Η παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Ένωση Ξενοδόχων Κω

16
8068

Με ξεκάθαρο τρόπο διατυπώθηκαν οι διεκδικήσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω υπέρ των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμο κατά την αποψινή παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.
Η μάχιμη πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννα Λάμπρου, υπογράμμισε ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι του νησιού μας, με τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν, μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, φέτος έρχονται αντιμέτωποι με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακριβείας ακόμη και σε αγαθά πρώτης ανάγκης.
Η κ.Λαμπρου ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της Κω στον τουριστικο- επισιτιστικό κλάδο που ουσιαστικά εμπεριέχονται στο τρίπτυχο 5νθημερο-8ωρο-40ωρο, θα είναι συνεχής κι ολοένα θα κλιμακώνεται. Η ίδια, σημείωσε ότι μισθοί όχι κάτω των 900 ευρώ θα πρέπει να θεωρούνται οι μόνοι αξιοπρεπείς.
Η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω, Κική Μακρή, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι στα αιτήματα υπέρ των εργαζομένων συμπεριλαμβάνεται και η διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τους υπαλλήλους του Ομίλου «Κυπριωτης» που σε μια νύχτα, όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά, άλλαξαν εργοδότη.
Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, παράλληλα, κάλεσαν τους συναδέλφους τους να δηλώσουν βροντερό παρόν στη Γενική Συνέλευση του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ.
Σημειώνεται ότι τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ήταν κλειστά και δεν κατέστη εφικτή η παράδοση του υπομνήματος για την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης και δια ζώσης στους ιθύνοντες από την αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Σεπτέμβρη , η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω ,έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην πάλη  του σωματείου για υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας.

Αιτήματα δίκαια και αναγκαία με βάση

α) τα εξευτελιστικά επίπεδα των σημερινών μισθών που έχουν παραμείνει στα επίπεδα του 2007

β) στα υψηλά νούμερά κερδοφορίας των ξενοδοχειακών ομίλων όλα τα προηγούμενα χρόνια και της φετινής σεζόν όπου  όλοι οι «παράγοντες» εκτιμούν πως  κλείνει ξεπερνώντας κατά πολύ την σεζόν του 2019!

Το σωματείο δεσμεύεται πως θα συνεχίσει την μάχη για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων ,κόντρα στην αδιαλλαξία και το θράσος των ξενοδόχων που αξιώνουν την κατάργηση του 5νθημερού με αποδοχή της σύγχρονης σκλαβιάς και υπογραφή σύμβασης που θα προβλέπει την  δουλειά κάθε μέρα .

Αυτά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση  στις 9 Οκτώβρη ημέρα Κυριακή και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Η απάντηση στον δύσκολο χειμώνα που κυβέρνηση- εργοδοσία  ετοιμάζουν τον εργατόκοσμο να περάσει μπροστά στην ενεργειακή κρίση που δημιούργησαν στον τζόγο του χρηματιστηρίου ενέργειας και από τις βόμβες τους, είναι η οργάνωση στο σωματειο για να μην μείνει κάνεις εργαζόμενος χωρις Συλλογική Σύμβαση, κανείς κάτω από 900ευρώ.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για ποιους ξενοδοχοϋπαλλήλους αναφέρεστε;Δεν έχουμε καμία σχέση με τους τύπους και τα πρόβατα του ΚΚΕ.Δεν έχουν κανένα Δικαιομα να μιλούν εκ μέρους μας.

  2. Δεν ντρέπεστε ?που ζείτε και απαιτείται?ειναι ελεύθερη η αγορά εργασίας!ο καλός ΠΑΝΤΑ ανταμείβεται ενώ ο κακός επαγγελματίας αλλάζει συνεχώς δουλειες!τα ξενοδοχεια έχουν απορροφήσει και πληρώνουν καλά όλους τους συνεργάτες !οι κακοί ξενοδόχοι απλα..δεν επιλέγονται και οι απάνθρωποι ξενοδόχοι εξευτελίζονται!

  3. 4 άτομα στην διαμαρτυρία !!! ;;;;
    Γιατί δεν έρχεται κανένας να σας υποστηρίξει;;;;
    Μήπως να αλλάξετε λίγο το marketing ;;;; Δεν πουλάει πια αυτό που προσφέρετε.

    • Πρώτη από όλα δουλεύουν σε γαλέρες 14ωρα, είναι εξουθενωμένοι

      και δεύτερον,ξέρουν την μοίρα τους.ενα πρόβατο που πάει για σφαγή,όσο και να βελάσει,το τσιγκέλι είναι η κατάληξη του.

  4. Παρτα θα τελειώσει η προσφορά, 3 …. το ένα δώρο….. Φασίστακι αντράκι μου εσύ…κρυμμενο… Απαγορεύεται να μιλούν οι ψηφοφόροι ΚΚΕ… Χαχα. Και επιτρέπεται οι νεοδημοκρατες… Πιο φασίστας πεθαίνεις.. Αποριας άξιο.. Που δεν γράφεις με ονοματεπώνυμο… Φοβάσαι, ντρέπεσαι… Μείνε κρυμμένος.. Και βριζε έτσι σου μάθανε οι νεοδημοκρατες βλακες..γο…συ…ήθελα να ξερά ποσο βλακες είναι και αυτοί…. Μάθε να γράφεις τίποτα καινούριο πάρα να απαντάς σε κάθε ένα,, αφού λες τα ίδια κσι τα ίδια… Σε βαρέθηκε και το site

    • Σε τι υποστήριξαν την Ελλάδα οι κουμουνιστες;Θύμισε μου;Τους εργαζομενους;Τι έκαναν που τους βοήθησε;Άντε κάντε καμία πορεία στη Αμερικανική πρεσβεία και μια παρέλαση στις 17 Νοέμβρη και μετά ξεκούραση.Σε τι διαφέρετε από τους Ναζιστες μπορείς να μας εξηγήσεις;Απιρω γιατί δεν γίνεστε ένα κόμμα.

  5. Βρε ζωοον αποβλακωμενο Μιράντα.. ΑΝ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΥΤΟΊ ΤΌΣΑ ΧΡΟΝΙΆ

    Με τους αγώνες,, ΕΣΎ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΜΙΣΘΌ 400 ΕΥΡΏ.. ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ… ΆΣΕ ΠΟΥ 400 ΠΑΙΡΝΕΙΣ.. ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΒΡΉΚΕ ΤΡΌΠΟ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΙΏΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ΆΛΛΟ… ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ 500 %ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΔΕΗ,, ΝΕΡΟ… ΦΟΡΟΙ, ΕΝΦΙΑ….ΑΛΛΆ ΜΙΣΘΟΣ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΤΟΝ ΕΠΕΥΦΗΜΕΙΣ.. 400 ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ .. 5ΑΠΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΕ ΒΛΑΞ

    • Έτσι σου είπαν να λες;Όλα ίσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι είναι από αγώνες δικούς τους όχι του ΚΚΕ που συνήθως σαμποτάρει τα συνδικάτα.Όλες οι νίκες των εργαζομενων είναι από νίκες των δυτικών χωρων και των συνδικάτων εκεί.Το ΚΚΕ είναι πάντα δούρειος ίππος των εργοδοτών.Το πιο κουφό που μου κάνει εντύπωση.Τι σχεση έχει το ΚΚΕ με την Πρωτομαγιά;Ναι ενοχλεί το 2022 μα υπάρχουν κουμουνιστες στη χώρα μου.Τους έχει κρίνει η ιστορία παντού στο κόσμο και τοτς έχει εξαφανίσει.

    • Να σε βοηθήσω και επειδή απαντάω πάντα.Στις χώρες που δεν υπάρχουν κουμουνιστες οι εργαζόμενοι έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβών.Κατάλαβες προβατάκι; Σας έχουν μεγαλώσει σε ένα παράλληλο
      σύμπαν χωρίς να έχετε επαφή με τον κόσμο.Άσε που αν έχετε απορίες σας διαγραφούν .

  6. Σας ενοχλεί πάντως το ΚΚΕ ,παραδεχτείτε το . By the way , miranta dear, αληθεύει ότι πάτε για ταρίχευση ;

  7. δεν πληρωνονται ουτε με την ωρα ..ουτε με τη μερα..ουτε με το μηνα..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑ ..ΤΣΕΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΟΠΩΣ ΕΣΥ και απορια μου ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕΣΑΙ ΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ…ΑΝΑ 10 ΣΧΟΛΙΑ..?ΑΝΑ 100 ΣΧΟΛΙΑ??/ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ..Η ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ..ΣΤΑ 1000 ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΒΟΝΟΥΣ +25%?..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ