Το έργο του ποδηλατόδρομου του Δήμου Κω στο Τριμελές Εφετείο Δωδ/σου επί κακουργημάτων

9
2099

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν την 22α Σεπτεμβρίου 2022 9 κάτοικοι της Κω, κατηγορούμενοι σε υπόθεση διαχείρισης δημοτικού χρήματος.
Ειδικότερα, η υπόθεση κινήθηκε μετά την υποβολή της από 25 Μαΐου 2010 καταγγελίας του πρώην δημάρχου Κω κ. Κωνσταντίνου Καΐσερλη.
Κατηγορούνται για αυτουργία και συνέργεια (άμεση) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε απιστία σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.
5 εξ’ αυτών φέρονται ειδικότερα στις 9 Αυγούστου 2010, να παρείχαν άμεση συνδρομή στους 3 συγκατηγορουμένους υπαλλήλους στον δήμο Κω, κατά την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας που στρέφεται άμεσα κατά οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης και η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, αφού ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 274.616,24 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, φέρονται να βοήθησαν τους συγκατηγορούμενούς τους, επιβλέποντες μηχανικούς του δήμου Κω, σε έργο ποδηλατοδρόμων.
Τους αποδίδεται από το δικαστικό συμβούλιο ότι βοήθησαν τους επιβλέποντες μηχανικούς του δήμου να συμπράξουν για να παραδοθεί προσωρινά το έργο στο δήμο Κω, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την οριστική παραλαβή του έργου αν και πόρισμα εργασιών φέρεται να περιείχε ψευδή στοιχεία αναφορικά με τους υπολογισμούς των ποσοτήτων, τα κονδύλια των εργασιών και την αποτίμηση των υλικών.
Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται για το ό,τι η ανάδοχος εταιρία δεν εκτέλεσε εργασίες και επίσης ότι τιμολόγησε μέρος από αυτές σε τιμές καταφανώς μεγαλύτερες από αυτές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά και άλλους αντίστοιχους διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα η έγκριση της οφειλής να μην είναι σύννομη.
Η ανωτέρω διαχειριστική αντιμετώπιση της εμπιστευμένης σε αυτούς δημοτικής περιουσίας-εσόδου φέρεται να μην ήταν σύννομη κι αυτοί, όμως, με τις πιστοποιήσεις-εντολές πληρωμής ενέκριναν την εκταμίευση από το ταμείο του δήμου Κω ποσού συνολικά 274.616,24 ευρώ.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΚΥΡΙΕ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.ΔΗΡΑΣ,ΜΑΡΙΝΑ,ΔΕΥΑΚ,ΟΙΚΙΑ ΠΟΣΑ???????? ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΜΟΝΟ 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ;ΑΠΟ ####### ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ;ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΑ;;;;ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ Δ.Σ.ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ,ΓΡΗΔΕΣ,ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ,ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ,ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΛΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑ-Ι-.

  1. Καλά ονόματα μην πείς, πές τα επίθετα τουλάχιστον.
    Έτσι για να κάνουμε χάζι…

  2. Άλλος έπρεπε να είναι κατηγορούμενος και όχι οι μηχανικοί του δήμου. Αυτός που θέλει να επιστρέψει για να μας κάνει πάλι τον μάγκα

  3. Μόνο αυτά; Το έργο του ποδηλατόδρομου είναι επικίνδυνο για οχήματα ποδηλάτες και πεζούς. Στο ύψος διασταύρωση Κανάρη και παλαιών πολεμιστών ολόκληρη η οδός Κανάρη με τις παρόδους της. κάτω από τη γέφυρα του Κάστρου . Στο σημείο του ξενοδοχείου πρώην Δηρας γωνία. στο σημείο ζαχαροπλαστείο Αρβανιτάκη και φαρμακείο παστρικού γωνία.

  4. Εαν είχαν στόμα η σημερινή τοίχοι του δημαρχείου θα έπεφταν κάστρα!! Μαζί φυσικά και ο ……. που ενώνει όλους τους υπερεγολαβους για την πλήρη δηθεν διαφάνεια του Δήμου Κω. Οι κοινωνία βοά αυτό που ζούμε σήμερα στο νησί μας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον προηγούμενο δήμαρχο! Σήμερα να δείτε τι γίνεται στο Δήμο Κω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ