Να ξεφύγουμε επί τέλους από την μέγγενη του μεταναστευτικού! Στη Χίο πέτυχαν την ίδρυση Τουριστικής σχολής!

24
1422

Να ξεφύγουμε επί τέλους από την μέγγενη του μεταναστευτικού!

Να ανοιχτούμε στα πραγματικά μας ανοικτή ζητήματα!

(τελευταία γραπτή κατάθεση από την πολύ ‘’τιμητική’’ για τον γράφοντα θέση του προεδρείου)

Για άλλη μια φορά η Κως ασχολείται με το προσφυγικό-μεταναστευτικό με αρνητική διάθεση σπαταλώντας χρόνο και σκέψη, υλικές και πνευματικές δυνάμεις που θα έπρεπε αλλού να κατευθύνονται και αλλού να στοχεύουν. Το ίδιο γίνεται και με το χρέος σε κυβερνητικό επίπεδο. Ας μείνουμε όμως στα δικά μας. Η τοπική πολιτική ξεκινά από το παγκόσμιο, περνά στο ευρωπαϊκό, το περιφερειακό και φτάνει στο τοπικό, λέγαμε από παλιά!

—Σε παγκόσμιο επίπεδο επικρατεί τεράστια αναταραχή και κανείς δεν ξέρει που βαδίζουμε.

’’ Βρισκόμαστε στο στάδιο που τίποτα δεν επιτρέπει το προανάκρουσμα του μέλλοντος και την θεμελίωση μιας νέας ηγεμονίας που θα ενώνει την κατακερματισμένη με ψευδοεθνικές και νεοζηλωτικες συγκρούσεις την ανθρωπότητα’’ έγραφε από το 1985 ένας Γάλλος φιλόσοφος (Λ. Αλτουρερ). Σήμερα στα υπερ-τοπικά επίπεδα υπαρχει κρίση με κύρια στοιχεία την αβεβαιότητα, την πληθώρα αντιμαχομένων παραγόντων και αντίρροπων δυνάμεων. Το 2016 είδαμε: Brexit, εκλογή Trump, ΟΧΙ στο Ιταλικό δημοψήφισμα, πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία-Ιράκ και τις απειλές της στην ακεραιότητα της Χώρας μας. Περιμένουμε δυστυχώς τα χειρότερα για το 2017. Το μεγαλύτερο και άμεσο πλήγμα για τον τόπο μας ήρθε μέσα από την σκληρή ωμότητα και υποκριτική κυνικότητα της διαχείρισης του ιδιωτικού και δημόσιου Χρέους από την Ε.Ε., την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού μας απέναντι των ισχυρών παικτών της Ευρώπης και την κακή διαχείριση των προσφυγικών ροών. Έτσι οδηγηθήκαμε: πρώτα στον κλωβό του χρέους και οικονομικής ύφεσης και στην συνέχεια στο μονομερές κλείσιμο συνόρων και τον εγκλωβισμό προσφύγων στην χώρα και ιδίως στα νησιά μας. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην Χώρα μας και στο νησί μας συμπυκνωθήκαν ιστορικά οι αντιφάσεις της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης! Και όπου τα δύσκολα εκεί και οι εμφάνιση των αδυναμιών μας! Η κρίση είναι πάντα διαλυτική και οδηγεί σε ένα τέλος. Το προδιαγραφόμενο τέλος απειλεί τους υπάρχοντες θεσμούς και τις πολιτικές που δεν μπορούν να δώσουν θετική διέξοδο στα προβλήματα. Για το μεταναστευτικό μετά το πρόβλημα του 2015, ήρθε το πρόβλημα με την δημιουργία HOTSPOT και τώρα επανερχόμαστε με το ΟΧΙ στην ‘’κλειστή φυλακή Αμυγδαλέζας’’ που θα φιλοξενεί αυτούς που θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Χωρίς να εκτιμηθεί ο συσχετισμός δύναμης επιβολής της διαχείρισης μέσω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς να αξιολογηθεί ο ρόλος του HOTSPOT στην διαχείριση του μεταναστευτικού, με ευκολία σπέρνουμε γενικευμένη αμφισβήτηση των εμπλεκομένων θεσμών των διαχειριστικών μέτρων τους και χωρίς να έχουμε εναλλακτική πρόταση λέμε ΟΧΙ! Οι κίνδυνοι αυτών των επιφανειακών πολιτικών είναι προφανείς, εκθέτουν την κοινωνία των πολιτών και απειλούν και την ίδια την Δημοτική Αρχή.

—Για να διατυπώσουμε πρόταση διαχείρισης πρέπει να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις στην παγκόσμια κατάσταση. Όμως εδώ …’’δεν παίζουμε’’! Παίξαμε και χάσαμε! Την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2013-15 η χώρα μας ήταν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος! Ήταν προμετωπίδα ανατροπής παγκόσμιας σημασίας που είχε στόχο την λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης! Η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απομάκρυνε τις ελπίδες επηρεασμού μιας πολιτικής από τα κάτω και από αριστερά! Και φυσικά απομάκρυνε την οποιαδήποτε εφαρμογή αριστερών λύσεων στην οικονομία και στο προσφυγικό.

—Στην Ε.Ε. υπαρχει μια κατάσταση προβληματική και πολύ πίσω από τις ιδέες του ‘’κοινού μας σπιτιού’’. Αν δεν έχουμε άποψη για το ΜΕΣΑ ή ΕΞΩ, το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις πολιτικές της είναι αναγκαίο να έχουμε άποψη στο αν η ενοποίηση της Ε.Ε. είναι αντιστρεπτή ή μη αντιστρεπτή διαδικασία! Αν είναι μη αντιστρεπτή, όπως πιστεύουμε είναι η εκτίμηση των πολλών, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις πολιτικές της και τις συμφωνίες της! Διαφορετικά κάνουμε λαϊκισμό (είναι ακατανόητες οι ανακοινώσεις βουλευτών Δωδεκανήσου που παρακάμπτουν την ευρωενωσιακη ευθύνη της συνθήκης ΕΕ-Τουρκίας για να αποκτήσουν ακροατήριο στους ακροδεξιούς ξενοφοβικούς κύκλους ρίχνοντας τα στην κυβέρνηση της … αριστεράς!!!) Για προφανείς λόγους θεσμικούς, επιστημολογικούς και ανθρωπολογικούς η ΕΕ είναι διαδικασία μη αντιστρεπτή. Τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει το γεγονός της αλληλεπίδρασης μεταξύ των θεσμών στην ΕΕ, της αλληλο-πλοκής των παραγωγικών κλάδων και των βημάτων αλληλοδιείσδυσης μεταξύ των κοινωνιών της. Για παράδειγμα μετά το 2010 έφυγαν λόγω ανεργίας 400.000 νέοι επιστήμονες μας, που ζουν στις χώρες της ΕΕ! Το σημαντικότερο λοιπόν είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι οικονομικές σχέσεις των 27 θα αλληλοεπηρεάζονται όποια επιστροφή και να γίνει στο έθνος κράτος όποια και να είναι η σχέση μας με το ευρώ! Η ανάπτυξη και η εξέλιξη γίνεται στην βάση της επιστημονικοτεχνικής προόδου, της εργασίας και του κεφαλαίου που δουλεύουν σε ανοικτούς ορίζοντες! Όμως την ίδια ώρα ο κόσμος μπορεί να αλλάζει. Η ΕΕ, η Ευρώπη, η ευρύτερη περιφέρεια μας τέμνεται από τους ανταγωνισμούς για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες, τους πολιτικούς αποκλεισμούς, τις στρατιωτικές επεμβάσεις αλλά και τις τεράστιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που θέτουν ζητήματα πολιτικών αλλαγών.

Γυρνώντας στο επίπεδο του νησιού μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια με τα προβλήματα της κρίσης κυριαρχίας στην περιοχή μας, του χρέους, του μεταναστευτικού, των τουρκικών απειλών και της κλιματικής αλλαγής. Βλέπουμε ήδη την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων, νιώσουμε την κοινωνική διαίρεση, καταγράφεται η εξάντληση των φυσικών πόρων! Θα ζήσουμε την οικονομική μεγέθυνση χωρίς αναδιανομή (ναι! θα ρθεί μέσω η αριστεράς η δεξιά ανάπτυξη!) και την ανάπτυξη χωρίς αξίες! Το ιδεολόγημα της πλούσιας Κω που συμπεριλαμβάνει και εξισορροπεί τις οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, που εξασφαλίζει υψηλά εισοδήματα και γενικευμένη πρόοδο δέχεται πλήγματα από παντού! Δεν είναι το θεμέλιο του κακού το μεταναστευτικό! ΝΑΙ! Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο είναι η κακή του διαχείριση! Η απουσία και η άρνηση είναι αδυναμία διαχείρισης, η οποία οδηγεί στην βία και στο μίσος! Το αίσθημα κατάρρευσης της ΕΕ και κατάρρευσης του κράτους και γενικότερα η αμφισβήτηση των θεσμών, οδηγεί τα άτομα στην σαγήνη της ισχύος και στην αναζήτηση δύναμης που εκδηλώνεται με την επιβολή στον αδύνατο! Αυτός είναι ο φασισμός της συμπεριφοράς (Ε.Φρομ)! Οδηγεί σε απάνθρωπες συμπεριφορές όπως αυτές γονέων που ζητούν δημόσια την στέρηση της δυνατότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν κάπου πιο πέρα από μας να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν την γλώσσα των τους κατά τον Κ. Καβάφη (…την ελληνική λαλιά ως πέρα, ως και την Βακτριανή…) προ- προγόνων τους!!!

Η πολιτική ευθύνη για την κατεύθυνση των τοπικών πολιτικών ζητημάτων ανήκει στην δημοτική αρχή. Ο εγκλωβισμός μας στο μεταναστευτικό είναι λάθος. Χαράχτηκε μια δημοτική γραμμή με ευθύνη του κ. Δημάρχου που λέει: ‘’μακριά και αγαπημένα’’. Ωραία! Αυτό αρκεί. Η συνεχής αναμόχλευση δίνει λόγο σε ακροδεξιές φωνές και αποδεικνύει συμπλεγματική ενοχή. Η αιτιολογημένη αλλαγή πολιτικής για τους μεγάλους πολιτικούς είναι ΑΡΕΤΗ και φως στο σκοτάδι. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει για λόγους ιδεολογίας και αδυναμίας αυτοκριτικής, τότε πρέπει να αλλάξουμε την τοπική μας ατζέντα .

Διαβάζουμε: Έτοιμη είναι η διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής τουρισμού στη Χίο!  http://www.rodiaki.gr/article/357288/katatithetaihdiataxhgiathntoyristikhsxolhsthxio#ixzz4Zh95Emw2 
Ερώτημα: εμείς που είμαστε αγαπητοί συνάδελφοι; Αυτοί ήξεραν να θέτουν στόχους και διαπραγματεύονται. Εμείς;

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ξαναγυρίσουμε πάλι πίσω στις ίδιες σαχλαμάρες. Έχει καταστραφεί η παιδεία στην Ελλάδα από τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Δεν μπορείς να φτιάχνεις Πανεπιστήμιο στην Σύρο πχ και να πηγαίνει ο καθηγητής που μένει στην Αθήνα μια φορά την εβδομάδα και να κάνει όλα τα μαθήματα σε μία μέρα. Ούτε επαφή με τους φοιτητές έχει ούτε είναι δυνατόν θα διδάσκει 10 ώρες στη σειρά. Να είχαμε ένα ΤΕΙ τουριστικής σχολής θα ήταν ίσως το μόνο που θα είχε νόημα και γι’ αυτό βλέπουμε ότι έχει δημιουργηθεί αντίστοιχη υποδομή από ιδιώτη (που βέβαια θα υποφέρει όταν το κράτος αποφασίσει να προσφέρει την ίδια υπηρεσία δωρεάν).

  2. α δημαρχος μαλωνει με ολους.μην περιμενεις απο αυτον τον δημαρχο .ειναι σκετη καταστροφη

    του νησιου μας.κριμα γιατι θα μας καταστρεψει ολους ο παπατζης.

  3. Το Spiegel «καρφώνει» τη Μόρια: Καταυλισμός του τρόμου - Πορνεία και ναρκωτικά

    Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει το περιοδικό Spiegel τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια στη Λέσβο.Σε ένα μακροσκελές ρεπορτάζ που φιλοξενεί απόψεις μεταναστών οι αφηγήσεις είναι ανατριχιαστικές καθώς παρομοιάζουν το hot spot με καταυλισμό του τρόμου, όπου επικρατεί ασυδοσία και πορνεία και ναρκωτικά είναι καθημερινότητα.Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel´s κοστίζει δέκα ευρώ’. Μιλάει ακόμα για την πορνεία που υπάρχει στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού, λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, πάνω σε μια κουβέρτα – και είναι κυρίως Αφρικανές που δουλεύουν για πέντε και δέκα ευρώ».http://www.pronews.gr

  4. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. ΕΧΕΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ!

  5. συνεργασια δημου αστυνομιας χρειαζεται για την καλυτερη αντιμετωπιση του

    μεταναστευτικου για να διασωθει ο τουρισμος.ο κυριτσης μονο βλακειες και αρλουμπες λεει και κανει.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  6. 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗς ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.

  7. Ζούμε μεγάλες στιγμές έχουμε την τιμητική μας ….3-4 διμοιρίες 2 ομάδες οπκε από Ρόδο και 50 κουτάκια έρχονται το βράδυ και εμείς περιμένουμε να κάνουμε συνάντηση την τρίτη για να αποφασίσουμε εάν κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα……..

    Καλή σαρακοστη

  8.   Έγινε και αυτό……ήρθε το προεδρικο αεροσκάφος στο νησί μας άφησε ένα δέμα το οποίο ήταν για το χοτ σποτ και έφυγε μετά από 10 λεπτά……γιατί δεν δημοσιεύθηκε;
    Τι ήταν μέσα στο κουτί;
    Πόσα στοίχισε στον ελληνικό λαό;
    Πολλά τα γιατί…..μια είναι η απάντηση!!!!!

    ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΆ!!!!!

  9. Φίλε Νίκο, Το προσφυγικό-μεταναστευτικό, έδειξε πως η διόγκωση του ρατσισμού-φασισμού στηρίχθηκε
    κυρίως, στον τρόπο που αυτοαποκαλούμενοι Δημοκράτες κεντροαριστεροί, Κεντρώοι, Κεντροδεξιοί-Δεξιοί,
    ιδεολογικά και πολιτικά αντιμετώπισα και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μόνο και μόνο, για
    να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Ταυτόχρονα, η αριστερά, με τις αξίες της ισότητας, και της αλληλεγγύης, είναι η μοναδική ελπίδα ανάσχεσης αυτής της διόγκωσης. Οι ευθύνες, όλων των συλλογικοτήτων, αλλά και του καθενός μας ξεχωριστά, να είσαι βέβαιος ότι, καταγράφονται από τον λαό
    μας, και θα αποδοθούν ακριβοδίκαια στον καθένα, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

  10. Όλη μέρα με τους μετανάστες.Έχουμε κι άλλες δουλειές.Μας έπρηξε κι ο Δήμαρχος και οι Λινοποτέοι
    κι οι Θερμοπύλες.Καλά είναι.Όποιος έχει κότσια ας κάνει ότι θέλει… Ωχ.πια. Οι άλλοι οι χρυσαυγίτες πληρώνονται και γράφουν όλη μέρα.Δεν δουλεύει κανείς;

  11. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

    ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει σχεση με πολιτικαντηδες του δημοκρατικου κλεπτοκρατικου ληστρικου τοξου. η χρυση αυγη εχει καθαρες θεσεις για την λαθρομεταναστευση.οι δημαρχοι εξαπατουν τους δημοτες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis

  12. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΜΕΛΙ.!.ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  13. Ποια είναι η εξήγηση για όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία κατά της Χρυσής Αυγής, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από την ΕΡΤ –την οποία πληρώνουν υποχρεωτικά ΟΛΟΙ οι Έλληνες, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ;Εφόσον η… ηρωική έξοδος των τσιπροβλαμμένων (με πρόωρες εκλογές…) δεν πρόκειται να συμβεί, οι σάπιοι ετοιμάζονται για την επομένη μέρα της προληπτικής νομοθέτησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Κι όταν λέμε πως «ετοιμάζονται», εννοούμε για το πως θα εμποδίσουν την διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια να καταλήξει στην Χρυσή Αυγή.Έτσι, σε πρώτη φάση έριξαν στην πιάτσα το χαλκευμένο (και μάλιστα με τελείως ερασιτεχνικό τρόπο – το μισό είναι έγχρωμο και το άλλο μισό μαυρόασπρο…) βίντεο, γεμάτοι ελπίδες.Αλλά οι ελπίδες (εγκατάλειψης της Χρυσής Αυγής από μερίδα των ψηφοφόρων της) αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς όχι μείωση, αλλά αντιθέτως αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής παρατηρήθηκε στις κρυφές «κυλιόμενες» δημοσκοπήσεις. Έτσι, για εκδίκηση, αμόλησαν τους παρακρατικούς και μας απέκλεισαν κι απ’ την ΕΡΤ.Αλλά, ότι κι αν κάνουν, οι μέρες τους είναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!https://ethnikismos.net

  14. ΣΤΗΝ ΧΙΟ… ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ 8 ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ!

    Πιο συγκεκριμένα, ομάδα Αφγανών πυρπόλησε κι έκαψε σκηνή στην οποία διέμεναν 8 Μαροκινοί, με σκοπό να τους κάψει ζωντανούς!Το ευτύχημα ήταν ότι οι Μαροκινοί αντιλήφθησαν εγκαίρως τη φωτιά και πρόλαβαν να βγουν από την σκηνή τους, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έγινε στάχτη!Οι λόγοι της παραλίγο μαζικής ρατσιστικής δολοφονίας είναι άγνωστοι, ενώ στο hot spot έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο επεισοδίων!

  15. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 1

    Στο χάος και την αναρχία είναι βυθισμένη η πόλη Πραιτόρια της Νότιας Αφρικής, μετά από αιματηρές συγκρούσεις λαθρομεταναστών από την Σομαλία και Νοτιοαφρικανών, που ζητούν την εκδίωξή τους από την πατρίδα τους.Οι Νοτιοαφρικανοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από του υπουργείο Εξωτερικών, όταν εμφανίστηκαν οι λαθρομετανάστες κρατώντας χατζάρες!Οι δύο αντίπαλες ομάδες δεν άργησαν να έρθουν σε απόσταση αναπνοής, με συνέπεια να επέμβει δυναμικά η αστυνομία, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χημικά, ενώ πολλοί αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του έξαλλου πλήθους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.Πολλά καταστήματα ξένων καταστράφηκαν στην περιοχή Μαραμπαστάδ, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν και απαγορεύτηκε η διέλευση των αυτοκινήτων και των πεζών.

  16. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2

    Με αφορμή τα γεγονότα στην Πραιτόρια, οι λαθρομετανάστες δήλωσαν ότι δέχονται συνεχώς επιθέσεις, τόσο οι ίδιοι όσο και οι περιουσίες τους.(ΥΓ): Κύριε πρεσβευτά (ένας είναι ο πρέσβης!), κάνε μας μια μικρή… χάρη: στείλε εκεί κάτω τους επαγγελματίες «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους» που έχεις στη δούλεψή σου, για να καταγγείλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και να συμπαρασταθούν ενεργά στα θύματά τους! Άιντε γιατί εδώ τζάμπα τα τρώνε τα λεφτουδάκια των Αμερικανών φορολογουμένων! Στείλ’ τους εκεί να δούνε τι εστί… βερίκοκο!

  17. Εγκληματικότητα και εκμετάλλευση στα “hot spot” του Σύριζα: Στην Μόρια οι γυναίκες εκδίδονται για 5 ευρώ!

    Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel ξεφτιλίζει την κυβέρνηση και τους «αλληλέγγυους» συνοδοιπόρους της για το χάος που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
    Με ένα οδοιπορικό στο «hot spot» της Μόριας αναδεικνύεται η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και η εκμετάλλευση που επικρατεί. Εμπόριο ναρκωτικών και γυναίκες που αναγκάζονται να εκδίδονται για 5 ή 10 ευρώ. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε» λέει ο Μαχμούτ.
    Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σαν φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει», γράφει το Spiegel.
    Ακέραια ευθύνη για όλα αυτά τα αίσχη φέρει η ανθελληνική κυβέρνηση που άνοιξε τις πύλες εισόδου της χώρας για να έρθουν οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες και να δημιουργήσουν γκέτο εγκληματικότητας μέσα στην Πατρίδα μας!

  18. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ SYRIZAIOYS ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ SOROS$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    “Αν αντέξει ο Τραμπ και οι ιδέες που πρεσβεύει θα επέλθει το τέλος της Παγκοσμιοποίησης και η κυριαρχία ενός νέου μοντέλου Οικονομικού Εθνικισμού.” Είναι σαφές ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί μία επιστροφή της εθνικής παραγωγής στις ΗΠΑ και μία αυτού του είδους ενέργεια θα πλήξει καίρια τα οικονομικά σχέδια της παγκοσμιοποίησης.Μέσα στους επόμενους μήνες μία μεγάλη μάχη θα δοθεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Τα γεράκια των μυστικών υπηρεσιών, πανίσχυρα λόμπι, η βιομηχανία του θεάματος και οι περισσότεροι εκλεκτοί του χρήματος είναι εναντίον του Τραμπ. Θα κατορθώσει να κυβερνήσει τις ΗΠΑ ο Τραμπ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον ολοκλήρου του κόσμου!
    Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
    Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή
    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-h-pshfos-tou-laou-den-boleuei-tous-oligarches-arthro-tou-n.-g.-michalo#ixzz4ZjOE3GWi

  19. SPIEGEL: ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Ενώ τα παρτσακλά των συριζοψεκασμένων… πανηγυρίζουν για τα προληπτικά μέτρα της αξιολόγησης, παρουσιάζοντάς τα ως… μεγάλη επιτυχία, το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Spiegel υποστηρίζει πως στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρούν πιθανό η Ελλάδα να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου ένα τέταρτο μνημόνιο είναι πιθανό: «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις. Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ειδικοί του Σόιμπλε δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει μόνη της να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Η συνέπεια: ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι πιθανό – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει πια το ΔΝΤ».(ΥΓ): Το 4ο Μνημόνιο δεν είναι απλώς πιθανό, είναι σίγουρο! Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ποιος θα το υπογράψει: ο mister Tsipras, ο Κούλης μητσοτακης ή μήπως και οι δύο μαζί;

  20. Φίλε Νίκο, καλή η Τουριστική Σχολή, αλλά τι θα έλεγες για μια Ιατρική Σχολή, οποιαδήποτε, στο νησί του Ιπποκράτη; Κουβαλάμε ΤΟ Brand Name με ούμπαλα ανεκτίμητης αξίας και εμείς το έχουμε ρίξει στον φραπέ και τα σουβλάκια. Οι Δανοί πήραν το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έστησαν μια γοργόνα πάνω σε ένα βραχάκι και περνούν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο για να δουν, τι;
    Εγώ λόγω της ενασχόλησης μου με τον Τουρισμό, δέχομαι πράγματι την δημιουργία μιας Τουριστική Σχολής στο νησί μας. Η Πολώνία και η Ρουμανία, με ελάχιστο τουρισμό σε σύγκριση με εμάς, έχουν από 20 Τουριστικές Σχολές η κάθε μία !!!
    Τουλάχιστον κάνουν εξαγωγή εργατικών χεριών, μαγκιά τους.

  21. Η λύση δεν είναι η εθνική περιχαράκωση σαν μοντέλο ανάπτυξης, και σαν απάντηση στην ολοένα και μεγαλύτερη περιθωριοποίηση, και φτωχοποίηση λαών, και περιοχών του πλανήτη, στο όνομα της
    διατήρησης των κεκτημένων και του πλούτου, από τούς ισχυρούς της Γης. Σε επίπεδο ατόμων. επιχειρήσεων, χωρών, η οικονομικών οργανισμών, παγκόσμια. Η λύση βρίσκεται στην κατεύθυνση της αναδιανομής του πλούτου και της συμμετοχής στην ανάπτυξη, όλων αυτών χωρών, λαών, η ατόμων, που με διάφορα τεχνάσματα, βρέθηκαν στο περιθώριο. Το μαρτυρούν τα εκατομμύρια των οικονομικών μεταναστών, που βρίσκονται καθημερινά σε διαρκή κινητικότητα, για μια θέση στον ήλιο, και μια καλύτερη ζωή.

  22. Το παγκόσμιο χρέος ως παράγων ελέγχου των Εθνών από τις τράπεζες .

    1) Οι τραπεζίτες εν τέλει ελέγχουν τις χώρες στις οποίες εγκαθιδρύεται το καπιταλιστικό, παγκοσμιοποιητικό μοντέλο.2) Η «Αραβική Άνοιξη» και οι επιθέσεις που εξελίσσονται σήμερα (Συρία) ή που σχεδιάζονται (Ιράν), είναι επιθέσεις που μεταξύ άλλων θα χρησιμεύσουν προκειμένου να «ανοίξουν» κάποιες αγορές, όπου δεν έχει τον έλεγχο του χρήματος κάποια «ιδιωτική», δηλαδή «περιούσια» τράπεζα, και συνεπώς εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να ελεγχθούν πλήρως.Γίνεται φανερό και προφανές, λοιπόν, το που στοχεύουν οι ταγοί της ελληνικής μεταπολιτεύσεως, αλλά και τα αφεντικά τους. Στόχος τους είναι ο χάρτης που σας παραθέτουμε να «κοκκινίσει» ολόκληρος ο χάρτης, ώστε να ελεγχθεί η παγκόσμια παραγωγή και οικονομία από συγκεκριμένα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Σε κάθε χώρα αυτό γίνεται με την αγαστή συνεργασία του αντίστοιχου «συνταγματικού τόξου» της κάθε χώρας, όπου η δεξιά προωθεί τα αντιλαϊκά μέτρα και αποδέχεται την λαθρομετανάστευση, ενώ η αριστερά προωθεί την λαθρομετανάστευση και αποδέχεται τα αντιλαϊκά μέτρα. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-to-pagkosmio-chreos-ws-paragwn-elegchou-twn-ethnwn-apo-tis-trapezes#ixzz4ZlqCYHT6

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ