Δήμος Κω: Το 3ο Δημοτικό, διαχρονικά έχει τη σφραγίδα της αδιαφορίας και της “εκδίκησης” του κ. Κυρίτση

27
4925

 

 

Το 3ο Δημοτικό, διαχρονικά έχει τη σφραγίδα της αδιαφορίας

και της “εκδίκησης” του κ. Κυρίτση

Η χωρίς αναστολές και προσχήματα εμπάθεια του κ. Κυρίτση, στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος Διευθυντή του 3ου Δημοτικού, εξαίρετου συμπολίτη μας Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, τον οδήγησε στα χρόνια της θητείας του, σε απόλυτη αδιαφορία για το Σχολείο.

Τα αποτελέσματα της μνησικακίας του, βιώνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένειες συμπολιτών μας.

Αλλιώς, όταν του δόθηκε η μοναδική, έστω και προσχηματικά, ευκαιρία του σεισμού του 2017, θα μπορούσε να παραδώσει ένα εκ βάθρων ανακαινισμένο και σύγχρονο σχολείο στην Κωακή κοινωνία. Δεν το έπραξε όμως.

Σήμερα, αντί να στηρίζει τις λύσεις που βρίσκει η δημοτική αρχή Νικηταρά για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, καταψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή μέχρι και τη δωρεάν προσφορά κτιρίου συνδημότισσας μας για προσωρινή στέγαση του.

Μάλλον θέλει άστεγους μαθητές και εκπαιδευτικούς ή σε απογευματινή λειτουργία σε άλλο σχολικό κτίριο.

Αν είναι έτσι ας το πει καθαρά, δεν επιτρέπεται να παίζει σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα.

Προφανώς τον ενοχλεί ότι το ιστορικό «Αζίλο» θα συντηρηθεί σε βάθος και θα γίνει κόσμημα στην καρδιά της πόλης μας, ενώ βρίσκεται και λύση για την επαρκή στέγαση του Σχολείου μέχρι την επισκευή του κτιρίου.

Επί της ουσίας τώρα.

Το 3ο Δημοτικό σχολείο, μαζί με άλλα 22 σχολικά κτίρια σε όλο το νησί, σε μια πρωτοφανή σε εύρος και ουσία παρέμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 600.000€, μελετήθηκε για μια δραστική παρέμβαση, λειτουργικής και αισθητικής μορφής.

Όταν έκλεισαν τα σχολεία τον Ιούνιο, ξεκίνησαν οι εργασίες.

Στις 10 Αυγούστου, με την πρόοδο των εργασιών και μετά την αποξήλωση επιχρισμάτων σε τοίχους και οροφή, αποκαλύφθηκε το μέγεθος του προβλήματος που υπήρχε στην τοιχοποιία, στα ηλεκτρολογικά, και στον οπλισμό κυρίως.

Οι επιλογές ήταν δύο:

A) Να αγνοήσουμε (όπως ο κ. Κυρίτσης το 2017) την κατάσταση που αποκαλύφθηκε μπροστά μας και να πάμε σε μια λύση “κουκουλώματος” που θα άγγιζε τα όρια της ανευθυνότητας και της επικίνδυνης διαχείρισης της ασφάλειας των παιδιών.

Β) Να προχωρήσουμε σε πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου και επί τη ευκαιρία σε μια εκ’ βάθρων ανακαίνιση του, ούτως ώστε να παραδοθεί σύγχρονο και ασφαλές στους μαθητές και την τοπική κοινωνία, με ορίζοντα συνέχειας της λειτουργίας του για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Αυτός είναι ο δρόμος της ευθύνης και αυτόν επιλέξαμε, όπως πράττουμε 3 χρόνια τώρα.

Η αναστάτωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, είναι προφανής και δικαιολογημένη.

Όμως, η ωριμότητα που επιδεικνύουν όλες οι πλευρές, αντιλαμβανόμενοι ότι το σχολείο μόλις παραδοθεί θα αποτελεί κόσμημα στο χώρο της εκπαίδευσης και στολίδι για την πόλη μας, είναι αξιοσημείωτη .

Σε αυτό το διάστημα, που αναγκαστικά θα μεσολαβήσει, με εξαίρεση το γεγονός ότι τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για 15 ημέρες (ίσως και λιγότερο) σε απογευματινό ωράριο στο 4ο Δημοτικό, οι μαθητές θα κάνουν μάθημα σε κτίριο που πληροί τις προδιαγραφές, αφού κατασκευάστηκε ως εκπαιδευτήριο.

Για τον προαύλιο χώρο, που λένε ότι δεν υπάρχει, τους καλούμε σε λίγες ημέρες να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι…

Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο σήμερα από έναν άνθρωπο που έχει συνδεθεί με την κακία και την άρνηση.

Τον καλούμε όμως να αναλογιστεί ότι με τις ψυχές των παιδιών δεν μπορεί να παίζει.

Να χαμηλώσει τους τόνους και να αντιληφθεί ότι το 3ο Δημοτικό, θα είναι το καύχημα των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών, πολύ σύντομα.

Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας αναλογιστείτε επιτέλους κ δήμαρχε των ευθυνών σας . Σε κάθε στραβό που κανετε φταίει πάντα κάποιος άλλος και όχι φυσικά η δημοτική αρχή σας ! Φταίει ο Κυριτσης για τα σχολεία , φταίνε οι γονείς , φταίει ότι δεν έχετε χρήματα και γενικά φτάνει κάποιος άλλος εκτός από εσάς ! Ποιος τελικά ανέλαβε το φετινό έργο των σχολείων ; Ο Κυριτσης , οι γονείς η μήπως τα παιδιά ; Εσείς αναλάβατε να κανετε μια γεναια παρέμβαση όπως λέτε !!! Και τι κάνατε ; ;; Αφήσατε σχεδόν όλα τα σχολεία που αναλάβατε πρόχειρα φτιαγμένα και στην περίπτωση τ 3ου δημοτικού αφήσατε συντρίμμια !!! 1 μήνα κανένα έργο δεν γινόταν σε κανένα σχολείο ; Γιατί ; Γιατί δεν προγραμματίσατε εναλλακτικό σχέδιο από την αρχή για μα μην μείνουν τα παιδιά στο δρόμο ;;; Μάλλον φτάνει και γιαυτο ο Κυριτσης !!!! Είναι κρίμα για το πολιτικό σας κόστος να αφήνετε τα παιδιά χωρίς σχολεία αλλά καο σε πολλές περιπτώσεις σε ακατάλληλα σχολεία !!! Πάρτε παράδειγμα από το γυμνάσιο , το ίδιο έργο , η ίδια καραμέλα Κυριτση και το ίδιο αποτέλεσμα ! Δεν σας παει το κοστούμι τ Δημάρχου γιατί δεν έχετε το στυλ να το φορέσετε !

    • ΒΡΕ ΆΧΡΗΣΤΟΙ, ΒΡΕ ΑΝΊΚΑΝΟΙ, ΒΡΕ ΓΕΛΟΊΟΙ, ο Κυρίτσης ΤΕΛΕΊΩΣΕ 3 ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΡΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ντε τε.

      ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΦΡΌΝΤΙΣΕ Η ΤΡΙΩΡΟΦΗ ΔΗΜΑΡΧΊΑ… Άρχισαν το 《ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΕΡΓΟ χωρίς να ρωτήσουν ΈΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΌ να τους πει εάν φτάνουν οι τρεις μήνες των διακοπών για την αποπεράτωση των εργασιών και ΝΑ ΦΡΌΝΤΙΣΕ ΈΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΆΛΛΟ ΚΤΉΡΙΟ… ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΌ ΒΡΕεεεεεεεεέ…..

    • Μόνο για ΜΠΑΛΏΜΑΤΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ και ΕΛΙΕΣ είστε ικανοί Κοψιμιοί...

      Όπου θέλατε τα διώροφα ΤΑ ΚΆΝΑΤΕ ΤΡΙΩΡΟΦΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΆΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ…

  2. Αχαχαχα!Τοπεριμενα! Κέρδισα και το στοίχημα!,,
    ΅Το 3ο Δημοτικό έχει την σφραγίδα της αδιαφορίας και της εκδίκησης του κ.Κυριτση΅
    Ποσό γελοίοι Θεέ μου!
    Το τερμάτισαν!
    Αστείοι για γέλια και για κλάματα μαζί..
    Ένα σας λέω πως τάχουν χαμένα εκεί στον Δήμο..
    Αυτοί δεν είναι Ανίκανοι.ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ!

  3. Αχαχαχα!Το περίμενα!Κερδισα και το στοίχημα!
    ΅Το3ο Δημοτικό έχει την σφραγίδα της αδιαφορίας και της εκδίκησης του κ.Κυριτση΅
    Ποσό γελοίοι Θεέ μου! Το τερμάτισαν!
    Αστείοι για γέλια και για κλάματα μαζί!
    Ένα σας λέω .Αυτοι εκεί στον Δήμο δεν είναι Ανίκανοι.
    ΙΚΑΝΟΙ για όλα είναι!,

  4. αλλα λογια να αγαπιομαστε, αχρηστοι είστε όλοι σας…δεν πατε σπιτια σας να ησυχάσει η κοινωνία μας

  5. Δηλαδή από τη μια η εμπάθεια των προηγούμενων και από την άλλη η ανικανότητα των τωρινών ήρθαν καιδεσαν το γλυκό και αυτοί που την πατάνε είναι οι μαθητές,οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί Ωραίοι είστε! .Συγχαρητηρια και για τους δύο σας

  6. ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ? ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΣΑΙ ΦΙΛΕ!!

  7. Αυτά ειναι τα αποτελέσματα της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμου ένθεν και εκείθεν, εμένα τώρα ποιος θα πάει τα παιδιά μου πρωί στα αγγλικά αφού θα πάνε δημοτικό βράδυ? εφόσον δουλεύω κ εγώ και η σύζυγος? Και το ψυχολογικό των παιδιών μας? αγρόν αγοραζαν

  8. Ζηλεύουμε τη νοημοσύνη σας!Πολύ λυπούμαστε που των Κώων είναι ανύπαρκτη..(….αυτό νομίζετε)
    Το μαύρο που θα φάτε για τις εμμονές σας και το μίσος σας προς τους ΙΚΑΝΟΥΣ …θα είναι απίστευτο!
    ΤΕΛΙΚΑ Ted …μόνο αυτούς που έχουν το ίδιο IQ με σένα παινεύεις!!
    Δεν το κάνεις λόγω κοινής καταγωγής!
    Οποιος δεν σας ξέρει!!

    ΥΓ..και τις εκκλησίες θα είχε τελειώσει ο Κυρίτσης..αν τον άφηναν!

    • εχουν εκκλησιες τα κρουαζιεροπλοια;
      αυτο κιαν ειναι ανεκδοτο. ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ δεν ειχε χρονο για τον δημο!!
      στο λιμανι εβαλε παρκε για να κλεισει τις τρυπες.
      ευτυχως ηρθε ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ και χαιρεσαι να περπατας στο λιμανι!!!

    • Τα 2 λύκεια μια χαρά τα τελείωσε φιλαράκι και σε χρόνο ρεκόρ, και ναι θα είχε φτιάξει και τις εκκλησίες. Με τα καλά του και τα στραβά του για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί, ότι δεν έκανε πραγματικά έργα. 3 ελιές και ένα πεζοδρόμιο στο τιγκάκι τα βαφτήσαμε έργα. Μοναδική λαμπρή εξαίρεση ο κ. Ζαχαρός της ΔΕΥΑΚ

    • Ναι κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε τη Κω σκουπιδότοπο και δεν πάτησε το πόδι του ο Αλέξης.Τελείωσε τα σχολεία και είχε δρομολογήσει το λιμάνι.Όλα έτοιμα και έκανε η Δημαρχαρα ένα χρόνο να το τελειώσει,έχοντας και το πλεονέκτημα ότι δούλευαν ανεμπόδιστα λόγω πανδημίας δεν κυκλοφορανε κανείς.Μιλάμε για το εσωτερικό λιμάνι.Το άλλο αφήστε το.Δεν θα προκάνει να το δει τελειωμένο.Θα είναι σπίτι του.

  9. ΚΥΡΙΤΣΗΣ(ΠΟΙΟΣΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ..)7%
    ΡΟΥΦΑ(ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ….3%

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  10. Φιλε, πολύ μεγάλη ιδέα έχεις για τον κυριτση σου. Και δεν ήταν ικανός και IQ δεν είχε Και ξέρεις γιατί? Γιατί αν ειχε θα ήταν ακόμη δήμαρχος! Βάλτο λίγο να δουλέψει!

  11. Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας …όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια !Εχετε την ικανότητα να διαστρεβλώνετε τα πάντα ….όμως πίσω έχει η αχλάδα την ούρα

  12. Λοιπόν επειδή σας έχουμε βαρεθεί γιατί είστε τελείως ΑΝΙΚΑΝΟΙ και το χειρότερο απ όλα είναι ότι κατηγορείτε άδικα την προηγούμενη δημοτική αρχή σε ένα χρόνο από τώρα θα φάτε έναν κλωτσο για να ησυχάσουμε τελείως από εσάς! Και αφήστε τις δημοσκοπήσεις στην άκρη, όλα κρίνονται στις κάλπες, τίποτα απ αυτές τις ///κιες δεν ισχύει!

  13. Δήμαρχε μην ακούς τους αυλικούς σου. Ο κόσμος θέλει Δήμαρχο που αναλάμβανε τις ευθύνες του. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει ότι φταίνε άλλοι και έτσι να είναι ο Δήμαρχος λύνει προβλήματα δεν τα μεταφέρει. Επιτέλους σταματήστε να πέφτετε στην παγίδα με τους φωστήρες αυλικούς που είναι δίπλα σας όπως και ο προηγούμενος Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος ενώνει τους πολίτες αναλαμβάνει ευθύνες και λύνει προβλήματα με έργα και όχι με λόγια. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος αγνόησε μας ενδιαφέρει ποιος θα μεριμνήσει για τα προβλήματα.

  14. δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν και να σχεδιάσει το μέλλον.
    Μετά από 4 έτη το θεωρώ εμμονή στο πρόσωπο του κ. Κυρίτση !!!
    Η αποτυχία είναι στο σύνολο της αυτοδιοίκησης στην Κω !!!

  15. Ο Νικηταρας σας γλενταει ολους και 75% στις επομενες εκλογες και φραγκατος και ωραιος αν νομιζατε οτι θα χαλιεται με οσα του καταλογιζετε εισαστε το λιγοτερο αδαεις…μαζι με τον Καματερο διοικει τον Δημο και τον ΣΥΡΙΖΑ τους δεξιους τους σουταρισε συνεχως λεει εγω με δεξιους δεν τους θελω διπλα μου μονο ο Καματερος με στηριζει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ