Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση βιβλίου του Κων/νου Πατούρη «Ο λόγος της Πεταλούδας», στο Χάνι

0
847


Η «ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» (Δράσεις Επικοινωνίας- Παιδείας-Πολιτισμού), με την συνεργασία και την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ Κω, στo πλαίσιo των Θερινών Ιπποκρατείων 2022, διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή, την παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Ι. Πατούρη με τίτλο: « Ο λόγος της Πεταλούδας» στο Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο Κω-(ΧΑΝΙ).
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με την κιθάρα του ο Μουσταφά Παϊζάνογλου.
Παρόντες μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, ο τ.Βουλευτής Ηλίας Καματερός, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα& ο εκπρόσωπος της ΙεράςΜητρόπολης Κω π.Αναστάσιος Τσουκνιάς.
Συντονιστής : Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου
Κεντρική παρουσίαση: Γιάννα Μαργαρίτη Μπουσμπούλα-Δασκάλα, πρ. Δ/ντρια 40ου Δημ. Σχολείου Αθηνών
Ο συμπατριώτης μας απευθύνεται σε κάθε παιδί του 21ου αιώνα, αλλά και σε κάθε μεγάλο του προηγούμενου αιώνα σε ένα βιβλίο όπου συνυπάρχουν η φαντασία και η πραγματικότητα, ο πεζός με τον ποιητικό λόγο.
Καταφέρνει να μεταδώσει αξίες και μηνύματα πανανθρώπινα και διαχρονικά: Αγάπη, χαρά, δημιουργία, εργατικότητα, συνεργασία, ελπίδα και όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.
Ο Γκίρμη, το μοναχικό μυρμήγκι, εργάζεται πιο πολύ στο όνειρό του, παρά στη συλλογή τροφής και μένει πιστός στη φαντασία του.
Τι είναι άλλωστε για τον καθένα μας η πραγματικότητα; Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την αλήθεια, βάση του τρόπου σκέψης του. Επομένως όσο περισσότερο απελευθερώνουμε τη σκέψη μας, τόσο περισσότερο διευρύνουμε την πραγματικότητά μας.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ