Δήμος Κω: 3.2 εκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση από τον κ. Κυρίτση εν΄ κρυπτώ. Αυτή είναι η αλήθεια!

13
1780

3.2 εκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση από τον κ. Κυρίτση εν΄ κρυπτώ.

Αυτή είναι η αλήθεια!

 

Όσο πλησιάζουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές όλο και πιο συχνά οι συνδημότες μας θα έρχονται αντιμέτωποι με τα παιδαριώδη ψέματα του κ. Κυρίτση και το γνωστό θράσος του.

Αν και θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός, λόγω του θολού παρελθόντος του με τις απευθείας αναθέσεις δίχως προηγούμενη δημοσιοποίηση τους, έχει το θράσος τώρα να εγκαλεί τη δημοτική αρχή του Θεοδόση Νικηταρά.

Όμως αποκαλύπτεται μόνος του γιατί η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει.

Η αλήθεια λοιπόν:

Όπως και το 2021, ο Δήμος Κω έκανε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση 4  απορριμματοφόρων με προσωπικό, προκειμένου να κρατήσει καθαρό το νησί.

Το 2021 κύλησε ομαλά και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή της δημοτικής αρχής.

Φέτος, όπως και πέρσι, ο διαγωνισμός δημοσιοποιήθηκε ηλεκτρονικά για 35 ημέρες, όπως ακριβώς  προβλέπει ο νόμος και αφορά  σε 4 απορριμματοφόρα, 2 καδοπλυντήρια και συλλογή ογκωδών αντικειμένων σε όλο το νησί.

Πρόσβαση στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού έχουν άπαντες.

Δυστυχώς φέτος, λόγω προφανώς της ενεργειακής κρίσης (υψηλότατες τιμές καυσίμων, ανατιμήσεις σε ανταλλακτικά κλπ), ουδείς ενδιαφέρθηκε να καταθέσει προσφορά.

Μετά από αυτό, ο δήμος μας, δύο επιλογές είχε.

Είτε να ξεκινήσει πάλι την ίδια διαδικασία, η οποία θα οδηγούσε προς το τέλος του καλοκαιριού και με αβέβαιο και πάλι το αν προσέλθει έστω και ένας για να καταθέσει προσφορά, είτε να προχωρήσει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία για τα απορρίμματα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Προφανώς επελέγη η δεύτερη διαδικασία αφού χρονικά είναι πολύ συντομότερη και θα παράξει αποτέλεσμα.

Κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί, σε μια χρονιά που ο τουρισμός εξελίσσεται πολύ καλά, να χωλαίνει ο τομέας της καθαριότητας.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Άρα, με απόλυτο σεβασμό στο δημοτικό χρήμα και με διαδικασίες ξεκάθαρες και διαφανείς, η δημοτική αρχή υπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών.

Αντίθετα, ο ίδιος ο κ. Κυρίτσης ως δήμαρχος, καταστρατήγησε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, αποφεύγοντας τη δημοσιοποίηση 11 αναθέσεων σε ποσά που ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Και τώρα, για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, παραπλανά τους συνδημότες μας.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ακόμα οφείλει απαντήσεις, που δεν έχει δώσει στους συμπολίτες μας:

  1. Γιατί εγκατέλειψε την υπηρεσία καθαριότητας παρότι έβλεπε να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των εργαζομένων και δεν την ενίσχυσε με πάνω από 50 μόνιμους εργαζόμενους, όπως μπορούσε να ζητήσει το 2018, τη μοναδική φορά που επιτράπηκαν μαζικές προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων από την περίοδο των μνημονίων;
  2. Γιατί έβαζε αυξήσεις στου δημότες ενώ δεν έκανε επενδύσεις στην υπηρεσία;
  3. Γιατί δεν ενίσχυσε το στόλο οχημάτων με νέα απορριμματοφόρα;
  4. Γιατί έδωσε από το ταμείο του Δήμου 3.208.565,56€ (!!!) σε 11 απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσίευση;

Να μην ξεχνά, δεν είμαστε ίδιοι και οι συνδημότες μας το γνωρίζουν.

 

Γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ποσα ηταν που άρπαξαν στην……………και ποσα δηλωσαν οτι ……………που έγραψε η ροδιακή και το πρώτο θέμα;;;;;;Πολλα τα λευτα κυριοι.Που τα βρήκε τόσα λευτα;;;;;;Ας κανει τουμπεκι γιατι βωα το νησί το τι έγινε επί θητείας του.

  1. ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΟΧΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ(800.000)!!!!!! ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ! ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

  2. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι το 2021 πήγε ομαλά χάρη στο ιδιώτη να θυμίσουμε πως ο ιδιώτης ξεκίνησε αρχές Σεπτεμβρίου με ένα δρομολόγιο και τα υπόλοιπα 3 τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή στο τέλος της σεζόν και δούλεψαν μέχρι αρχές Γενάρη όταν δηλαδή δεν υπήρχε ανάγκη.
    Επίσης οι συμβασιούχοι προσλήφθηκαν στις 25 Αυγούστου και απολύθηκαν το Πάσχα του 2022. Ενώ τους χρειαζόμαστε το καλοκαίρι τους είχαμε όλο το χειμώνα!
    Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή που έστω και κατά λάθος αναγνώρισε ότι το νησί κρατήθηκε όρθιο και καθαρό για το 2021 ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
    Η λύση είναι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατί μόνο εμείς ξέρουμε και πονάμε την υπηρεσία μας. ΚΑΝΕΙΣ ΆΛΛΟΣ.

  3. Τραγική δημοτική αρχή.Μπράβο στους δικηγόρους της Κω που βοηθεισαν πολύ να μας την επιβάλουν.

  4. να πάει και οι 2 με στοιχεία στο εισαγγελέα, γιατί αλλιώς είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα !!!
    Απαξιώνεται και διασύρεται το πολιτικό σκηνικό !!!
    Η κοινωνία απαιτεί λύσεις και όχι διαπλοκή !!!!

  5. Βρε Θεοδωση κα λοιποι της Δημοτικής αρχης…για να δικαιολογησουμε ή να ωραιοποιήσουμε τις ατασθαλίες μας δεν αρκει να πουμε οτι οι προηγουμενοι έκαναν χειρότερα!!!! Με αυτο τον τρόπο μας δειχνετε οτι κι εσεις τα ίδια κάνετε!! Το μόνο που καταφέρνετε ειναι να μας δείξετε οτι μας θεωρείτε τουλάχιστον ηλίθιους!!! Δηλαδη, για να «νομιμοποιηθει» και να αιτιολογηθει το οτι δήποτε μεμπτό κάνετε , αρκει ο Κυρίτσης να έχει κάνει χειρότερα? Δεν θα ήταν σωστο, εαν υπάρχουν στοιχεία για απάτη και εφόσον είστε η δημοτική αρχη του δικαίου, να πάτε με όλα αυτα τα στοιχεία στον εισαγγελέα ωστε να διασφαλιστει η δικαιοσύνη και η απροσκοπτη ορθή λειτουργία του Δήμου, χωρίς κατασπατάληση δημοσιου χρήματος? Μην πουλάτε λοιπόν φούμαρα στον κόσμο, κάποιοι τα χάφτουν, κάποιοι όχι!!!

  6. Από τα παραπάνω, ένας απλός πολίτης, καταλαβαίνει ότι ο ιδιώτης εργολάβος που ανέλαβε πέρυσι ΔΕΝ έμεινε ευχαριστημένος ,ΔΕΝ τον συνέφερε δηλαδή και δεν τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη περίπτωση και έτσι παρόλο που έχει ΕΔΩ στο νησί τα οχήματα του, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. Αυτό επίσης σημαίνει ,ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος ΔΕΝ θα πάρει με απευθείας ανάθεση την εργολαβία………..

    Έλα ,πλάκα κάνω !!!!

  7. Η λασπη δεν εχει οριο….Ο «κακος»Κυριτσης…..και το πηγαδι δεν εχει πατο….οσο πλησιαζουν οι εκλογες!!!
    Ποιοι ομιλουν???
    Αυτοι που μεχρι και τα κυλικεια τα εδωσαν με απευθειας αναθεση….
    ντρεπεται και η ντροπη!!!!!
    Αληθεια κυρια Ρουφα με το θεμα αυτο, το οποιο ειχες κανει σημαια τι εγινε??Μηπως χαθηκε τιποτα στον δρομο προς τον εισαγγελεα????

  8. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΕΜΑΤΑ; ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ …. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΌΜΩΣ;;;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ