Δήμος Κω: Κατασκευή κόμβου στο 1ο Γυμνάσιο Κω – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

10
12177

Κατασκευή κόμβου στο 1ο Γυμνάσιο Κω – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων θα εφαρμοστούν από αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, και για μία εβδομάδα, στον κόμβο Αλ. Παπαναστασίου & Παπαθεοφάνους, στο 1ο Γυμνάσιο στην Αγία Μαρίνα.

Οι ρυθμίσεις είναι αναγκαίες, λόγω έναρξης κατασκευής του κόμβου που προβλέπεται στο πλαίσιο του έργου «Κυκλοφοριακές Παρεμβάσεις στην πόλη της Κω (Κόμβοι Τράπεζας Πειραιώς – 1ου Γυμνασίου)».

Οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες προς αποφυγή προβλημάτων.

Δεδομένης της λειτουργίας σχολικών συγκροτημάτων, οι παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στοχεύουν στην ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών – μαθητών αλλά και στην μείωση των ταχυτήτων κατά την πρόσβαση στον κόμβο, στην αύξηση της ορατότητας και στη βέλτιστη ρύθμιση της προτεραιότητας των οδών.

Η κατασκευή του κόμβου ακολουθεί τις τεχνικές οδηγίες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, (ΦΕΚ 2302 16/9/2013).

Στον προαναφερόμενο κόμβο προβλέπεται η υπερύψωσή του με χρήση σταμπωτού σκυροδέματος πάχους 15εκ., ώστε οι οδηγοί να ελέγχουν την κυκλοφορία στη διασταύρωση σε οριζόντιο επίπεδο.

Στις απολήξεις της διάβασης, μέσα στις διασταυρούμενες οδούς, δημιουργούνται ράμπες για αποκατάσταση της υψομετρικής διαφοράς πεζοδρομίου – οδοστρώματος ενώ μεταξύ της υπερύψωσης και των κρασπέδων των πεζοδρομίων δημιουργείται αποστραγγιστικό κανάλι για να εξασφαλίζεται η απορροή όμβριων υδάτων.

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τους γονείς που παρκάρουν όπου βρούν εξω απο το γυμνάσιο τις απογευματινές ωρες που γινεται χρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ θα κάνετε κάτι επιτέλους ?

  2. Στο 1ο Δημοτικό έχετε δεί τι γίνετε κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι ? Γονείς παρκάρουν μέσα στην μέση του δρόμου όπου βρούν και κλείνουν την κυκλοφορία του δρόμου και πέρα βρέχει!!!

  3. Φορτώσατε μια περιοχή με τρία σχολεία[Πρώτο Δημοτικό σχολείο Κω,Πρώτο Γυμνάσιο Κω και Τρίτο Γυμνάσιο Κω] χωρίς καμιά πρόβλεψη.Δρόμοι στενοί,πάρκιγκ πουθενά,σταυροδρόμια τρία στη σειρά και γίνεται της τρελλής κατά την άφιξη και την αποχόρηση των μαθητών.Και μιλάμε για νέα περιοχή με ραγδαία ανοικοδόμηση κατοικιών.Μέσα σε ένα χρόνο αποπερατώθηκαν πάνω από δέκα κατοικίες και θεμελιώθηκαν πάνω από πέντε.Η απορία μου είναι πιο πρόβλημα θα λύσει ο κόμβος;

  4. Όταν ο Έλληνας αποκτήσει παιδεία, ίσως αποκτήσει και οδηγική παιδεία. 9 στους 10 οδηγούν και παρκάρουν όπως τους βολεύει ή όπως μπορούν.
    Παρεμβάσεις θέλουν ΟΛΟΙ οι δρόμοι.

  5. Καλές οι μελέτες και ακόμα καλύτερες όταν υλοποιούνται.
    Ποιος όμως θα αποτρέψει τους γονείς να μην παρκάρουν και από τις δυο λωρίδες όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο και στις αθλητικές δραστηριότητες. Κάθε πρωί και στο γυμνάσιο και στο δημοτικό δεν μπλοκάρει όλοι η κίνηση.
    Σε κάθε αγώνα ή προπόνηση στο κλειστό του γυμνασιου δεν μπορεί να περάσει αυτοκινητο.
    Γιατί λοιπών οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν είναι εκει σε όλα αυτά τα σημεία για να διευθετούν την οδική συνέχεια και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ