook, are opening their First Bed and Breakfast Hotel here on Kos this year, after having success with two on Rhodes last year….a tiny step in the right direction. The Lakitira/Xelona Group also has a variety of boards available….and so glad that The Aegean Village stuck it out, and is only half board, it makes a huge different even these 4 Hotel…..Grand Blue also has a variety of board…my friends who were Reps in the 1990’s with me stayed there this year…as they were desperate to have a lovely room….but of course did not want AI because they come in to the village every night….I could go on forever and forever, on this subect, having arrived in Kardamena in 1981 and worked for English Tour Operators in the village for 34 years…and believe me low cost guests are NOT LOW COST TOURISTS..

  5. Από το πολύ κράξιμο που φάγατε για την προδοσία για προαναχωρησιακό ξεφύγατε!!!!!!

    ο καταστατικός ρόλος του ΣΕΠΕ είναι να κάνει αντιποίτευση; τι είπατε στα μέλη σας για τα τσαντίρια που υπάρχουν σ` όλη την Κάρδάμαινα; τους είπατε να τα ρίξουν για να ομορφύνει η εικόνα του χωριού;

  6. η συναντηση εγινε πριν απο μια βδομαδα και αλλα ειπαμε, αλλα γραφετε. τωρα σκεφτηκατε να βγαλετε ανακοινωση? ποιος ο λογος? γιατι εμεις οι καρδαμιωτες θελουμε την αναπλαση.

    • Την θελουμε εμείς οι καρδαμιωτες αλλα τα τα πρώτα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν 9 Απριλίου και η Καρδαμαινα ειναι βομβαρδισμένη; τι να προτακανουνε; υπάρχει περίπτωση να διεκπεραιωθεί το έργο χωρίς καμία αντιμετώπιση προβλημάτων μέχρι τις 9 Απρίλη; για κάποιον περίεργο λόγο δεν νομιζω… τι θα έχουμε να δείξουμε στον τουρίστα στις 9-10-11 κλπ Απριλίου; ποσό ανοργάνωτοι ειμαστε; γιατι κάθε χρόνο αυτο γινετε αλλα κατά τα αλλα θελουμε να μεγαλώσουμε την τουριστική σεζόν.. Ετσι;

  7. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΛΑΓΟΙ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.

    • ΤΡΙΏΡΟΦΟΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ με σαλάτα εποχής ολίγον από ΡΟΥΦΑ... Το τριόδιο άρχισε, μετά τις καμουζέλες το θέατρο σκιών...

      Σου λέει, ο ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ με τα κατσαβίδια έγινε Έπαρχος εμείς δεν είναι κρίμα να καπνιζόμαστε στην κουζίνα;

  8. ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑΣ? ΘΑ ΣΑΣ ΜΥΝΗΣΟΥΝ.

  9. KALA GIA TON SEPE ELEGE I DIMOTIKI ARHI OTI INE AKSIOPISTOS SINOMILITIS TORA VRE LAMOGIA DEN INE. SAN DEN NREPESTE.EHETE DIALISI TON TOPO KE MILATE AKOMI LAMOGIA TRITIS KATIGORIAS

  10. οι φωτογραφίες τα λένε όλα. το χωριό είναι βομβαρδισμένο και κάποιοι θέλουν να σκάψουν και την πλατεία καλοκαιριάτικα. έλεος. κοινή λογική χρειάζεται. μπράβο στο σωματείο για την παρέμβαση.

  11. MAZEΨΤΕ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΕΠΕΚΩ. Η ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΓΑ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

  12. τι λέτε ρε παιδιά. Εμείς έχουμε πολλούς σωτήρες στη Καρδάμαινα. Την ευτέρπη, το νικολάκη κι άλλους

  13. Σύντομα και στην Ελλάδα – ΟΛΗ η Αλήθεια για τους Μετανάστες στη Σουηδία! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Το νεοταξικό καθεστώς και τα προσκυνημένα ΜΜΕ λύσσαξαν όταν ο Τραμπ αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα και τους βανδαλισμούς των λαθρομεταναστών στα Σουηδικά προάστια.Ιδού όλη η ωμή πραγματικότητα που πονάει τους δοσίλογους της Αριστεράς. Άλλο ένα εξαιρετικό βίντεο από τον Paul Joseph Watson. https://www.youtube.com/watch?v=JKqwf36c-XI

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ