Χρηματοδότηση 317.930,56 € διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Κω

25
1643

Ένα ακόμη πρόγραμμα χρηματοδότησης 317.930,56 € διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Κω

για τη δωρεάν χρήση κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης

 

Στη νέα εποχή της ποδηλατοκίνησης περνάει ο Δήμος Κω, με στόχο την ενίσχυση της ήπιας και φιλοπεριβαλλοντικής μετακίνησης στο κέντρο της πόλης.

Αυτή την πολιτική έρχεται να στηρίξει χρηματοδότηση ύψους 317.930,56 €, που εγκρίθηκε μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος μας, για την ανάπτυξη βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, το οποίο θα λειτουργεί με την αξιοποίηση έξυπνων εφαρμογών χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Περιλαμβάνει την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων, αντιβανδαλιστικών θέσεων κλειδώματος και φόρτισής τους, τερματικών μίσθωσης ποδηλάτου, λογισμικών για τη χρήση και παρακολούθησή τους, Αpp για την εύκολη μίσθωση τους, εξοπλισμό έκδοσης έξυπνων καρτών, εγκατάσταση εξοπλισμού, εκπόνηση μελέτης εφαρμογής, υπηρεσίες εκπαίδευσης, συνδέσεις 4G κ.α..

Ο Δήμος Κω συμμετέχει ως συνδικαιούχος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στη Δράση με τίτλο: «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα (last mile transportation), Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων.» του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους κάτοικους και στους επισκέπτες της πόλης να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος, ενώ θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Ο Δήμος Κω πρωτοπορεί στην υλοποίηση έξυπνων εφαρμογών, δίνει το στίγμα της σύγχρονης πόλης που σέβεται την ιστορία και την προοπτική της.

Βελτιώνει τις συνθήκες κινητικότητας στην πόλη και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, με τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

Υλοποιεί έργα και δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

 

 

Γραφείο Τύπου

 

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σαν πολλά μου φαίνονται τα λεφτά για 38 ποδήλατα μαζί με τα παρελκόμενα τούς…. ποδήλατο και 10χιλιαρο πάει το μαλλί…μέλι μου μυρίζει και όπου υπάρχει μέλι , χώνεται δάχτυλο μέσα!!!

  2. Το χάος που υπάρχει σήμερα με τα ποδήλατα γενικώς ηλεκτρικά ή μη χωρίς να εφαρμόζεται ο νόμος!!!! καθώς οι κάτοχοι τους πάνε όπου και όπως τους βολεύει θα μαζευτεί;
    Αυτή θα ήταν προτεραιότητα νομίζω και μάλιστα άμεσα .

  3. Εδώ πήρε η Κάλυμνος η Λέρος η Ρόδος η Καρπαθος. Όλοι οι δλημοι πανελλαδικά. Για τους εδώ κατόρθωμα! Βρε ουστ.

    • η μιζερια θα μας φαει. γιατι δεν εγινε απο τον πρωην?
      απλα γιατι καποιος επρεπε να δουλεψει για να ενταχθει ο δημος στο προγραμμα.
      αλλα αυτοι ελειπαν σε κρουαζιερα.
      γενικα καλοπερνουσαν και το νησι στον αυτοματο!!
      ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ εφταιγε!!

      • φαε κι εσυ λίγο μπακλαβαδακι γιατί απο τον πολύ χαλβά που τρως πειράχτηκε ο έγκέφαλος σου!!!!

  4. αν δεν ήταν οι ξένοι, θα πέθαιναν πολλά αδέσποτα απ τα περισσευούμενα του Γουρλού.
    Α ρε Θεοδόση,διώξε τους μάττακες που σε κάνουν ρόμπα, τσέκαρε υπαλλήλους που πίσω απ την μονιμότητα κάνουν πολιτική.
    Αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων κάθε χρόνο όπως οι ιδιωτικοί.
    Αυτοί που σε παρασέρνουν να βοηθάς δήθεν τους επιχειρηματίες, σε βγάζουν στην ξέρα….άσχετοι, ανίδεοι.

  5. τελικά ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα !!!
    απορώ πως εγκρίνονται οι προτάσεις με τέτοια οικονομικά μεγέθη ????

  6. Που θα κινηθούν τα ποδήλατα? Στο εργοτάξιο ? Με τα φορτηγά που είναι όλη την ημέρα στο ιστορικό κέντρο ? Ντροπή σας .ανίκανοι .άχρηστοι

  7. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ
    ΚΩ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ?
    ΝΤΡΟΠΗ!!

  8. αυτό που μένει ειναι να δούμε το Δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του καβάλα στα ποδήλατα να κόβουν βόλτες στους ποδηλατόδρομους που έκανε ο Κυρίτσης!!! Εννοείται οτι θα βγάλει φωτογραφία μπροστα απο το I LOVE KOS!!!!

  9. το μεγαλύτερο κατόρθωμα τους ήταν που κατάφεραν να κοροϊδέψουν τους Κωους και έγιναν δημοτική αρχή… τελειώνουν όμως οι μέρες τους!!!! Αρκετά φάγανε, όχι όλοι αλλά αρκετοί….άλλοι μπλέχτηκαν με τη Μαρίνα, άλλοι με αγορές και εργοτάξιο…ξέρουν αυτοί!!!

  10. Και όσοι ενοικιάζεται ποδήλατα να κλείσετε Καθ’ ότι ο Δήμος αδιαφορεί εαν παίρνει από το ψωμί σας αλλωστε έχει τόσο μέλι που είναι το μόνο που τους νοιάζει, ολη η Κως εργοτάξιο παντου ρημαγμένοι δρόμοι τωρα πανε για φωτογραφική διάταξη με ποδήλατα των 10.000 έκαστο…παιδια το έχετε χάσει εντελως

  11. Χαχαχαχαχα….όλοι οι δήμοι στην Ελλάδα πήραν, εμείς το έχουμε αναγάγει σε μέγα χαχαχαχχαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ