Κως, εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

0
1214

25η Νοεμβρίου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Κως, εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 10.30 π.μ.

 

Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα ορόσημο για κάθε γυναίκα απανταχού της γης.

Πρεσβεύει τους αγώνες που δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται για την εξάλειψη της ανισότητας, του εξευτελισμού, της διάκρισης και της βίας εις βάρος των γυναικών.

Τα τελευταία χρόνια, αυτή η πραγματικότητα της βίας και των διακρίσεων αποκαλύφθηκε με τρόπους ειδεχθείς, αποκλείοντας τα περιθώρια για κάθε αμφισβήτηση της παγίωσης ενός φαινομένου, που παρότι συμβαίνει αιώνες τώρα, η παρούσα έξαρση αφήνει εμβρόντητο κάθε αμφισβητία και παγώνει κάθε συνείδηση.

Το θηλυκό γένος κάθε ηλικίας παραβιάζεται, κατατροπώνεται και αγωνίζεται για να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του, συχνά, ακόμα και με το κόστος της ίδιας του της ζωής.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, παραμένοντας ενεργό και σταθερό στη συμβολή του στον αγώνα αυτό, βάζοντας σε προτεραιότητα τη γυναίκα, τις ανάγκες και τα δικαιώματά της, τιμά την ημέρα αυτή και προσκαλεί τους πολίτες της Κω, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής, με γνώμονα την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους θα βρίσκονται εκεί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το φαινόμενο, για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τη δομή και θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ