ΒΙΝΤΕΟ: Ρωτήσαμε στο Chat GPT ποιος θα είναι δήμαρχος Κω στις επόμενες εκλογές…

5
8361

Αλέξανδρος Καΐσερλης καθηγητής πληροφορικής και ρομποτικής
Zωντανά στην εκπομπή μας ενημέρωσε ο Αλέξανδρος Καϊσερλης πώς λειτουργεί το Chat GPT. Δείτε την παρουσίαση άλλα και της ερωτήσεις που κάναμε για της εκλογές και όχι μόνο και δείτε τι απάντησε…

Τι είναι το Chat GPT;

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εφαρμογή Chat GPT απειλεί ήδη να ανατρέψει πολλές μορφές της καθημερινής επικοινωνίας μας, όπως το πώς γράφουμε mail, πανεπιστημιακές εργασίες και αναρίθμητες άλλες μορφές γραφής.

Σχεδιασμένη από την εταιρεία Open AI, η εφαρμογή είναι ένα ρομπότ προορισμένο να συζητά – μπορεί να απαντά αυτόματα σε θέματα που τίθενται γραπτώς με τρόπο που συχνά προσεγγίζει τον ανθρώπινο, σε βαθμό που είναι δυσδιάκριτο το ότι έχει γίνει χρήση της.

Αλλά, πέρα από την κατάπληξη σχετικά με τη δυνατότητα αντικατάστασης του ανθρώπου από μηχανήματα σε μορφές λόγου όπως η ποίηση και το σενάριο, είναι ορατή μια πολύ μεγαλύτερη απειλή: η υποκατάσταση των ανθρώπων από την τεχνητή νοημοσύνη στις δημοκρατικές διαδικασίες -όχι μέσω της ψήφου, αλλά μέσω της άσκησης πίεσης.

Το Chat GPT μπορεί να συντάξει αυτόματα σχόλια που υποβάλλονται κατά τη νομοθετική διαδικασία. Μπορεί να γράψει επιστολές προς δημοσίευση προς αρχισυντάκτες σε τοπικές εφημερίδες. Μπορεί να σχολιάσει άρθρα ειδήσεων, αναρτήσεις σε μπλογκ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατομμύρια φορές μέσα σε μια μέρα.

πηγή: MAZI στο Κostv

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. της Μiranta.
    Aπίστευτη βλακεία με καθοδήγηση της τεχνητής νοημοσύνης.
    Έχουν υποβάλει ερωτήσεις διάφορες, και οι απαντήσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, όπως της συγκεκριμένης σχολιαστού.

      • που δεν ξέρεις καν τι λέει….
        Ούτε καν ΜΜΕ του εξωτερικού έχεις ιδέα τι λένε,αφού διαβάζεις μόνο το φλιτζάνι και το φέισμπουκ.
        Είσαι ότι πιο ηλίθιο έχει περάσει απ τον Δημόσιο Διάλογο.

  2. Περίεργη κινητικότητα; Καθημερινά και μια δραστηριότητα.Τοσα χρόνια στην αφανεια και ξαφνικά καθημερινή έκθεση στα ΜΜΕ.Θυμιθειτε ότι κάτι παίζετε.Ο λύκος και αν εγερασε και αν ασπρισε το μαλλί του , μήτε το χούι άλλαξε, μήτε η κεφαλή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ