Χ. Κόκκινος με Γ. Κυρίτση – Σεβ. Μαραγκό: Στήριξη πρωτοβουλιών Δήμου για μεταναστευτικό «μην μετατραπούμε σε αποθήκη ψυχών…» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ. video - Δηλώσεις

0
1810

Συνάντηση εργασίας για τα θέματα πολιτικής προστασίας και οργάνωσης των δράσεων που αφορούν την χειμερινή περίοδο, είχαν σήμερα ο δήμαρχος Κω, Γ. Κυρίτσης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στον τομέα πολιτικής προστασίας Σ. Μαραγκός, με τον χωρικό αντιπεριφεριάρχη Χ. Κόκκινο.

Κυριάρχησαν τα ζητήματα του προσφυγικού και οι προβληματισμοί που προκύπτουν τόσο από την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στις δομές των νησιών, όσο και από την ασάφεια των κυβερνητικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία, με ότι αυτό συνεπάγετε.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα αντιπλημμυρικά έργα και συγκεκριμένα στον καθαρισμό των ρεμάτων, αρμοδιότητα η οποία ναι μεν ανήκει στην περιφέρεια, αλλά τελικά την διεκπεραιώνει ο δήμος εδώ και χρόνια, χωρίς να υποστηρίζετε οικονομικά.

Για το θέμα αυτό π δήμαρχος σε δηλώσεις του ξεκαθαρίζει, ότι με επιστολή προς την περιφέρεια ζητά ακόμα μια φορά να διευκρινιστούν οι διαδικασίες σε σχέση με τις υποχρεώσεις της περιφέρειας και με βάση τις αρμοδιότητες που διατηρεί, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, όπως συνέβη και με τον καθαρισμό του επαρχιακού δικτύου και τις κλαδεύσεις, έργο το οποίο ανέλαβε και υλοποίησε ο δήμος, χωρίς να υπογραφεί τελικά με ευθύνη της περιφέρειας η προγραμματική σύμβαση.

Ο χωρικός αντιπεριφεριάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε σχολιάζοντας το θέμα του προσφυγικού, ότι ο κορεσμός που διαπίστωσε στην δομή της Κω είναι ένα δείγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας στην διαχείριση του προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του δήμου, ώστε να μην μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Στα θέματα πολιτικής προστασίας ο κ. Κόκκινος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει γραπτώς τα αιτήματα του δήμου της Κω στην ηγεσία της περιφέρειας, στέλνοντας μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν ‘’επικοινωνιακά’’ και μόνο τα προβλήματα,  καλώντας τους εμπλεκόμενους να συνεργάζονται επί της ουσίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ